divendres, 4 de març de 2011

Reflexions jurídiques de cap de setmana

El Tribunal Suprem ha admès la demanda del govern espanyol contra Sortu i ha deixat en suspens el tràmit d'inscripció del nou partit de l'esquerra abertzale.
La demanda del govern espanyol es basa en els informes de la Guàrdia Civil i conclou que el rebuig al terrorisme que està inclòs als estatuts de Sortu és "cosmètic, retòric i instrumental, no sincer, no real" i és insuficient per demostrar que s'han trencat totalment els vincles amb el món etarra.

És a dir, no només cal complir la llei, ço és condemnar els atemptats, sinó que cal fer-ho de tot cor. Arran d'aquests informes i d'aquestes actuacions podem concloure que les institucions de l'estat (Govern, Fiscalia, Tribunal Suprem...) han entrat en una nova dimensió: la lectura dels pensaments i les emocions. "Tu dius que i votes que , però, en el fons del teu cor, és que no". Aquesta nova dimensió requereix noves eines de treball: polígraf, pupilòmetre, pentotal sòdic, burundanga...Si aquesta nova doctrina jurídica prospera, per què ens hem de limitar a aplicar-la a la Llei de Partits? Jo proposo que es faci extensiva a totes les altres lleis i normatives:

— Sí, vostè anava a 110Km/h, dins dels límits, i el radar així ho demostra. Però jo sé, perquè es veu a la seua mirada, que en el fons vol prémer a fons l'accelerador i posar el seu BMW a 200 km/h. 500 euros de multa i cinc punts menys al carnet.

— Per la forma com mou vostè els dits, observo que es mor de ganes de fumar. I no es pot fumar al lloc de treball. Vaig preparant la multa.

— Fer, el que es diu fer, vostè no ha fet res. Però en el fons es mor de ganes de massacrar els cretins que ens governen. Anem a l'Audiència Nacional, que el jutjaran per terrorista.

Una darrera reflexió: si s'ha d'aplicar amb caràcter retroactiu, i mesurar la sinceritat de la condemna de Sortu respecte els atemptats d'ETA en el passat, ho faran també amb el PP i el PSOE respecte els atemptats dels GAL?

6 comentaris:

Albert B. i R. ha dit...

Per coses com aquesta la justícia espanyola es troba per sota de la d'estats africans pel que fa al seu funcionament i rigor. Ara resulta que la condemna 2no és real".
Això demostra, a més, que el seu vertader objectiu no és acabar amb ETA, sinó arraconar l'independentisme basc i aprofitar la situació per a aconseguir regidors que de cap altra manera ni podrien somniar. Fan fàstig, la veritat!

Molon labe ha dit...

Fa gràcia que després diguin que la justícia no pot ser "preventiva"....

Alyebard ha dit...

I t'has deixat l'última del Tribunal Suprem, declarar desert un recurs, perquè la documentació estava en català. Això només ha començat...

Arcangelo ha dit...

Tot s'assembla cada cop més a 1984. No ve ben bé al fil de la qüestió, però si l'estat espanyol veta la via política... hi ha altra opció que la lluita armada?

Jordi ha dit...

Això és un república bananera.

Josep ha dit...

Benvolgut Albert BiR:
doncs sí. Ja veurem que passa aquestes properes eleccions municipals i forals.

Benvolgut Molon Labe:
com a la pel·lícula Minority Report.

Benvolgut Alyebard:
el que està desert és el cervell dels magistrats.

Benvolgut Arcangelo:
hom acaba pensant que ETA és bona per a l'espanyolisme més tronat.

Benvolgut Jordi:
no. Això és una Monarquia Bananera.