diumenge, 23 de gener de 2011

Crida a la lluita armadaBenvolguts conciutadans:

L'ofensiva cretinitzadora va a més i la proximitat de les eleccions municipals no fa més que accentuar una de les seues manifestacions més perilloses: el fenomen NIMBY.

NIMBY és un acrònim anglès que significa Not In My Back Yard (no al meu pati del darrere). Descriu la reacció de ciutadans que s'organitzen per a enfrontar-se als canvis i a projectes d'instal·lació d'infraestructures considerades com a perilloses o desagradables, amb raó o sense. Massa sovint sense. Segons la Wikipèdia, aquest acrònim el va crear en Nicholas Ridley, el secretari de Medi Ambient britànic en temps de Margaret Thatcher.

El NIMBY és el fenomen que experimenta la gent que genera residus, però no vol un abocador; vol que els delinqüents siguin empresonats, però no un centre penitenciari al costat de casa; vol telefonar a tot arreu, però no vol cap antena al seu veïnat. Una variant del principi es diu SPAN o “Sí, però ací no”. Ideològicament parlant, el NIMBY és una barreja perversa del moralisme de la dreta conservadora, d'ecologisme mal entès i d'una interpretació molt patillera del concepte "externalitat negativa".

Al nostre país hi ha hagut reaccions Nimby contra tota mena de projectes: pipicans als parcs (increïble, però cert), escoles per a discapacitats o repetidors de telefonia mòbil. Crec que ha arribat l'hora de plantar cara al Nimby i a l'ofensiva cretinitzadora.

I crec que la millor manera de combatre'ls és deixar-los en ridícul. Als nimbies, als mitjans de comunicació que els hi fan d'altaveu i als polítics que els fan cas.
Humilment us proposo algunes accions per a provocar-los:


1) Estaques al camp. Línies de Molt Alta Tensió, abocadors, embassaments... totes les grans infraestructures van precedides d'un treball de camp, on els topògrafs marquen amb estaques el lloc on es farà l'obra. En els darrers anys, l'aparició d'estaques als camps ha provocat reaccions irades de veïns i alcaldes que temen que els hi facin alguna cosa al poble.
L'acció és senzilla: plantar estaques als camps. Convé que les estaques portin escrita alguna codificació, amb lletres i números correlatius, per a que el garrulet nimby que la trobi n'endevini l'objectiu. Per exemple LMAT 122, LMAT123, LMAT 124 ... si fem l'acció a algun lloc per on passarà la MAT.

Per només trenta cèntims podeu comprar un paquet de 25 estaques. I després a gaudir veient l'alcalde del poble posant el crit al cel al Telenotícies.


2) Timbre vermell. En què s'assemblen els catòlics, les feminazis i els especuladors immobiliaris? En que no volen prostitutes al seu edifici. Aquesta acció és encara més senzilla: només cal agafar un retolador vermell i pintar el botó de l'intèrfon d'un pis buit o, molt millor, amb ocupants intermitents. En pocs dies els rumors correran pel veïnat, qualsevol soroll o desperfecte a l'edifici (o al carrer) serà atribuït a la meuca i els seus clients i, en poques setmanes, ja hauran presentat una queixa a l'ajuntament.
Si voleu anar més lluny, podeu repartir algun fals flyer de prostíbul (a València i a Barcelona els donen al metro) amb l'adreça de l'edifici, però sense especificar el pis.


3) Rètol i tanques al descampat. Prop de ta casa hi ha un descampat amb una filferrada mig trencada? Ningú sap de qui és ni què s'hi vol fer? Doncs ara és la teua! Només has d'encarregar una petita tanca publicitària (per 15 euros en pots trobar de molt bones) anunciant-hi la construcció d'alguna cosa que exciti els nimbies.
Una característica d'aquesta gent és que mai contrasta la informació, ells es mouen per rumors, així que, per a fer-ho divertit, cal que qui s'anunciï sigui una institució inexistent. Pot ser pública o privada, tant li fa. Per exemple:

— Departament de Sanitat, Servei d'Atenció als Drogodependents Seropositius Mentalment Pertorbats.
— Regidoria de Medi Ambient, Àrea d'Animals Perillosos, Plantes Carnívores i Bolets Al·lucinògens.
— Associació Cultural Islàmica Mul·là Omar.
— Centre d'Estudis Biomèdics Josef Mengele.
— Associació Michael Jackson d'Amics de la Infància.

