dijous, 30 de desembre de 2010

El Nen de les VedellesL'any 2009, l'economista català Santiago Niño Becerra va publicar un llibre titulat El crac del 2010 (Editorial Los Libros del Lince, 232 pàgines).
La tesi central d'aquest assaig és que les nostres estructures productives no estan adaptades als nous temps i que patirem una crisi semblant a la del 1929 — una profunda crisi i una posterior i llarga depressió que es pot prolongar fins el 2020— on la taxa d'atur arribarà fins el 30% i el preu del barril de petroli als 250 $.

Per a Santiago Niño Becerra, el que ha passat entre 2007 i el 2009 no és la crisi —que s'ha avançat, com la regla d'una que jo em sé— si no la precrisi.
A l'any 2010 li queden poques hores de vida i les seues prediccions no s'han acomplert.
La situació econòmica és dolenta, i res ens fa pensar que el 2011 sigui millor... però és igual de dolenta que la del 2009 o el 2008! Estem igual de malament.


Potser en Santiago Niño Becerra es va equivocar de carrera, i en comptes d'estudiar Economia hauria d'haver-se especialitzat en Quiromància o Astrologia (disciplines que tenen el mateix rigor científic que l'Economia).

Però, posats a canviar d'ofici, jo suggereixo algunes alternatives al senyor Santiago:

Tertulià de Punto Pelota: "És impossible que el Barça guanyi la Lliga, la Copa del Rei, la Xampinyons, la Supercopa de la lliga, la Supercopa d'Europa i la Intercontinental".

Estratega del PSC: "No crec que els de CiU treguin més del doble d'escons que nosaltres".

Estratega d'ERC: "No baixarem fins a 10 escons".

Sindicalista d'alt standing: "Això de la militarització i l'estat d'alarma és un farol".

Tour operador: "Haití és una destinació turística que ho petarà bastant".

Director de Wiki Leaks: "A les sueques els agrada follar a pèl".

14 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

És veritat que no ha encertat els seus pronòstics pel 2010 (com a mínim per ell mateix ja que amb els llibres, entrevistes i conferències que ha fet enguany de ben segur que ha fet la primera pela).

Mr. Aris ha dit...

menys mal que no ha acertat! però l'explicació que fa de perquè ha arribat la crisi si que ha acertat. I de fet, no fa falta estudiar una carrera ni ser adiví, que res tornarà a ser igual. Em vaig a autocitar, llegiu l'entrada meva
http://elmercatdesantantoni.blogspot.com/2010/11/money-is-answer-stupid.html
i trobareu les respostes (de la crisi no del trivial)

Alyebard ha dit...

Ha alguns economistes els haurien de cremar a la plaça com es feia abans amb les bruixes! i darrera els banquers, els especuladors, etc. etc.

Doctor J ha dit...

Doncs jo penso que és qui té la visió més realista (encara que un pèl catastròfica). Si a algú el porten de principis del 2008 a avui mateix amb la situació que hi ha se li cauen els collons a terra, però com que ens ho han fet empassar dia rera dia ara ja ens cansa.
La benzina està molt més cara que quan fa 2 anys ens sortia cada dia al diari, però nosaltres fem veure que no passa res...D'aquí no en sortim en uns quants anys, però per sort la memòria és selectiva.

El porquet ha dit...

El que vulgueu, però ell s'ha forrat fins a les celles venent llibrets i donant conferències i sortint a tot arreu.

Un vividor, això és el que és! Però no li trec el mèrit d'haver-ho aconseguit... jo també voldria.

Anònim ha dit...

el niño becerra i el Nouriel Roubini son ,segons cercles economistes ,els 2 unics autors que varen atisbar el marasme en que estem inmersos...

mirada ha dit...

Feliz Aninovo!!

Xavi Ochando ha dit...

Senyor, Josep! Mentre fa recull de begudes alcoholiques i raïm al seu búnquer, per tal de passar la crisi econòmica mundial els propers anys, li desitge que tinga un excel·lent 2011! ;)

Tyler Durden ha dit...

Ui, l'economia i la pseudociència... M'he hagut de fotre una neula sencera nas amunt per resistir-me a l'autocita.

De totes maneres no descarto Haiti com a destí vacacional. Al país del còlera el que porta antibiòtics és el rei.

Anònim ha dit...

Encara recordo com tanta i tanta gent el posava d'exemple, el citava i deixava enllaços seus del Youtube. Per saber que el 2010 seria pitjor que els anys anteriors tampoc feia falta ser un gran economista.
Això sí, per ell el 2010 ha estat fantàstic. De ben segur que s'ha forrat.

RaT ha dit...

millor en parlem d'aqui uns cinc o sis anys, no? ara encara és un pèl aviat...

per cert, vagi bé l'any!!!

Anònim ha dit...

Començar l'any plorant?
però si vostè només riu!

:-)

smuuacCCCCss

c.e.t.i.n.a. ha dit...

A aquest paio el vaig veure en una entrevista al 33 ja fa temps i em va semblar un il.luminat que no hi tocava gaire. Veig que no em vaig equivocar

Anònim ha dit...

the invisible man hg wells [url=http://modafinilachat.monfairepart.com/]modafinil[/url] medical benefits of cannabis