dimarts, 26 d’abril de 2011

Fracàs literari 3

Sempre m'ha agradat la ciència-ficció. M'agradava llegir ciència-ficció i tenia ganes d'escriure'n un relat. Però no volia caure en les mateixes ciències ficcionables de sempre: astronomia, física nuclear, física quàntica, neurofarmacologia, intel·ligència artificial... volia fer quelcom diferent. Volia escriure una novel·la de ciència-ficció basada en les ciències que mai són ficcionades per la ciència ficció.


Vaig triar l'edafologia, la ciència del sòl, i vaig començar un relat de ciència-ficció edafològica: un misteri de sòls argilosos que es tornaven llimosos i sòls llimosos que es tornaven sorrencs. Un científic que desenvolupa a una tècnica per a moure l'horitzó A al lloc de l'horitzó B i l'horitzó B a l'alçada del C. Per últim, una societat secreta que aspirava a dominar el Món convertint els sòls àcids en bàsics.

Potser tenia poca acció, però no és fàcil relatar trepidants persecucions entre grans de sorra.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

llàstima, aquest prometia...

MARTELL DE REUS ha dit...

En canvi en un relat de política-ficció, l'edafologia hi hauria pogut tenir molt contingut ja que el sòl és ple de cucs que s'hi arrosseguen.

Anònim ha dit...

La intenció era bona, però el tema resulta una mica sec, no?

Srta. Tiquismiquis ha dit...

Prengui com a referent Dune, sorra hi havia una estona...

Oriol López ha dit...

Una idea molt interessant. Per exemple, un dels llibres de ciència ficció força interessant i de bona lectura que parla de ciències que no solen ser la base habitual de la ficció és Planilàndia. Els que no la conegueu, podeu consultar: http://ca.wikipedia.org/wiki/Planil%C3%A0ndia

Josep ha dit...

Benvolgut Pons 007:
sí, totes prometen a la sinopsi.

Benvolgut MARTELL:
parla vostè de cadàvers enterrats amb cal viva?

Benvolguda Sònia:
l'intenció també era seca...

Benvolguda Tiquis Miquis:
dona, el Frank Herbert va fer una gran novel·la amb ecologia i geografia física ben raonades.

Benvolgut Oriol Pérez:
Moltes gràcies per la recomanació. On puc trobar aquest llibre?