dijous, 2 de desembre de 2010

Tardor calenta 5

Després de les eleccions, del Barça-Madrid i de la trepidant final de la Copa Catalunya, arriben els dies de recolliment, participacions de loteria, esbroncades familiars i atracaments amb violència i intimidació contra un pobre tronc indefens.Al Nord i al Sud. Tots els mitjans de comunicació coincideixen en dir que CiU i Artur Mas "han arrasat" a les eleccions del diumenge. Si obtenint el 38% dels vots, amb una participació del 60%, el convergents "han arrasat", que haurem de dir del PP-CV i del Paco Camps, que amb una participació del 70% obtenen el 53% dels vots!?
"A la búlgara", "Per aclamació", "No són votants, són cheerleaders", "Habemus Papa"...

Independència i independentisme. Tots els analistes coincideixen (o coincidien) en dir que la independència de Catalunya està cada cop més a prop. Amb el vostre permís, li faré una ullada al web gencat.cat amb la calculadora:

L'any 2003, les dues formacions obertament independentistes que van concórrer a les eleccions (ERC i Estat Català) obtingueren 546214 vots.
L'any 2006, les dues formacions obertament independentistes que van concórrer a les eleccions (ERC i el Partit Republicà Català) obtingueren 422379 vots.
L'any 2010, les quatre formacions obertament independentistes que van concórrer a les eleccions (ERC, SI, RI i BSC) obtingueren 360352 vots.

M'ho sembla a mi, o arribarem a la independència sense independentistes? A la independència per saturació d'Espanya? Serem independents per pur afartament de centralisme?
Ja m'imagine el President Artur Mas, al balcó de la Generalitat proclamant "És igual, deixem-ho estar, que amb Espanya no hi ha res a fer i si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit!". Sense èpica, sense passió, sense violència, sense voler...


Màxims, mínims i desproporcions. Fa trenta anys que els ciutadans de Catalunya esperen una Llei Electoral Catalana. Si mirem el resultat de les eleccions del diumenge passat, veiem que CiU amb 1.198.010 vots obté 62 escons, és a dir que cada escó li costa 19.322 vots. C's amb 105.827 vots obté 3 escons, és a dir que cada escó li costa 35.275 vots.
Amb 75.321 vots, la PxC es queda fora del Parlament, igual que RI i els seus 39.922 vots.
Aquesta legislatura s'aprovarà una llei electoral pròpia i proporcional? Jo crec que no, al senyor Artur Mas no li convé.

19 comentaris:

Remitjó ha dit...

Ai, Senyor Josep, ha ficat el dit dins la meua ferida. El de cheerleaders és un terme que es queda curt, més aviat podem parlar d'adoradors d'un ésser suprem. Té collons la cosa, però així és.

Txisky ha dit...

El millor per la independència és que el Madrid sempre perdi 5 a 0. Ens la donaran per avorriment!

MARTELL DE REUS ha dit...

Potser a la convocatòria del 2010 les dones independentistes han votat l'Alicia Sánchez pel fet de ser dona?

jpmerch ha dit...

A l'última pregunta: ni de coña. L'amo de la pilota és qui diu quines són les regles del joc.

Llesca ha dit...

Com és possible que apallissem a un tronc amb barretina (català, per tant) i no ens fotem a hòsties amb qui s'ho mereix? Som un país curiós.

Per cert, li he robat vilment la imatge del Dragó per anunciar també la setmana de l'autocita al blog.

Mr. Aris ha dit...

Penseu per un moment, una lliga de futbol catalana sense el Real Madrid. Quin morbo tindria això? quins partits es farien? Nasti-Barça, Figueres- Barça?.

Agnès Setrill. ha dit...

Els resultats electorals, les esbroncades familiars que s'atancen, a més, no he comprat loteria...

L'unic que puc fer, es posar la foto d'algun polític al tió, i veure com els meus nebodets li foten garrotades mentre jo m'ho miro i penso "ja t'està bé, so-cabr.!"

MARTELL: Tu vols que un munt de dones independentistes se't fotin a sobre, oi? ;-)

Pla de l'extrany ha dit...

