dilluns, 2 de març de 2009

Anàlisi electoral de cap de setmana

En aquesta vida hi ha coses que inevitablement hem de fer: anar a dinar a cals sogres, empassar-te el semen del teu nòvio (si ets una dona) o fer una anàlisi dels resultats electorals (si ets un home). Per desgràcia sóc un home, així que faré els comentaris de rigor.GALIZA

- No hi ha més CERA que la que crema
Galícia és un país marcat per la baixa autoestima i l'emigració. Tant és així, que tenen una cosa anomenada C.E.R.A. el Cens Electoral dels Residents Absents. "Absents" no vol dir que pateixin dispersió mental -això ho tenen la majoria de gallecs- sinó que no viuen a Galícia. No viuen i, en alguns casos, no hi han viscut mai. Fa quatre anys hi havia 307.167 "gallecs" inscrits, en aquestes eleccions ja en són 335.452
Val a dir que, en aquesta ocasió, i a diferència dels feliços temps de Fraga, ja no hi ha morts votants. Frau electoral? No, respecte envers el dret a vot dels zombis!
No deixa de ser curiós que el quinze per cent del cens electoral gallec no visqui a Galícia. Bàsicament el CERA acompleix una doble funció: per una banda guareix la morrinha a cop de papereta electoral, i per l'altre li dóna un aire cosmopolita a un dels racons més provincians d'Europa.


EUSKADI

- Feta la trampa, s'hi fa la llei més escaient.
Algú va pensar que la millor manera d'acabar amb el terrorisme, i aconseguir que tothom veies en la via institucional el camí per a obtindre qualsevol objectiu polític, era il·legalitzar partits polítics sospitosos de no combregar amb la via institucional. Sí, ja sé que desafia tota lògica, però si a un costat de la trinxera hi ha bascos, i a l'altra espanyols, en podem esperar qualsevol cosa menys seny, lògica i sentit comú.

I dit i fet: aquestes eleccions basques han estat marcades per una tupinada legal, que permetrà (o hauria de permetre) un pacte PP-P$O€ (i qui sap si, algun dia, un PNV-P$O€).
Com que encara no s'ha signat cap pacte, m'esperaré uns dies a dir la meua.

8 comentaris:

SERGIBR ha dit...

M'estranya molt, venint de tu, una afirmació tan rigorosa:

També pots empassar-te el semen del teu novio si ets un tiu.

D'altra banda...en diuen democràcia i no ho és...en diuen democràcia i no ho és...(musicar al gust).

RaT ha dit...

En SergiBR m'ha près el comentari però igualment el faré.

Has provat de empassar-te els resultats electorals i analitzar el semen del teu nòvio o amic? Potser al sogre li agradaria..

De totes maneres, parlar de democràcia a aquestes alçades (disculpeu el castellanisme) fa riure.

Bon dilluns

Aida ha dit...

M'he quedat de pedra, o sigui que jo podria ser una gallega "absent", perquè no he nascut a Galícia ni hi he estat mai! mmm podríem crear-hi un partit, "Esquerra republicana de Galícia", amb seu a Catalunya. Seria un partit "absent" i aplegaria el vot "absent i republicà" que també n'hi deu haver algun... Oi?

sargantana ha dit...

donat que son una *dona* i que amb la boca plena no es pot parlar... no fare comentari
;-)

sr. Manel ha dit...

Ah!! Alerta! Com m'agrada això. El sr. Josep fa un anàlisi rigorós de les eleccions, i acabem parlant d'empassar-se fluïds. Alerta amb les "gargantes profundes"

Enzo ha dit...

Un pacte PP - PSOE pot ser realment exòtic per erradicar al PNV del mapa polític, vomitiu. Però no m'estranyaria, ja que tots dos van estar d'acord en carregar-se el 10% dels vots per causa judicial. En paraules de Josep, ambdós tenen la boca ben plena, què cracks!

Markutis ha dit...

Tot això està molt bé, però no feu res més que negar l'evidència. El triomf d'Espanya a l'Eurocopa ha fet sortir de l'armari a molt nacionalista perifèric de pega.

No, ara seriosament... El triomf d'Espanya a l'Eurocopa ha fet molt de mal.

Va, prou de conyes. Analitzant-ho rigorosament és pel triomf d'Espanya a l'Eurocopa.

Ara sí, de veritat, és l'Eurocopa.

I una mica l'esgotament de la gent que vota governs nacionalistes que fan molt de soroll per res.

Josep ha dit...

Estimat Sergi:
error. La gran majoria de gais són prudents i eviten pràctiques de risc. No és pot dir el mateix dels heteros, ni de les heteres (àdhuc etèries)

Benvolguda RaTeta:
sí, els resultats ja me'ls he empassat. I pel que fa a l'anàlisi del semen, conec una noia que s'hi dedica. Fa molt que no sé res d'ella, igual li faig una feisbucada, a vore com està. (I si està bona, la telefono)

Benvolguda Aida:
si els teus pares són gallecs i tu vius a l'Argentina, per exemple, et poden empadronar al poble, encara que mai hi hagis viscut.

Benvolguda Sargantana:
sóc un senyor educat i no li preguntaré amb qui ha estat. Però vostè és ben lliure de donar-nos els detalls... i fins i tot, posar fotos!

Benvolgut Senyor Manel:
efectivament. Té una explicació: el meu blog despren una feromona molt potent que fa que els lectors i les lectores, només hi vegin sexe. ALERTA!

Benvolgut Enzo:
té vostè tota la raó. I el que vindrà!

Benvolgut Markutis:
Eurovisió, les noces reials, Jocs Olímpics, Fernando Alonso, els tennistes pijos i aí, l'EUROCOPA.
Espanyolear, espanyoleaaaar...