dissabte, 23 d’octubre de 2010

Corrupte de la setmana: Fèlix Millet

Fèlix Millet i Tusell és fill, nebot i net d'il·lustres integrants de la burgesia catalana.

El 1974, juntament amb Josep Trias de Bes i Joaquim Molins, va ingressar a l'empresa immobiliària Renta Catalana, dirigida pels germans Ignasi i Antoni Maria Baquer. El 6 de maig de 1983 fou enviat dues setmanes a presó preventiva per un suposat delicte d'estafa en relació amb aquesta empresa, juntament amb Ignasi Baquer i Eduardo Guillén. El 1984 l'Audiència de Barcelona el condemnà a dos mesos de presó i a 30.000 pessetes de multa per un delicte d'imprudència que va facilitar un delicte de falsedat documental.El juny del 2009 la Fiscalia de Barcelona, arran d'una investigació d'Hisenda, iniciada alhora per una denúncia anònima (probablement un treballador o ex-treballador del Palau) va presentar una querella per apropiació indeguda i falsedat contra Félix Millet i Jordi Montull. A finals de juliol de 2009 Millet es va veure implicat en una investigació de la fiscalia de Barcelona en la que es va intentar aclarir un presumpte desviament de dos milions d'euros durant els anys 2003 i 2004 per part del patronat del Palau de la Música. El 28 de juliol de 2009 Millet va ser destituït del seu càrrec al patronat i el 31 de juliol cessà de la presidència del Banc de la petita i Mitjana Empresa, Bankpime.

Millet reconegué un desfalc de 3,3 milions d'euros que destinà, entre altres usos, a reformar edificacions de la seua propietat i a pagar-se vacances de luxe. A més va dir que havia pagat comissions i pagaments en diner negre (diner que no consta en la comptabilitat oficial) a alguns artistes que actuaven al Palau de la Música.

També està implicat en el cas Hotel del Palau, una requalificació urbanística irregular d'un solar proper al Palau de la Música Catalana, al districte barceloní de Ciutat Vella, per a construir-hi un hotel de luxe. A més també estan imputats el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado (PSC) i el gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer (PSC), tots dos acusats de prevaricació.

L'hotel s'havia de construir en un edifici propietat de l' Escola La Salle Comtal que cedia al Palau a canvi d'unes obres a l'escola. La propietat en canvi de cedir-se al Palau de la Música va anar a parar a Olivia Hotels, presidida per Manuel Valderrama, ex-vocal de la junta del Palau. Segons les acusacions, alts càrrecs municipals podrien haver dictat una resolució injusta i haver falsejat documents a l'amagar que l'antic equip directiu de l'entitat del Palau havia cedit l'ús dels terrenys a Olivia Hotels.
Fèlix Millet va rebre l'any 1999 la Creu de Sant Jordi.

7 comentaris:

El senyor gerent ha dit...

Em fa l'efecte que aquest cas, al haver-hi tanta merda política (de tots els colors) pel mig, s'anirà allargant, allargant, allargant,....

xavi ha dit...

...de la setmana? En caldran moltes setmanes, per que de corruptes surten a patades

MARTELL DE REUS ha dit...

El José María Trias de Bes fou diputat de CiU, després es passà al PP partit pel qual també va ser diputat per esdevenir en poc temps president de la companyia Transmediterrania. Ara el nostre heroi és militant de Unión Progreso y Democracia el partit anticatalà de la ex-socialista Rosa Díez. Notareu que és una amistat del tot compatible amb el tarannà del Sr. Fèlix Millet.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
GAIA ha dit...

De la setmana i més diràs! M'ha agradat

Alyebard ha dit...

Només de la setmana! aquí tothom hi està emmerdat.

Josep ha dit...

Benvolgut Senyor Gerent:
no estic d'acord amb vostè. La CORI no hi està implicada.

Benvolgut Xavi:
home, la idea era anar il·lustrant la cosa parlant cada setmana d'un corrupte diferent, però la cosa dóna molta feina, i una mica de mal rotllo.

Benvolgut MARTELL:
doncs ací té vostè un enllaç al Trias de Res

Benvolguda GAIA:
qui gràcies!

Benvolgut Alyebard:
jo no....