dilluns, 12 d’abril de 2010

Torna-me-la a tocar, Najat.

Funcionari— Bon dia senyor, en què el puc servir?
Veí— Hola bon dia, venia a pagar l'impost de circulació del meu vehicle.
Funcionari— Molt bé. Em pot dir la matrícula del vehicle i el NIF del titular?
Veí— La matrícula sí, però del NIF no en tinc ni idea.
Funcionari— Bé, doncs el nom.
Veí— Tampoc el sé.
Funcionari— I això? No és vostè el titular? O ho és la seua senyora? O son pare, o son fill?
Veí— No en tinc ni idea de qui és el propietari, el cotxe és robat. El vaig furtar jo mateix fa un parell de setmanes.
Funcionari— Ah, doncs en aquest cas posarem el nom i el NIF del titular que tenia l'any passat, i llestos.
Veí— Puc pagar amb targeta de crèdit?
Funcionari— Oh, i tant que sí. Deixi'm la VISA i el DNI.
Veí— Ací els té. Per cert, no aprofitarà que té les meues dades, i les dades del vehicle furtat, per a denunciar-me per robatori?
Funcionari— No, i ara! Això és cosa dels Mossos d'Esquadra. Aquí ens limitem a cobrar i a callar.L'Ajuntament de Vic ha anunciat que denunciarà tots els immigrants il·legals que s'empadronin a la ciutat. Després de consultar els serveis jurídics, que deien que havien d'empadronar tothom que visqués allà, legal o il·legal, l'Ajuntament de Vic ha decidit empadronar tothom, però que denunciarà els il·legals.

Durant el anys 90', molts ajuntament (majoritàriament bascos i catalans) decidiren mostrar el seu rebuig al Servei Militar Obligatori deixant de fer les tasques de col·laboració que l'exèrcit espanyol els reclamava (llistat de quintos, talla de reclutes, etc...) i aprovant mocions de suport (purament simbòliques) als insubmisos presos.
La pregunta és: els centenars de municipis que no denuncien els immigrants il·legals que tenen empadronats, és que ho fan com a mostra de rebuig de la Llei d'Estrangeria? Penjaran al balcó de l'ajuntament el vell eslògan "La Llei d'Estrangeria per a la Reina Sofia"?

Un altre apunt: crec que tots (o gairebé tots) els usuaris del transport públic estem en contra de l'ús de menors per a la mendicitat, i de les màfies que els exploten. Però no conec ningú que hagi denunciat mai allò que veu gairebé cada dia a Rodalies i Metro. Covardia? Mandra? Complicitat amb el crim?

Al cap i a la fi nosaltres només som ciutadans amb pocs recursos. Però si un ajuntament rebutja una llei, que doni suport a les persones i associacions que també la rebutgen. Si per contra, un ajuntament recolza plenament una llei, que denunciï tots aquells casos d'incompliment d'aquesta llei.

No dic que la Llei d'Estrangeria sigui bona o dolenta. Només reclamo COHERÈNCIA per part de la classe política en general, i d'aquests que es fan dir "el món local" en particular.

11 comentaris:

SERGIBR ha dit...

Mmmm...no sé...si en compte de l'ajuntament de Vic, haguès estat el de Caldes de Montbui per exemple, pensaries el mateix? De veritat creus que s'ha d'empadronar a tothom? Creus que passo massa temps escoltant els discursos populistes del Nenuko?

Jordi ha dit...

Coherència i política, tu flipes nen.

Oriol ha dit...

Demanar coherència als polítics és com demanar-los honestedat. A més, pensi que ja estem en plena campanya, ens haurem de preparar per a escoltar el populisme més aberrant possible (el pitjor serà veure com la gent els aplaudeix...).

Pere Perellon ha dit...

Amb això de Vic, veig coses estranyes.
Les coses que ronden pel meu cap: Ara que fa més anys que "manteta" -expressió d'aquí baix- ara els ho bé de gust de no empadronar els emigrants? Ara està superpoblat aquest país? És un eslògan gratuït xenòfob ara que els ho pugen les estadístiques de vot a n'aquestes ideologies?
2. Si denuncien els emigrants, això serà la solució? Els ho posaran una sanció administrativa? -Sabeu quants emigrants troba la policia que estan il.legals o tenen ordre d'expulsió i deambulen per aquí?
3. Si els expulsen, es per què han de tornar a fer negoci els mafiosos de les pateres?
4. Qui vigila les fronteres europees per a què no ens tornin a entrar?
5. Aquesta insubordinació civil que es bé donant -no compleixo aquesta o aquella llei perquè no m'interessa- és una nova moda implantada per algú?
6. La mateix administració es denunciarà quan incompleixi la llei?
7. Etc, etc, etc...

