dimarts, 17 de març de 2009

Dona i arquitectura

Demà dimecres 18 de març, a 2/4 de 8 del vespre, el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (el COAC) celebra el Dia Internacional de la Dona amb un acte en el que els protagonistes seran la dona i l'arquitectura, i la relació que hi ha entre ambdues. Val a dir que el Dia Internacional de la Dona Treballadora fou el passat 8 de març, però no seré jo qui critiqui l' atapeïda agenda dels totxonaires d'aquest país.

Hi haurà conferències i debats, de temàtiques com "Arquitectura i Gènere en el marc de la rehabilitació". Les ponents seran Carla Habif Hassid, Núria Pedrals i Mamen Domingo.

Malauradament no hi podré anar. No sóc pas arquitecte, però humilment voldria fer la meua petita aportació a tan important qüestió. Crec que arquitectes, urbanistes, interioristes i dissenyadors de mobiliari han de tindre sempre en compte el paper de la dona.
Eus ací alguns suggeriments, per a nous debats i noves propostes:


Dona, platges i urbanització del litoralDona, murs, parets i envans.Dona, cuines i banys


Dona, escales i ascensors
Dona i jardineria

Tinc més propostes, com Dona i sofà, Dona i cuina office, Dona i balconet baix, Dona i piscina, Dona i fàbrica abandonada... Però sé que la majoria llegiu aquest blog a la feina o a la biblio del barri, així que no penjaré més il·lustracions sobre els temes a debatre.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Com a Presidenta del Col·lectiu de Feministes Bigotudes de Catalunya reclamo la retirada d'aquest post que ofén la dignitat de la dona.

morena ha dit...

De donde narices has sacado todo este documento gráfico?

Josep, te odio, jajajaj

Anònim ha dit...

Professor Josep: no em sorprèn gens que facin aquest tipus de jornades, els homes ens quedarem tots al carrer, al pas que anem.
Un amic meu s'ha separat hi ha hagut de cedir a la ex-dona i als seus tres fills (que de manera soprenent s'assemblen al revisor dels gas), el pis del poble sec, l'aapartament de Menorca i passar una pensió. És clar que l'arquitectura de del futur és de les dones.
Ara viu sota un pont amb vuit o nou separats més, i cada nit surten a recollir de les escombraries els productes caducats dels supermercats, per poder menjar.

Andreu Totxana

Anònim ha dit...

Per no parlar de l'eterna reivindicació del col·lectiu: més llibertat, no a la cuina americana, sí a l'estàndar mínim de 12 m2 de cuina amb illa central de treball com les q he vist a ikea!

Anònim ha dit...

Tirant-me pedres al teulat, un colega diu "no et fiis mai de cap bitxo que pixi sang 5 dies seguits i no es mori".

SERGIBR ha dit...

Ja cal que miris sota el cotxe. Tu ves fent bromes...

Josep ha dit...

Benvolguda Angustia Peinado:
entenc el seu malestar. Ho faré, sí, però primer he de verificar-ne l'autenticitat. D'això....On té vostè el bigoti?

Benvolguda Morena:
de l'agenda d'activitats del Reial Club de Polo de Bellvitge

Benvolgut Andreu Totxana:
faci com jo, només sexe sense compromís. Això sí, és molt important canviar d'adreça i telèfon cada nou mesos.

Benvolguda MarqueSade:
totalment d'acord. Mort a IKEA!

Benvolguda Iaia Punkarra:
SOUTH PARK! Ah, primavera del 2003, jo era un jove idealista que lluitava contra l'aznarisme...
Ah, en cap cas vostè es tira pedres al seu propi teulat. Faci vostè amb la seua vida i el seu cos el que vulgui, tant li fa si s'és home o dona.

Estimat Sergi BR:
llavors no són imaginacions meues!? Em persegueixen de debò!? Fins i tot per davant!!??

Agnès Setrill. ha dit...

Perdona Josep, es que no entenc gaire l'anglès, a quina temperatura diu que s'ha de posar el forn? (a les segones imatges)
Gràcies!

xavi ha dit...

I queda el capítol per parlar de la segona residencia, i res de Castelldefels, a poder ser a llocs com ara Equador, Perú visitant a la "Tigresa".

Flor de Neu ha dit...

ets lo que no hi ha, mister braut!

RaT ha dit...

Em vé com anell al dit!!! estava buscant un entrenador personal abans d'anar a lligar bronzu. No tindrà pas el telèfon del negrón aquest dels videos??... ufff, de cop m'ha vingut així com unes calors....

Josep ha dit...

Admirada Agnès S:
ets de les poques persones que ha posat més atenció en l'audio que en el vídeo. No sé si felicitar-te o recomanar-te un oftalmòleg.

Benvolgut Xavi:
vostè és un home d'idees brillants

Estimada Flor de Neu:
doncs resulta que no. Segons l'ICC (Institut Censal de Clons), som vint-i-set clons, iguals que jo.

Estimada RaTeta Miquey:
és el meu cosí Ermengol, viu al Masrampinyo

zel ha dit...

Home i escombra, home galleda i fregona, home i bubell de les escombraries amb farciment de pela de patates....uix, que rebràs...

Josep ha dit...

Benvolguda Zel:
tinc un col·lecció de fotos picantones, on només hi surto jo amb davantal i cuinant, o només amb ulleres protectores i soldant... les penjaria al blog, però temo que el meu sogre s'exciti en veure-les, i que el dinar familiar dels diumenges esdevingui una tortura de toca-cuixes-sota-la-taula.