diumenge, 17 d’octubre de 2010

Reflexions migratòries de cap de setmana

La cancellera alemanya Angela Merkel considera que l'intent de crear una societat multicultural ha fracassat de totes totes. La senyora Merkel afirma que és l'hora de canviar de model i exigir als ciutadans d'origen estranger que s'integrin, en clara referència als quatre milions de turcs que viuen al país. Açò passa, segons Merkel, per obligar aquests ciutadans a parlar alemany perquè així, diu la cancellera, tindrien més oportunitats per trobar feina i integrar-se en la societat.

Un país independent com és Alemanya, amb un idioma parlat per cent milions de persones, oficial a sis països diferents... té immigrants que no saben parlar la llengua pròpia del país!? Collons, sí que ho tenim fotut els catalans!

És significatiu que siga la senyora Merkel qui parle d'adaptació al lloc on (i moment que) es viu: l'any 1985 estava amb els comunistes del SED i el 1995 amb els democratacristians de la CDU. Tot un exemple d'adaptació!Crec que el millor que pot fer la senyora Merkel és demanar als seus compatriotes que prediquen amb l'exemple i que els milers d'alemanys que viuen a Mallorca, Calella i Benidorm s'adapten i aprenguen a dir alguna coseta en la llengua pròpia del país que els acull.

"Ens hem equivocat, ens pensàvem que tornarien al seu país però s'han quedat". Als catalans ens ha passat quelcom semblant amb els alemanys i d'altres guiris. Quan són joves estudiants Erasmus no els exigim res. Al cap i a la fi, on s'és vist que els estudiants universitaris hagin d'aprendre res!? "Mi no entenderrr katalan. Mi venirrr a aprenderrr ispañolo. Tu hablarrr ispañolo y yo beberrr sangrrría".
Després venen els professionals de prestigi, com els d'Air Berlin o els bars de platja i és clar, tampoc els hi demanarem que entenguen l'idioma del país que els acull, ni del client que els paga.

I per últim els jubilats. Venen a passar els seus últims vint anys de vida al nostre país i és clar, vint anys és poc temps.

Doncs això, que la senyora Merkel ens faça una visiteta i convide els seus compatriotes que viuen a l'estranger a predicar amb l'exemple. Si es porten bé, els subvencionarem l'Oktoberfest, igual que ja ho fem amb la Feria d'Abril.
___________________

Entrada dedicada a l'Òptica Gantzer, fundada fa 100 anys per alsacians instal·lats a Sants. Els alsacians que fundaren el negoci, a part d'alemany, francès, anglès i espanyol, també sabien parlar català!

12 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

No hase falta decirt nada Mas

El senyor gerent ha dit...

Sr Josep,

cada cop que el el senyor gerent va per Puigcerdà i per Bourmadame es fot dels nervis.
A la localitat catalana, molts aparadors contenen proclames publicitàries en francès, a la localitat francesa tot està en francès i punt !!!.

I tant que ho tenim fotut els catalans, amb aquest personalitat de calces avall que tenim per tot: llengua, política, calés,.... i després ens pensem que som el millor del món, només per que el Barça guanya unes copes de valor relatiu. En fi, és dilluns i es nota.

Txisky ha dit...

Sr. Josep, li dono la raó; però a la Merkel també!

Mr. Aris ha dit...

De donde es este chico? De donde erres? ja no hase falta decirr mas...

Mr. Aris ha dit...

i me'n vaig a treballar

Pere Perellon ha dit...

Vaig estar a Àustria, que fa o no fa és lo mateix, i se'ns fotien al sentir parlar espanyol -ja no parlo del català!!!. Hi havia poques cartes amb menus traduïs a l'espanyol, per no dir cap.

Agnès Setrill. ha dit...

Algú pot traduïr aquest post a l'alemany i fer-ho aribar a la Merkel?????

Sisplau!!!!

Sergi ha dit...

Bon post mestre, començava a pensar que ningú en parlaria.

Compte amb els alemanys que segueixen sent tan malparits com abans, i ho dic per experiència.

Jordi ha dit...

A la Merkel ningú la critici ni li diu que és una nacionalista excloent.

RaT ha dit...

...ffff... si és que ets bo, nen...

Sonia ha dit...

A Mallorca quan anem de vacances, a Peguera i Andratx ens trobem coses tan sorprenents com "también tenemos carta en español" gairabé tot es en alemany i allà ningú sembla adonar-se de la situació.
La foto totalment prescindible, ho saps no?
Salutacions

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Doncs ja veuràs quan puguis a certs taxis conduits per paquis i provis de fer-te entendre en català, després en castellà, després en anglès i finalment acabis sortint emprenyat com una mona a buscar un altra taxi.