Aris: Sembles tonto.

Mixkin ha dit...

per què una llei electoral pròpia ha d'afavorir més els vots de Barcelona que la resta? Ja pintem poc a comarques perquè a sobre s'eliminin les correccions territorials. No toquem res que encara ho espatllarem més (remember Estatut).

. ha dit...

Crec que l'abús del verb "arrassar" es deu a un evident fenòmen de llepaculisme. Com quan parlen de l'exèrcit de resistència quan es refereixen a la cúpula de CiU o d'una "travessia pel desert" pels anys de govern tripartit.

Anònim ha dit...

Sobre el tema de l'independentisme, no sigui pessimista! És evident que en som molts més que abans. CiU ha aconseguit recollir molt vot sindependentista. Estic segur, però, que igual que l'ha recolit el pot perdre quan comenci a incomplir totes els promeses de la campanya (que si "pacte fiscal", referèndum...). Molts independentistes han trobat més prioritari foragitar el tripartit que votar per un partit pròpiament independentista. D'aquí 4 anys, i a més en una data tan especial, estic segur que obtindrem uns resultats espectaculars!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

I no oblides que el PP, amb un increment de poc més de punt i mig guanya 4 diputats.

El porquet ha dit...

I a les enquestes, perquè creix la gent que diu que aposta per la independència? Serà que davant de l'urna els agafa un atac de seny català de proporcions montserratines i es deixen dur per "el sentit de govern" CiUero?

maria ha dit...

No els interessa pas canviar-la...

Anònim ha dit...

Refent els números:
Ciu va treure per Barcelona 858.188 vots i 35 escons (24520 vots per escó). Per Girona va treure 131.690 vots i 9 escons (14.632 vots per escó). Per Lleida 86525 vots i 9 escons (9614 vots per escó). Per Tarragona 121607 vots i 9 escons (13512 vots per escó). Podria seguir amb els altres partits, però la pregunta essencial és: perquè essent més senzill obtenir escons per les províncies que no són barcelona, els partits (tots) decideixen menystenir aquests territoris? Quin sentit té que a Girona preguntin si votes Mas o Laporta quan els candidats d'aquesta província eren Santi Vila i Toni Strubell?
Etc.
Etc.

La nena del pou ha dit...

A mi tant me fot l'èpica; mentre engeguin espanya a prendre per sac, que ho facin com vulguin, per avorriment, per mandra, perquè a la tele no fan res de bo aquest vespre...

Mr. Aris ha dit...

només tenen que fer com Kosovo, però el Mas no ho fara

Josep ha dit...

Benvolgut Remitjó:
els valencians sempre podem anar a més... LI ERIGIRAN UNA ESTÀTUA A CARLOS FABRA A L'AEROPORT DE CASTELLÓ. Berlanga triomfa després de mort.

Benvolgut Txisky:
he he he... futbolero!

Benvolgut MARTELL:
no ho crec. Ser dona i ser tonta són conceptes molt diferents.

Benvolgut JP Merch:
bon símil.

Benvolguda Llesca:
tendències caïmites, típic dels pobles mediterranis.

Benvolguda Aris:
pregunta típica i tòpica. El futur del futbol professional passa per una Lliga Europea potent. De fet, l'actual lliga de 20 equips només sembla estar disputada per dos o, com a molt, tres.

Benvolguda AGNÈS S:
ànim, ànim!

Benvolgut Pla de l'Extrany:
massa contundent, no?

Benvolgut Mixkin:
quines comarques diu vostè? Barcelona, si el mapa no m'enganya, també forma part d'una comarca: el Barcelonès.

Benvolgut J.M.C.:
totalment d'acord.

Josep ha dit...

Benvolgut Albert BiR:
per què un independentista vota CiU???

Benvolgut Busca Qui:
sí, l'Alicia no ha superat el percentatge de l'Alejo.

Benvolgut Porquet:
independència per avorriment?

Benvolguda Maria:
tampoc poden, cal majoria qualificada.

Benvolgut Anònim:
bona observació.

Benvolguda Nena del Pou:
i molt em temo que així vindrà.