diumenge, 15 de febrer de 2009

Somien els publicistes amb ovelles anaeròbiques?
Al supermercat on habitualment faig la compra, ofereixen formatges d'ovella i de cabra "amb zero emissions de CO2". La mateixa marca també ven altres productes làctics amb l'etiqueta "lliure de CO2". Tenint en compte que aquests productes provenen de la llet, em sorgeixen alguns dubtes:

- Què no respiren, les vaques, cabres i ovelles que produeixen la llet? O respiren amb un tubet que connecta el CO2 que expiren a una bombona?

- Tal vegada no fan servir llet? En eixe cas, què és la cosa blanca que serveix de matèria prima per a elaborar els formatges?


No és la primera vegada que els publicistes recorren a tecnicismes absurds per a vendre un producte. Que vol dir que un xampúoligoelements? Qualsevol xiquet de segon d'ESO sap (o hauria de saber) que un oligoelement és un element químic que forma part d'un organisme en proporcions molt minses (<0,2%). En els humans, la llista d'oligoelements és llarga. Per exemple, hi ha:


- ferro, a la sang

- iode, per a la tiroides

- zinc, per a cicatritzar les ferides

- fluor, per a fer els ossos més resistents

- vanadi, relacionat amb la insulina

- manganès, cofactor de diversos enzims ...


Però en el cas dels publicistes, sembla que hi ha una adaptació especial d'aquests darrers:

el Vanadi, per a la vanitat que mostren, pensant-se que els consumidors són tan ignorants com ells; i el Manganès, de mangants i xoriços que arriben a ser, per cobrar el que cobren només per prendre-li el pèl a l'anunciant i, de passada, anar de llest i modernet amb el consumidor.


Em venen ganes d'engegar-los a fer una cosa que, mentre s'executa, obstrueix el conducte de sortida del metà (un altre gas que provoca l'efecte hivernacle). Però no vull passar-me de groller. Ni convidar-los a que facin allò que més els agrada.


16 comentaris:

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

molts publicistes són idiotes i em foten molta ràbia. "sin azúcares añadidos" ens vol fer creure ke no porta sucre... sí k en porta.
Però el k més ràbia em fot és els anuncis de telefonia, amb la lletra petita a sota, ke va absolutament a tota òstia. Totalment impossible de llegir. Així no es salten la llei, es veu. Són idiotes, però encara ho són més els consumidors, ke no ho denunciem.

Anònim ha dit...

Sí, la feina és ara per trobar un iogurt normal i corrent al supermercat.

Isabel ha dit...

Ha, ha, i t'has deixat una cosa: que els duen a peu, aquests formatges (o en carro?), perque suposo que el transport deu produir el famós CO2.
Fa riure, segons quina seccions del supermercats, sembles farmàcies, però es veu que això "ven".

Valero Sanmartí ha dit...

Jo al BonPreu acostumava a comprar unes galetes de marca blanca (o sigui, BonPreu) que portaven el suggerent nom de Galetes Digestive. A la que donaves la volta al paqut de galetes veien us asterisc acompanyat de la següent advertència "El nom Digestive no significa que les galetes tinguin propietats digestives".

RaT ha dit...

Un amic publicista una vegada em va explicar que quan les seves mares els pregunten a quina feina es dediquen, ells responen que són putes... és així, ells ho saben però ho escullen... però nosaltres podem triar també, no?

Markutis ha dit...

Crec que no menteixo si afirmo que en ma puta vida m'he llegit la composició d'un producte. Els meus pares i la meva iaia em van ensenyar que per saber si comprar o no una cosa de menjar n'hi ha prou amb que no vingui en caixa tancada i fotre-li una ullada. Encara que sembli mentida, hi ha galetes que venen embolicades en plàstic transparent i iogurts en pot de vidre. Això sí, anar al mercat de vegades fot mandra.

Agnès Setrill. ha dit...

Què me'n dieu d'un producte de neteja per terres, supermeganou, amb aloevera!???

. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
. ha dit...

jaja, i el més fort és que aquestes mentides són més velles que el cagar ajupit. com quan dius: qui collons és el desgraciat que diu que els caramels de maduixa tenen gust a maduixa? tenen gust a caramel de maduixa, cony?

té res a veure amb el tema del post?

per cert, el comentari de sobre està eliminat perquè quan fas el repàs diari de blogs a vegades en tens uns quants oberts i la lies i t'equivoques de blog, cony...

Josep ha dit...

Benvolgut kusdoninpelkul:
i si resulta que estafar és un plaer? I si fan el que fan per gust i no per diners?

Benvolguda Iaia Punkarra:
sempre pots comprar un iogurtera i fer-te'l. Això sí, DANONE comercialitza iogurts sense el lactobacilus bulgaris.
Per cert, tens fills? Ho dic perquè, arribat el cas, podries fer iogurt amb la teua pròpia llet materna.

Benvolguda Júlia:
i el pitjor és que, la majoria de farmàcies, ja semblen supermercats. Per culpa de la Seguretat Social, molts iaios s'alimenten de medicaments. I després passa el que passa.

Benvolgut Valero Santmartí:
LÒGICMAENT. Fixi's vostè bé, oi que un automòbil no és mou tot sol, sinó que li cal un conductor? Doncs això, que el nom no fa la cosa. El Palau de Justícia, per exemple, ni és un palau, ni s'hi fa justícia!

Benvolguda RaTeta Miquey:
he de confessar que, fer de publicista, ha de tindre el seu morbo.

Benvolgut Markuits:
és que hi ha coses que és millor no saber-les. E-330 per tot arreu!

Benvolguda Agnès S.:
en aquest cas és un mal entès. "A lo mejor le va bien", abreujat és "ALOEVERA".

Benvolgut JMC:
a mi també em passa, em confonc molt.
I pel que fa als xiclets de maduixa, sap vostè que, en a Singapur, no es pot menjar xiclet pel carrer? Algun dia hi emigraré.

mcarbo2001 ha dit...

apreciat Josep,
no li volia fer cap comentari... però no me'n puc estar.
Li recomano informar-se'n del concepte USP (Unique Selling Proposition) i del concepte de Diferenciació.
Passa amb els productes com els iogurts i formatges dels que fa menció i passa amb les persones.
Se'n diu diferenciació, màrqueting, saber-se vendre...
I per vendre algo avui en dia, quan hi ha milers de competidors l'únic que pot fer és agafar un concepte i subratllar-ho, ampliar-lo i posar-hi llums de neó al voltant.
En forma de LCasei imunitas, sense CO2, amb forma de lentilles de color blau...
els hi pot semblar més o menys bé/correcte, però aquí qui no es ven no existeix.
I no ser ningú no és rentable.

Res més, disfruti de la seva torrada amb formatge de cabra :)

mcarbo2001 ha dit...

M'ha quedat un escrit molt seriós/sec.. no era la meva intenció.
Records des de la eucaristia.

zel ha dit...

Sí, ja els pots engegar a cagar, és el darrer invent, el de posar etiquetes mentideres per no dir res del que hi ha de debó que deu ser com sempre, plus o moins, dic jo.
I t'has oblidat el bismut, que m'ha anat de nassos per la rinitis (ben trobat, oèèèè)
i del or, plata i coure pels pulmons...jejeje

sr. Manel ha dit...

A mi em passa al Mercadona amb els productes "Sin Gluten". Qui vulgui oses sense gluten que es busqui la vida. Jo vull el meu gluten que segur que te'l cobren igual.

Josep ha dit...

Benvolguda Mare de Deu:
em fot molt, però tens raó. La persona, individualment acostuma a acturar intel·ligentment. La massa consumidora i consumista es deixa endur pels estímuls publicitaris.

Benvolguda Zel:
més que mentideres, són etiquetes que no diuen res. Només retòrica tècnica buida.

Benvolgut Senyor Manel:
quan jo era petit no entenia perquè el xiclet sense sucre era més car, si li faltava un ingredient!