dimecres, 4 de març de 2009

Superant la crisi 2, brain storming

Alguna cosa bona té la crisi: la gent, en comptes de parlar del Granhermano o de futbol, parla d'economia, reciclatge professional i atracament de bancs. És per això que, escoltant el que diu la gent assenyada del carrer, he pogut apuntar algunes idees més per a eixir de la crisi.

Follow the leader

Algunes de les noves iniciatives empresarials:

- Velles tecnologies. Si els darrers quinze anys hem crescut gràcies a l'aposta per les noves tecnologies, i aquestes han fet figa, ara podríem aplicar la lògica inversa i recuperar i promocionar les velles tecnologies. La màquina d'escriure amb paper carbó, fàcil de comercialitzar entre tots eixos professionals que han vist com un virus informàtic esborrava els seus arxius de word, com tot sovint es penja l'ordinador i com han de patir perquè no tenen la darrera actualització de l'última versió del Windows.
Imagineu-vos que torna el gramòfon... s'acabaria el pirateig i el top manta! Sí, els de l' SGAE em faran un monument!

- Recollida i reciclatge de persones usades. Si reciclem tota mena d'objectes, perquè no podem reciclar també les persones que ja no ens serveixen? Per exemple, ja som grandets per a que l'avi ens expliqui contes a la vora del foc, és cert, però podem aprofitar la seua capacitat narrativa per a reciclar-lo com a guionista de les nostres excuses conjugals (ja no cola dir que teníem feina a la oficina).
D'altres aplicacions interessants serien:
1) Reciclar els vells col·legues de la facultat, ideals per aguantar parets, ara que les esquerdes i els esvorancs amenacen amb enfonsar mig país.
2) Reciclar les meues ex-amants per a construir plantes potabilitzadores. Si han pogut amb mi, poden amb qualsevol fluid tòxic i nauseabund.

- Tècnic en REV. Aquests darrers cent anys l'esperança de vida no ha fet més que créixer. La gent viu més anys i, normalment, millor. Malauradament cap govern ha tingut valor per a retardar l'edat de jubilació. I per postres, quan una gran empresa té pocs beneficis, aposta per les prejubilacions. Resultat? Un país ple de pensionistes. Aviat hi haurà més jubilats que treballadors en actiu! Ací el que ens cal és un Tècnic en Reducció de l'Esperança de Vida, o TREV.
Sé que a molts us pot semblar una mesura massa dràstica, però penseu la quantitat de diners que s'estalviaria l'erari públic. La quantitat de coses que es podrien construir! Autopistes de peatge, cementiris nuclears, línies de MAT, Fòrums de les Cultures... De debò us voleu deixar perdre tot això per a mantenir uns quants iaios improductius!?

Podeu deixar més suggeriments on posa Comentaris. També hi podeu escriure insults i amenaces.

8 comentaris:

Els dijous nous ha dit...

Òstia tio!!! m'has fet tronxar durant una estona!!! realment aquest post és per publicar! que bo lo de TREV! Visca el sarcasme!!
Ja m'hi aniré passant, però tenint en compte que diuen que riure allarga la vida, em temo que no aconseguiràs el propòsit de reuir el nombre de pensionistes del país...Per culpa teva hauré de treballar fins als 75!!

Markutis ha dit...

Ja que treu el tema, de què serveix jubilar-se quan ets un carcamal que s'ha passat la vida treballant i ja no sap que fer amb el seu temps lliure? Conec senyors que un any després de jubilar-se sembla que hagin envellit 10 anys de cop i entren en depressió. Allarguem l'etapa de formació i que sigui il.legal treballar fins als 30 anys! Omplim el pais de joventut paraistària!

Un moment, això ja existeix, no?

Anònim ha dit...

De fet la MAT ja forma part del REV. Dubto que cap polític de merda deixés que passés pel seu poble (i ja no dic per casa seu).

zel ha dit...

Confesso haver rigut, (pare, perdoneu-los que no saben el que fan) Però això dels avis, no t'ho perdono, apa, que són la joia més estimada...i sovint desvalguda, i cada vegada més... pobrets.

Josep ha dit...

Benvolgut Els dijous nous:
moltes gràcies! Tens una birra pagada.

Benvolgut Markutis:
molt em tem que sí...
de tota manera m'agradaria aclarir que, després de la tonteria juvenil, ve un breu periodes de lucidesa i després es cau en la demència pre-senil. La demència pre-senil es diferencia de la senil en la seua elevada perillositat.

Benvolguda Iaia Punkarra:
la solució és fer que els que manen tinguin una segona residència al teu poble. Mira que n'és de fàcil!!

Benvolguda Zel:
sí...però no sóc pas jo qui els mata de gana amb el SOVI, ni amb l'actual Llei de la Dependència.

Anònim ha dit...

nomes et falta portar una americana com el Sala Martí

ie ha dit...

Noti's que les línies d'alta tensió aèries no són particularment perilloses. En canvi les soterrades sí.

Almenys és el que t'expliquen a Física 1.

Josep ha dit...

Benvolgut Anònim:
vostè encara no m'ha vist amb el meu uniforme de la Guàrdia Reial Nepalí...

Benvolgut Ie Komori:
sí, això és el que diuen a l'assignatura de Física 1, és cert. Jo no vull deixar anar spoilers, però a la tercera temporada, Física 3 es descobreix que tot plegat era un somni, que Newton elaborava les teories sota els efectes d'un potent al·lucinògen i que els electrons, en realitat, tenen càrrega positiva i són gais.
Ep, que no he dit el més fort! Quan arribis a Física 3 fliparàs. Molt bons els guionistes d'aquesta assignatura!!