dimecres, 18 d’agost de 2010

Estivacions 3

Els residents a les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i Vallès Occidental ens queixem molt del mal funcionament de la nostra xarxa de rodalies, però com a mínim tenim tren de rodalies. Els de la comarca de les Garrigues ni això. No tenen tren i no saben ni el que és.
Amb la pedagogia que em caracteritza, he explicat a unes garriguenques que és això del tren.

Amb els cabells curts, coses de l'estiu.


I mentre descanse i em prenc unes vitamines per a recuperar-me, us deixe amb quatre reflexions estivals:

1) Melilla. Les policies espanyoles poden ser tan dolentes com els policies espanyols. Però quan es combina el masclisme amb el nacionalisme i el Ramadà, llavors els irredemptistes marroquins sí que rebutgen la violència policial. De tot plegat em permeto destacar dues coses: el silenci de Bibiana Aído i el seu Ministeri d'Igualtat (el nom vindrà perquè li és igual tot) i l'efectivitat del boicot marroquí a Melilla. Tantes campanyes de boicot espanyol als productes catalans, i la nostra economia sobreviu, en canvi, amb només una setmaneta de boicot marroquí els melillencs ja tenen problemes d'abastiment. Qui depèn de qui?

2) Waziristan. L'única part del Pakistan que no ha patit per les pluges i les inundacions ha estat l'Emirat Islàmic del Waziristan, el territori on manen els talibans. Casualitat? Un càstig diví? I si resulta que fins i tot Al·lah és un integrista islàmic!?

3) Pakistan. L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha destinat 200.000 euros d'ajuda humanitària al Pakistan. Amb més de 1600 morts i més de vint milions de damnificats a causa de les pluges i les inundacions, pot semblar que és poca ajuda, però comparada a les aportacions d'altres països (i tenint en compte els nostres recursos econòmics) és molt generosa. Els desastres naturals permeten veure com poden ser de solidaris els governants i els ciutadans de cada país... i copsar que hi ha països que cauen millor que d'altres! Per raons que desconec, el Pakistan no cau bé a Occident.

Fa sis mesos, arran del terratrèmol que va destrossar Haití, les meues perruqueres dominicanes deixaren anar comentaris molt cruels contra els pobres haitians. Supose que és pel pes de la Història i del mal veïnatge, però no vull ni pensar com reaccionarien els espanyols si un tsunami inundés l'Empordà o si un terratrèmol arrasés el Bages.

12 comentaris:

Remitjó ha dit...

Al conflicte de Melilla, els valencians hem fet la nostra aportació. Hem enviat el González Pons... antic conseller de la nostra Generalitat i un dels homes amb un somriure tan fastigós que fot ganes d'entaforar-li el pal d'una senyera blavera pel cul

noveldaytantos ha dit...

Crec que tots hauríem de demanar un trenet com el de la foto. Tindria acceptació, això sí que ho tinc clar. Per molt car que fos el bitllet.

MARTELL DE REUS ha dit...

Aneu amb compte diuen que hi ha garriguencs molt interessats en qëstions ferroviàries i de ben segur que frisarien per tal de compartir experiències de trenets amb vostè.

Dani ha dit...

No us preocupeu, que aquí al Bages ho tenim tot pensat i fem les cases a l'estil japonès: bigues de fusta lligades amb cordes.

RaT ha dit...

Enmig d'una llacuna informativa en la que m'he autoregalat, avui circulant per l'AP7 me n'he enterat de tot plegat. Sempre hem sabut que hi ha ciutadants de primera i de segona.

M'agrada la seva pedagogia, ensenyant a jugar al trenet.

Lucia Luna ha dit...

juas juas! ets l'ostia :)
gràcies per passar, sempre em fas riure, i aixo sempre es agradable :D
UN PETONAS

x ha dit...

molt ocurrent , molt ocurrent fins i tot brillant certament.....


si l esforç+ que dediques al teu blog l esmerçesis a l empresa ja hauries arribat a director general !

Sergi ha dit...

A això li dic jo un autèntic "pincho moruno".

xavi ha dit...

pobres els de Melilla fins i tot Aznar els ha anat a castigar..

Deu és islamista doncs?

Jordi ha dit...

El nostre desastre natural s'anomena ESPANYA.

Unknown ha dit...

Quina sort teniu els que podeu fer vacances i rascar-vos los ous reflexionant...jo en tot l'estiu no hai tingut temps ni de respirar...

salut xiquitin, ja tornoc a estar viva...!

Josep ha dit...

Benvolgut Remitjó:
astò, qui ho pot resoldre, és algun s'aplanista fent-hi una Terra Mítica. Èxit assegurat.

Benvolgut Noveldaytantos:
infraestructures, el gran tema.

Benvolgut Martell:
és possible, però no vull arriscar-me.

Benvolgut Dani:
el que no s'invente a la Catalunya Central!

Benvolguda Ra Teta:
vols alguna lliçó particular?

Benvolguda Lucia Luna:
Igualment. A disposar.

Benvolgut Super Felí:
doncs igual pel gener ja tinc aquest càrrec!

Benvolgut Sergi:
i si l'enclotador no és moro? Un pintxo mandinga? Una brotxeta coreana?

Benvolgut Xavi:
segons els musulmans, DEU és dels seus.

Benvolguda Àngels:
visca! Sempre va bé ajuda per a gratar-se les gònades.