Dr. Trumbo ha dit...

Si és ara quan se'n parla d'adoptar aquesta mesura és perquè els ajuntaments catalans estan escurats a base de bé i a l'hora de destinar els recursos per a temes assistencials s'han trobat que van pràcticament a para en la seva totalitat a persones que es troben en situacio irregular, cosa del tot injusta.

La solució és molt complicada, sobretot perquè la política d'immigració i la flexibilitat a l'hora d'aplicar sancions ens han deixat en aquesta situació.

Tot plegat no té massa a veure amb la xenofòbia. No es volen expulsar tots els immigrants ni es tracta de tancar fronteres. En resum va de complir els requisits legals d'entrada i residència si et vols aprofitar dels beneficis d'aquesta societat.

Srta. Tiquismiquis ha dit...

Vol dir que no demana massa?

Neandertal Total ha dit...

No puc afegir ni una coma al que ha dit Oriol. Més evident ja és impossible.

jmauricio ha dit...

Jo no hi veig res estrany. Lo estrany és que no s'hagi fet això fins ara. És com si la guardia civil et pilla mamat en cotxe, segurament ho comunicarà als mossos per a que t'empapelin.

Mireu, si en comptes d'haver fet la vista gorda durant tants anys amb la immigració s'hagués estat implacable, això no estaria passant. I direu: "i qui hagués treballat a la construcció, bla, bla, bla...", contractació en origen, senyors!! Es fa un contracte i uns papers d'X mesos de durada i després se'n tornen. A Lleida ho fan any si, any també quan arriba l'època de la fruita i no passa res.

La immigració en massa d'una forma continuada és absurda. Al límit tendint a infinit ens trobarem tot el puto planeta terra al mateix pais vivint els uns damunt dels altres, perquè allà és on hi ha el treball. I la resta del planeta buida "perquè és pobra". El que s'ha de fer és crear indústria a tots els països, collons.

Josep ha dit...

Benvolgut Sergi BR:
noooo.... que vaaaaa....

Benvolgut Jordi:
vostè és un pessimista o un optimista ben informat?

Benvolgut Oriol:
homeeee.... n'hi ha d'honrats....

Benvolgut Pere Perellón:
portem 20 anys d'errors, i alguns molt greus.

Benvolgut Anthony S:
escurats, sí, però bé que han estat 10 ANYS fent caixa amb el totxo!

Benvolguda Srta Tiquismiquis:
qui, jo? Amb què? Amb els polítics?

Benvolgut Neandertal:
doncs sí, d'acord jo també.

Benvolgut JMauricio:
l'immigració il·legal NOMÉS ha beneficiat els explotadors, empresaris cruels que es beneficiaven de la ma d'obra barata.
Però les conseqüències les paguem tots.

jmauricio ha dit...

Jo parlo de tota la immigració, tant els legals com els il·legals. La diferència entre uns i altres és que un ha fet una cua de 30 hores el dia que el govern va decidir donar papers a tot deu (pensant més en les eleccions que en altra cosa), i l'altre o no va fer la cua, o va arribar tard.

Ja que parles de qui contractava els immigrants il·legals... et diré que a l'època de les vaques gordes, quan tothom aspirava a una feina on no tingués que suar i a l'estiu disposar d'aire condicionat (ni tan sols tenint el graduat escolar, això si!), molts pagesos van poder "sobreviure" gracies a aquests immigrants en situació irregular. El pagès no els contractava per tal d'explotar-los (parlo de la majoria), bàsicament ningú volia treballar al camp perquè era molt dur. Ara la gent pretenciosa sense estudis, que es foti.

Josep ha dit...

Benvongut J Mauricio:
l'immigració és un fenomen plural i divers. Hi participen molts aspectes, però jo en destaco tres:

1) Legalitat. Si tens papers ets més lliure. Si no tens papers vas atemorit i t'exploten. O acabes delinquint.

2) Cultura. Si saps parlar (més o menys) la llengua del país i la cultura del país no t'és massa llunyana, t'hi adaptes més i t'accepten millor.

3) Raça. Sona fort, però és així. Si el teu aspecte és com el de la gent del país, és més difícil que et rebutgin.

Salut i bon cap de setmana.