dimecres, 31 de març de 2010

Vaga: dret o privilegi classista?

Som a l'any 2010, i d'ençà la dura insdustralització que els Països Catalans i Europa visqueren durant el segle XIX han estat molts els canvis tecnològics, econòmics, socials i polítics. En gairebé tot crec que hem anat a millor.


A poques hores d'agafar un tren i després un cotxe de lloguer, i havent-se convocat vagues a la RENFE i les concessionàries d'autopistes, i després de fer-se pública la sentència que condemna a dos anys de presó per a vint-i-tres treballadors d'Ibèria per haver arruïnat les vacances de 200.000 obrers (sí, eixos pels quals la Generalitat es va comprometre, a sobre, a trobar-los faena), queden clares dues coses

1) Fa vaga qui vol, no pas qui ho necessita, ja que es fa vaga en funció de l'estabilitat del lloc de treball. Així doncs, els immigrants sense papers, mal tractats i explotats, no fan mai vaga. No pas perquè siguin de bon conformar, sinó perquè saben que els fotran fora de la feina i no tindran dret a res. En canvi els funcionaris (i parafuncionaris que treballen en els grans monopolis privats) fan vaga quan els hi rota. I d'exemples n'hi ha un munt.

2) Es fa vaga en funció de l'impacte social que aquesta té, ja que quanta més gent en sigui hostatge, més ràpidament el govern farà el que calgui per a que empresaris i treballadors, agermanats per les ajudes públiques, es posin d'acord. O una vaga dels traductors de sànscrit tindria gaire impacte social?

Algun representat del SEPLA, UGT o CONC se'n recorda d'aquest obrer?

16 comentaris:

Txisky ha dit...

Els sindicalistes són una colla de pòtols!. Si volen defensar interessos dels companys que ho facin fora d'hores de feina!. Realment utilitzen les hores sindicals per anar a comprar al súper, fer el carajillo, etc.! (vist amb els meus propis ulls!)

I quan fa uns mesos va sortir un gilipolles anomenat Zp dient que no havia crisi, perquè collons no van muntar una vaga general?. Ara no ve a cuentu!.

Anònim ha dit...

El millor va ser la vaga de la funerària de Girona, els cadàvers s'apilonaven esperant a que es desconvoqués, i els familiars d'algun moribund esperaven a que el Dr. Muerte estigués de vacances aquells dies i passés de llarg.

Anònim ha dit...

Tenint en compte que l'únic incentiu per fitxar a la feina que tenen molts d'aquests funcionaris i assimilats que vostè diu és tenir internet gratis al lloc de treball potser el que caldria fer és convocar una vaga de blogaires. A veure si s'enfonsa la cosa d'una puta vegada.

Mireia ha dit...

Pel que fa a les vagues, crec que no etr falta raó, jo diria que fa vaga "qui pot" (és a dir qui ENCARA pot fer-ne perquè té un lloc de trball i ,per tant, té alguna cosa a reclamar)

Pel qye fa a l'opinió de Txisky crec que és del tot desafortunada, jo també he vist policies comprant al súper en hora de feina, i veig Ridao i Duran i Lleida fent declaracions dilluns o dimarts des de diversos llocs de Catalunya (per tant NO són a Madrid, que és on tenen l'escó), i... les generalitzacions són injustes, i en el cas que aportes , doncs arribar a la conclusió que els sindicats només existeixen perquè hi hagi alliberats que puguin estar fora de la feina és, simplement, una bajanada que npmés cap en un cervell de cigró.

x ha dit...

1) Fa vaga qui vol, no pas qui ho necessita, ja que es fa vaga en funció de l'estabilitat del lloc de treball

1) Fa vaga qui vol, no pas qui ho necessita, ja que es fa vaga en funció de l'estabilitat del lloc de treball


si es clar , escrius molt be , pero constates una obvietat...


resumint , no fa vaga el temporal
I
ES fa vaga qui mes pot donar pel cul a la resta de gent...

esclar ..no faras una mani al mig d un desert..

la faras on tingui resso als mitjans i els cabrons de politics es mobilitzin ....

Arcangelo ha dit...

Això del ressó mediàtic està clar. Fa un temps, a la meva ciutat els taxistes es van fer enrere de fer vaga perquè sols no tenien prou força. A ningú se li va ocórrer fer vaga de matinada, quan tot de borratxos volen anar-se'n d'una discoteca que no saben ni on para a les seves putes cases. Té ressó mediàtic qui vol no qui pot, només cal tenir una mica d'iniciativa i mala hòstia.

