dijous, 9 de setembre de 2010

Estivacions 5

Amb el canvi climàtic i l'onada de ninisme, que t'allibera de qualsevol rutina, cada vegada hi ha més persones que no saben en quin mes viuen. Per sort, els cartells independentistes al carrer i els anuncis de col·leccionables a la televisió ens recorden que som al mes de setembre.


N'hi ha que estan més estressats que jo.

Mentre jo em quede patint la Síndrome d'Estrés Post-Vacacional Col·lateral (t'afecta que els altres acaben les vacances i tornen a casa, a molestar) us deixe amb quatre reflexions del que queda d'estiu.

1) Els putus brasilers. Ja fa gairebé una setmana que la policia va desarticular una xarxa que prostituïa homes brasilers a Alacant, Barcelona i Mallorca, i les feminazis en xarxa encara no han dit res. És curiós, perquè estan radicalment en contra de la prostitució. Potser és perquè la majoria de clients són gais, i criticar-los seria homofòbic. O potser no en diuen res perquè una petita part de les clientes són dones, i no poden criticar que una dona mancada d'amor busque afectivitat, encara que siga pagant.

Em deceben les feminazis en xarxa, si s'esforcessen una mica i investiguessen el tema segur que trobarien a algun home heterosexual a qui donar-li la culpa. I si pot ser, que l'home heterosexual siga de raça blanca.

2) Diades. Quantes vegades hauré escoltat aquesta frase "Hay que ver como son los catalanes, mira que celebrar las derrotas"! El verb celebrar significa "acomplir segons un ritual", i es celebren batejos, funerals, congressos, judicis i festes majors. Així doncs, celebrar no implica alegrar-se.

Per què el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona Treballadora? Doncs perquè el 8 de març del 1917 les dones treballadores russes (encara amb el règim tsarista) sortiren al carrer a reivindicar els seus drets... i foren massacrades, com qualsevol que s'oposava a l'autoritat de sa majestat. Als Estats Units la celebren el 25 de març, en homenatge a les 142 dones treballadores que foren massacrades l'any 1911. S'alegren de la massacre? Nooo, li fan un homenatge a les víctimes.

Per què l' 1 de maig es celebra el Dia Internacional del Treballador? Doncs el mateix, per retre homenatge als treballadors morts i empresonats arran de la protesta obrera de Chicago de l'1 de maig del 1886. S'alegren de la massacre i la repressió? Nooo, li fan un homenatge a les víctimes.

Així doncs l'11 de setembre, com el 25 d'abril, no ens alegrem d'una derrota si no que li fem un homenatge als que lluitaren.

3) Entrevista de treball. Com que tinc un contracte escombraria (com la majoria de treballadors, ja ho sé) vaig anar a una entrevista de treball, a veure si trobava alguna cosa més estable i ben pagada (sóc un il·lús, ho sé). La meua sorpresa ha estat majúscula quan l'entrevistadora m'ha dit que havien trucat a la darrera empresa on jo havia treballat, per a contrastar el que diu el burrículum i els havien dit que jo sóc una persona "molt qualificada, treballadora, amable i cordial" i que vaig plegar d'allà "per que ja no tenien més feina i van haver de marxar molts bons treballadors", i més lloances a la meua persona.

El primer que he pensat és que s'havien equivocat de persona. El segon que he rumiat és que la meua ex-empresa vol destruir l'economia catalana promocionant paios com jo.
Però l'únic que he estat capaç de dir és "Et prometo que no m'he anat al llit amb cap dels que has parlat". I per una vegada, és cert.

4) Marina Geli. La Consellera de Sanitat catalana, famosa pels insults rebuts a Intereconomia TV, ha tornat a fer una d'eixes coses que només els federalistes fan: renunciar a legislar tot i tindre les competències i la responsabilitat. Ha dit que la llei basca que prohibeix fumar allà on hi ha nens (fins i tot als vehicles privats) està molt bé i s'ha d'aplicar a tot arreu, però que ella, tot i estar d'acord amb la llei, no en redactarà una de semblant a Catalunya ja que "espera que se'n faci una a Espanya, per a tots". Fa un any ja va dir que esperava aquesta llei i que era molt important.

Ací tenim la plasmació del drama federalista català: té competències i diners per aplicar una determinada política, però no ho fa perquè espera que Espanya faça una llei general "per a tots". Si a Espanya governa el partit amic i germà, s'esperen a que facen una bona llei "per a tots". Si a Espanya governa l'ultradreta cavernícola llavors no val la pena fer una llei perquè "ens la tombaran, mira si són dolents".

És que ni els propis federalistes veuen viable el federalisme!?
Trist destí el dels federalistes que no tenen amb qui federar-se.5) Terry Jones. El pastor Terry Jones ha anunciat que cremarà un exemplar de l'Al-Corà. Acusen el senyor Terry Jones d'excedir-se i d'excitar la violència islamista i el rebuig a Occident.

