dimarts, 24 de febrer de 2009

Superant la crisi

Diuen que els xinesos fan servir el mateix ideograma per a representar les paraules crisi i oportunitat. Com que sóc optimista de mena, àdhuc un home amb idees, us propose alguns projectes empresarials per a incentivar el consum, crear nous llocs de treball i reactivar l'economia.

Algunes idees:

- Compostatge funerari. Morir-se és molt car. El taüt, la parcel·la al cementiri, el lloguer de la sala de vetlles, flors, recordatoris... Massa diners per a un procés que ja és prou trist! És per això que jo propose reconvertir els tanateus i cementiris en plantes de compostatge. No us heu parat a pensar en la quantitat de matèria orgànica que es desaprofita quan mor algú? No seria bonic pensar que, per exemple, la nostra estimada tieta Gertrudis, un cop morta, podrà fer d'adob per a repoblar un bosc? O que mon sogre, el dia del seu traspàs, servirà de per a que creixi la gespa en el parc on em tire a sa filla?

- Granges-prostíbul. Fa un quart de segle que l'agricultura catalana només sobreviu gràcies a les subvencions. Massa temps, massa diners i resultats massa pobres. Cal redefinir el sector, trobar nous nínxols econòmics i aportar creativitat a l'economia. Jo propose fusionar el turisme rural i el turisme sexual. Hi ha molts més zoòfils dels que ens pensem (si no, partits polítics com ICV o Ciudadanos no tindrien representació al Parlament). Redefinim el sector ramader amb les noves rameres: vaques, ovelles i gallines. Les granges ja estan situades fora del nucli urbà, en indrets tranquils, així que l'actual ubicació ja és bona. L'únic que ens cal és que el Col·legi Oficial de Veterinaris determini a partir de quina edat, una vaqueta passa a ser major d'edat (és a dir, una vagassa).

- Fer de Sant Cosme el Hollywood català. Com pot ser que un barri tan ben comunicat, just al costat de l'aeroport, estiga així d'abandonat!? Polítics i urbanistes volen "arreglar-lo", però jo crec que el millor és deixar-lo com està i aprofitar el marc incomparable per a enregistrar pel·lícules d'èxit.
Les cases en ruïna podran servir per a filmar pel·lícules sobre l'holocaust nuclear; els toxicòmans podran fer d'extres en films de zombis (ja venen a ser això, morts vivents); els patriarques gitanos, vestits de negre, amb barret, i guiant a la seua gent, podrien fer de rabins en una pel·li del Woody Allen; els cotxes tunejats farien de naus extraterrestres en la nova saga d'Star Treck; els camins sense asfaltar, plens de pols i ossaments d'animals, són un marc incomparable per a rodar westerns.
L'únic que no s'hi podria filmar és una pel·lícula de lladres i serenos: no és l'indret més indicat per a lluir l'uniforme policial.


Són només algunes idees, els polítics professionals ja prendran les decisions.

NO SÉ A QUE ESPEREN PER A DONAR-ME LA CREU DE SANT JORDI!8 comentaris:

RaT ha dit...

S'ha deixat d'esmentar ser membre de patrulles ciutadanes berlusconianes. Bé, deuen ser voluntaris i s'ho cobren en espècies oferint, gustosos i plaents, la zona on acaba l'esquena per ser engaltats pel cantaire de creuers

Markutis ha dit...

S'hauria d'haver presentat al programa Emprendors de TV3. Lo seu sí que són idees fresques pel món empresarial.

Valero Sanmartí ha dit...

Nou màrketing turístic! Això m'agrada! Crec que fa uns anys una agència turística anglesa publicitava viatges a algun poble de costa català (posa-li un Salou) assegurant que podies beure pel carrer, trobar droga barata amb facilitat i follar amb prostitutes inpunement. Admetem el que són els pobles de costa dels països catalans i a forrar-nos s'ha dit.

zel ha dit...

Jo ja faig campanya, però no sé si serà la creu de sant Jordi o si et fotran una cara de mans...jejejeje, estàs com una cabra (dit carinyosament)

Josep ha dit...

Benvolguda RaTeta Miquey:
sí, bona idea... també estimularia el negoci de les perruqueries (per anar amb el cap rapat) i el tèxtil (per la roba paramilitar)

Benvolgut Markutis:
gràcies! Quan facin la versió porno del programa, hi aniré.

Benvolgut Valero Santmartí:
això és fals! Vostè els ha vist el turistes aquests?

Benvolguda Zel:
gràcies! Et fitxaré com a cap de campanyes i propaganda.

sr. Manel ha dit...

Senor Valero no aixequi fals testimoni: a Salou no es folla amb prostitutes impunement. Has de pagar com a tota casa de veí (no sé si aquesta és la millor expressió).

Agnès Setrill. ha dit...

Quan he llegit lo del compostatge funerari, m'he imaginat que entre les arrels dels arbres que van caure per les últimes ventades, ( si el que proposes s'hagués fet fa 40 anys, o més,)ara es veuriem tibies, cranis, costelles... glups!

Sóc ecologista i també sóc de reutilitzar, però amb lo del cos humà faria una excepció, només reutilitzar allò que pugui servir. lo demés, i aprofitant que és dimecres de cendra ( m'ho ha dit una companya catòlica), miraría d'accelerar el procès d'allò de convertir-se un altre cop en cendra.

Però per la bona intenció, no entenc com no et donen la creu de St.Jordi, ja!

Josep ha dit...

Benvolgut Senyor Manel:
diuen que a la discoteca El Faisán Dorado s'hi lligava molt. Diuen...

Benvolguda Agnès S:
gràcies pel teu suport. De tota manera vigila amb el reciclatge. Una amiga meua va lligar amb un tio superecologista que... reciclava els condons!!