Pel que fa a l'altra tesi, hi estic molt més d'acord, però no oblidem que el pilar del país és aquest treball mal pagat. El poder per fer coses el tenen. Ara bé, potser són un dels col·lectius amb menys capacitat de mobilització.

I no, jo no me'n recordo d'aquest obrer, pot ser aquell que va perdre el braç i li van llençar a la basura després d'abandonar-lo a l'hospital amb instruccions de que no expliqués com s'ho havia fet?

x ha dit...

haha Arcangelo....

esperem que l empresari que ho va fer l ´ hagin (amb justicia ) ben enfonssat....

Dr. Trumbo ha dit...

A mi el que em repategen són les vagues de gent que té uns convenis i uns sous molt pel damunt de la resta.

Unknown ha dit...

A mi el què em rebenta són els talls de carretera.

Per exemple, entenc que si els maquinistes del tren fan vaga no hi hagi trens i, sabent-ho amb antel·lació, m'hagi de buscar la vida. Aquí fins i tot m'hi puc solidaritzar si al meu parer les reivindicacions són justes.

El què no puc entendre és que si els maquinistes del tren fan vaga tampoc no hi hagi carreteres perquè els molt fills de la gran puta hagin decidit tallar-les.

Què hi guanyen putejant a la resta? Potser sortiran més als diaris, però hauran guanyat l'odi de milers d'usuaris que desitjaran que els baixin el sou per sota del mínim interprofessional.

Per què no van a putejar directament als directius dels trens? Que no els deixin sortir de casa, que els persegueixin tot el dia, que no els deixin anar a dinar al restaurant... Això seria molt més efectiu.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Fa vaga qui te collons. Precisament als que menys entenc és als que estàn en pitjors condicions laborals i no s'atreveixen a fer vaga. Diuen que no es volen arriscar per que tenen po de perdre la feina. Por? Por de que? De perdre allò que no val res? Així ens va als treballadors a aquest pais. Per manca de collons ens van retallant allò que tant els hi va costar aconseguir als nostres pares i tothom callat no sigui cas que perdi el seu sou de merda.

mirada ha dit...

memoria selectiva para cumplir con sus deseos...

Anònim ha dit...

Sincerament em sembla un post molt carca,..... això si molt del gust de la gent que sempre es queixa i que vol que els seus mals els passin els altres.

Anònim ha dit...

Per cert la claca de seguidors antifuncionaris i antisindicats que té per aquí, segur que també defensen que el botiguer es foti i obri el diumenge.
Tal com parlen ja està tot dit: "a MI el que em repateja ", ""el que més em reventa".
Obrim la porta als Hayeks incults i ens mengem Aznaritos i Tatchers catalans o mesetaris.

Josep ha dit...

Esimats lectors, estimades lectores:

Fa 50 anys els sindicalistes eren unes persones que es jugaven la pell defensant els drets dels treballadors, i de la societat en general. Lluitaren molt, i gràcies als sindicalistes s'assoliren moltes fites del benestar social.

Però fa ja uns 20 anys que els grans sindicats estan dirigits per una colla d'oficinistes grisos, la majoria dels quals ha desenvolupat la seua carrera professional només en el sindicalisme.

Els sindicats majoritaris obtenen el gruix dels seus ingressos de les subvencions públiques, i no pas de les quotes dels seus afiliats.

I al senyor Franns Rilles Melgar, l'obrer immigrant bolivià de la foto, cap d'aquests dirigents sindicals li ha donat cap mostra de suport.

Josep ha dit...

Benvolgut Txisky:
podríem escriure un llibre sobre certs personatges de l'Ugt i la Conc.

Benvolguda Iaia:
això sí que és una vaga mortal!
(acudit patètic)

Benvolgut Anònim 1:
reflexionaré sobre la seua proposta.

Benvolguda Mireia:
una vaga d'aturats? GRAN IDEA!

Benvolgut Super Felí:
gràcies per dir que escric molt bé.

Benvolgut Arcangelo:
en comptes de trencar-li la cara a l'empresari explotador, li toquen els pebrots al sofert ciutadà.

Benvolgut Anthony S:
com els controladors aeris, oi?

Benvolgut Pere Llufa:
doncs el que dèiem, a segrestar el conjunt de la societat.

Benvolgut CETINA:
el dia que els explotats de debò es cabregin i plantin cara, hi haurà uns pans com unes hòsties.

Benvolguda Mirada:
doncs sí.

Benvolgut Anònim 2:
carca? Què vols dir amb "carca"?

Ducktorrat ha dit...

Foc a la barraca, Felip! Això só, sense violència, baixant-nos els pantalons i deixant-nos sodomitzar i demanar perdó per donar l'esquena... COM SEMPRE!