Sóc prou vell com per recordar els anys de la pesta blava i la crema de llibres pel simple fet d'estar escrits en català. Els autors de les obres incendiades, casualment o no, eren valencians: Jaume Roig, Joanot Martorell i Ferran Torrent. Que jo recorde, això va passar a manifestacions convocades per Unión Valenciana i companyia. També es va donar un cas en un institut de Burjassot, per part d'un alumne que, segons ens digueren, era dels YOMUS. Deuria ser cap allà l'any 1993 o el 1995. El Vicente Gonçales Lissondo encara era viu.

Aquells actes incendiaris no provocaren cap reacció violenta al nord de la Sènia. Serà que el pujolisme els tenia anestesiats. O potser durant els anys 90', malgrat Aznar, encara s'esperava alguna cosa bona dels altres pobles de l'estat espanyol.... un miracle, un miracle anomenat federalisme.

14 comentaris:

Senyor Merdevalista ha dit...

La seva obsessió amb les "she-males" no comença a ser malaltissa, mossènyer?

No puc més que subscriure la major part del què diu. I en especial la reflexió sobre l'ús correcte del terme "celebrar" i la seva relació amb diades. L'únic que em descentra una mica és que justament l'11-S es vegi la plana política no espanyolista entonar el "Bon cop de falç". Vostè s'imagina l'Oriol Pujol fent la sega el 1640 o un any abans? Perquè jo només l'imagino segant farlopa després d'haver abonat una morterada.

Cuidi's.

Dr. Trumbo ha dit...

Si ara mateix fos tertulià ja hi pot comptar que dissabte li robaria la seva reflexió.

A veces llamadme Daniel ha dit...

Creo firmemente, que si las personas leyeran más , escucharan más y se "empatizasen" más; se quemarían menos libros. Un libro no es ni malo ni bueno, a los que se les puede atribuir esos términos son a los lectores...

MARTELL DE REUS ha dit...

M'heu avançat. Anava a escriure un post sobre els fums de la Marina Geli.

Remitjó ha dit...

Josep, diu vostè que té (present) un contracte escombraria i que, en trucar a la seua empresa els han dit que va haver de marxar perquè no tenien feina... Potser el que han fet ha estat fer-lo fora en descobrir que va vostè buscant un futur millor?

La nena del pou ha dit...

Lo de la Geli és encara més senzill... per què molestar-se a treballar redactant una llei? Algun di ja la farà un altre i si ens serveix, tot el que ens haurem estalviat. Quan has vist tu un polític treballar si es pot escaquejar i seguir vivint del cuento? Per cert, m'he assabentat que la seva filla sí que treballa per guanyar-se la vida: http://www.youtube.com/watch?v=sWANz2CXYZU

Sergi ha dit...

Jo sóc totalment partidari de cremar llibres. A casa tinc la obra completa de Gemma Lienas esperant que arribi el primer fred per anar de cap a la llar de foc.

Anònim ha dit...

La gent, de forma interessada, oblida la diferència entre "celebraar" i "commemorar". Ells celebren un genocidi i noslatres commemorem uns fets que, en part, expliquen la lamentable situació actual.
Él que ha dit la Geli és l'expressió de fins a on està disposada a arribar la federació catalana del PSOE. Enlloc.

Josep ha dit...

Benvolgut Senyor Merdevalista:
eps, que les trans són tot un luxe! No has de patir per si no els ve la regla, i tenen un clítoris fàcil de trobar.

Benvolgut Anthony S:
doncs faça-la seua. Jo, com sempre, al servei del Poble.

Benvolgut Temujin:
a les noveles de Pepe Carvalho la crema de llibres és un gran homenatge.

Benvolgut Martell de Reus:
escriga també vostè, que encara queden unes poques setmanes de legislatura i alguna cosa es podrà decretar.

Benvolgut Remitjó:
potser no m'he expressat amb claredat. Ara estic amb un contracte temporal, que s'acabarà. A l'anterior empresa, on vaig treballar una eternitat (una eternitat laboral vol dir més de dos anys) és on donaren unes referències tan bones de mi.

Benvolguda Nena del Pou:
sí, sempre és millor no fer res i que la culpa de tot la tinguen els altres.

Benvolgut Sergi:
VISCA!!!!

Benvolgut Albert BiR:
sí senyor, totalment d'acord.

Llesca ha dit...

Molt bé tot!
Respecte el tema del reverend, no puc evitar dir que trobo meravellosament divertit que es digui igual que un dels membres dels Monty Python. Imagino el dia de la crema de corans com un sketch de l'anomenat grup d'humoristes. Aaah.... seria deliciós. No sé com seria el guió ni res, però ja gaudeixo només pensant en com en seria de divertit.

Pili Gimenez ha dit...

Feia temps que no llegia el seu bloc i em resulta tant interessant com abans. :)

Neandertal Total ha dit...

Acabaré contractant-te. I això que no volia. Però si parlen tan bé de tu...

RaT ha dit...

... com sempre, i un cop més, bravo en general... en particular, la crema de llibres i el coneixement del nostre diccionari. En contra: que un cop més s'hagi oblidat d'ensenyar-nos alguna trans.

xavi ha dit...

cremar federalistes estaria mal vist?