No heu de concretar que s'hi farà, no cal. Una altra característica dels nimbies és la seua gran imaginació.

Si teniu més idees, proposeu-les on posa Comentaris.A LES ARMES CIUTADANS!


16 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

Enlloc de gastar-me 0,3€ per bossa d'estaca, passaria pel Pallars Jussà on ara n'hi ha una bona colla de plantades, les arrencaria i les posaria en un altre lloc com ara Sant Andreu de Llavaneres on sembla ser que hi ha forces NIMBY.

Anònim ha dit...

Res millor que el metode tradicional, es a dir comentar mentre estàs a la cua del forner/mercat del barri la nova construcció de qualsevol de les institucions anteriorment esmentades. Les propies avies s'encarregaran d'escampar el rumor per tot el barri.

La nena del pou ha dit...

Hi ha cops que arriben a extrems surrealistes. Al meu barri els veïns en van mobilitzar perquè hi volien posar un tanatori!!! Encara no he entès quin és el problema. Ara hi tenen un Corte Inglés... i això no els molesta. Increïble.

Jordi ha dit...

M'apunto a la lluita.

Quimet ha dit...

Quin gran post.
Jo directament aniria a casa dels NINBY a trencar-los las cames i/o a fotrel´s el pot de Nesquik pel cul.

Encara m´estic cagan en els fillsdeputa que paraban el transit a las Rondes de Bcn per una narcosala que, que jo sapigue, no ha donat cap publema.

Salvador Macip ha dit...

Molt bona idea! Hi ha molts nimbys desocupats que necessiten un projecte, encara que sigui fals.

Anònim ha dit...

En comptes de pintar el timbre de color vermell fer-ho de color rosa i repartir flyers de "unión progreso y democracia". Segur que després la gent no es molesta tant si s'hi instal·len unes barjaules.

Anònim ha dit...

Posar rocs davant de cada església, aixís pensaran que s'hi farà un monument gay-lesbiana.

L'illa dels monstres ha dit...

Aquesta lluita armada és molt més efectiva que qualsevol acció del suposats revolucionaris que pretenen conscienciar el poble.

Una altra acció seria deixar apilades davant del contenidor de paper unes quantes caixes amb el nom d'algun medicament inventat i entre parèntesi Metadona.

Txisky ha dit...

Jo després de veure fa mesos a un telenotícies que a un pagès li van fer "silenciar" els esquellots del seu bestiar per culpa dels pijos de segona residència, proposaria que hi aboqués tota la merda al jardí d'aquests lumbreres!.

El senyor gerent ha dit...

Compti amb l'escamot del Vallès Occ.

El senyor gerent ha dit...

Per cert,
amb aquests títols suposo que tard o d'hora el seu bloc serà utilitzat també per Intereconomia !!

El porquet ha dit...

Aquest post és una autèntica classe magistral. S'hauria d'ensenyar a totes les facultats de psicologia, biologia i ambientals.

Els meus aplaudiments. M'heu fet riure com un posseït!!!

Hi ha una altra opció que jo practico a vegades per la pròpia feina.

Posar-se en un carrer, amb una "armilla" refractant, uns papers a la mà i cara d'estar mirant tot el que t'envolta... al cap de poc ja arribarà algú preguntant què volen fer al carrer i cagant-se amb la política d'obres públiques de l'ajuntament de torn. No falla.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Al meu barri fa quatre dies van fer unes pistes de skate a un parc i de seguida va haver gent recollint signatures per que no es fessin.

Estic segur que si començo a fer cercles de pintura taronja fluorecent a terra (numerats, es clar) puc provocar un aixecament popular

Llesca ha dit...

Això és massa bo! Crec que serà la meva nova afició.

Anònim ha dit...

Els mateixos que fan això, però, passen davant les retallades socials i temes estructurals que afectaran la seva vidad'una forma molt més directa que qualsevol cosa contra la que es manifestin.