dimarts, 24 de març de 2009

Català de l'any, strike 1


El Periódico de Catalunya i TV3 -en principi, mitjans de comunicació diferents- preparen una nova edició del concurs Català de l'Any.
La carn és feble i no me n'he pogut estar. Dues propostes per a tan lloable premi:

- Tomàs Sayés. Estudiant anti-Bolonya en vaga de fam. La majoria pensareu que és un il·luminat o un fanàtic, però esteu molt equivocats. És un dels estudiants més brillants que tenim a Catalunya. Tot i que està matriculat a informàtica, la seua veritable carrera és la de TQPP (Tècnic Qualificat amb Poltrona Pública). Espereu-vos sis anyets i el veureu ben escarxofat en alguna guingueta institucional o parainstitucional.

- Joan Saura. Els vells stalinistes no moren mai. La porra i el kubotan són els estris més sostenibles que hi ha: duren molt, no emeten CO2, no discriminen per raó de gènere, raça, edat o condició sexual, es poden reciclar... un crack aquest Sauron. I no ens enganyem, la millor manera de ser antisistema, la més eficaç forma de destruir el sistema, és fer-ho des de dins. Des de dins i ben pagat.

Més suggeriments on posa "Comentaris"

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Català de l'any?

Francisco Camps, sens dubte!

Anònim ha dit...

Home, professor: no em dieu que la Chacón no està fent mèrits...

Andreu Totxana

MARTELL DE REUS ha dit...

Bona la descripció del Saura. Jo votaria per l'Albert Boadella, un ambaixador a Madrid que mai hauríem pogut imaginar.

zuria ha dit...

Jajaja! que bo això del Saura! jo crec que el meu vot aniria pel Carot Robira, i la formació de telecarot (o carottv ara no se exactament com es diu...) la meva pregunta es, la seva tele als anuncis faran nomes anuncis de ERC??

P.D.--> jo m'alegro que de las votacions "oficials" hagin tret la Gemma Mengual, no m'agrada gens com a perdona a més no crec q tingui cap merit com a catalana de l'any!

Valero Sanmartí ha dit...

"A Marx rogando y con la porra dando". Tota fe té la seva cara fosca. Bon cop de porra, bon cop de porra defensors de la Terra...

Josep ha dit...

Benvolgut No Fallero:
Eeeps, paraules majors, el Senyor Camps. Cada dia té la pell més fosca. Zaplaneja? Efecte Obama?

Benvolgut Andreu Totxana:
me l'apunte

Benvolgut Martell de Reus:
també, a la llista

Benvolguda Zuria:
la Gemma Mengual és de Sants...
i pel que fa a Carod TV, supose que vol compensar el pes dels sociates a TV3. Però jo, si una tele no té mamatxitxos no m'interessa gaire.

Benvolgut Valero Santmartí:
un monogràfic dedicat a Xoaaan Saura?

Anònim ha dit...

Aquest cop no hi ha cap jugador de l'Espanyol?

Anònim ha dit...

enric duran! la versió destroyer del primer.

zuria ha dit...

Encara que sigui de sants...no em cau be! :P

penya blaugrana de Flix ha dit...

Ja sé que no sóc ningú per fer una demanda com aquesta, però agraïria a tothom que té un d'aquests blogs que destil·len odi per tots els cantons (he dit odi, no oli, tot i que pel què sembla hi ha de tot) que deixin de relacionar a grans herois de la classe obrera com Stalin amb infames ecojipispijos com xoan saura.
ahi queda

Josep ha dit...

Benvolguda Iaia Punkarra:
ah, els equips de segona divisió...

Benvolgut Anònim:
a la llista també!

Benvolguda Zuria:
a mi tampoc. I a sobre és parica, de l'Apanyó (un equip de segona)

Benvolguda Rodes:
Stalin un heroi? No sé que dir-te... en què et bases per a fer aquesta afirmació?

penya blaugrana de Flix ha dit...

Bé, bàsicament en els documents de l'època: heroi de la classe obrera, campió de la llibertat, pare dels pobles, i un llarg etcètera.
Personalment hi ha moments que dubto de la veracitat d'aquests títols, però per sort els atacs de reformitis se'm passen ràpidament.
I ara parlant en serio, vaig fer el comentari perquè no acabo d'entendre com hi ha gent què encara considera que en Xoan és comunista. És un intent de desprestigiar-lo a ell relacionant-lo amb un sistema que es considera maligne? o bé el que es vol desprestigiar és el bon nom del comunisme identificant-lo amb un personatge d'un perfil intel·lectual tan sumament lamentable?
Per cert, la meua proposta de català de l'any és en dani sanchez llibre

Josep ha dit...

Benvolgut Rodes:
el comunisme (o social-comunisme) és una família extensa. Gairebé tant com el cristianisme.

Hi ha comunistes de moltes menes. Alguns molt respectables, com els que governen (o han governat) democràticament Sud-Àfrica i Kerala. D'altres, com Pol Pot ja sabem com són.

El Xoooan Saura no és comunista. És un giliprogre, ecopijo i bobu. I molt més la seua dona que ell.

Però com que l'home, quan era jove, va militar al PSUC, i ara dirigeix els de la porra i el kubotan, donc això: parlem de la Securitate. Per fotre, bàsicament.