dilluns, 23 de maig de 2011

Ai sí, l'anàlisi electoral del dia

Com? Què s'han celebrat eleccions i jo encara no he fet la meua anàlisi? I realment cal que jo us expliqui el que ha passat?

Participació: Un cop més, al Principat de Catalunya l'abstenció segueix sent espectacular. Tot el contrari que al País Valencià, per cert. Algú té alguna idea per fer pujar la participació? No sé, regalar alguna cosa als assistents, sortejar una panera entre els participants, obligar els apoderats a anar despullats pel col·legi electoral. S'accepten suggeriments, quan més obscens i pornogràfics, millor.

Tots són minoritaris: A Tarragona la força més votada ha obtingut el 36.9% dels vots. A Manresa el 35.0%. A Girona el 31.5%. A Barcelona el 28.7%. Al Principat de Catalunya, el verb "arrasar" no és el més indicat per comentar els resultats electorals. Al final resultarà que tots votem partits minoritaris. Tot el contrari que al País Valencià, per cert.

PxC: La majoria de votants de la PxC no volen que la PxC guanyi. La majoria voten la PxC per queixar-se i donar un toc d'atenció. Que els mitjans ignorin la PxC i les enquestes en minimitzin els resultats, afavoreix la PxC.

Santa Eulàlia de Provençana: A la Casa Galega de Santa Eulàlia em vaig trobar els de la PxC celebrant l'èxit electoral del seu partit. Que no estaven en contra de la immigració? Que no rebutjaven les subvencions a les associacions d'immigrants?



Elx: Per primera vegada en 32 anys, el PSPV-PSOE no ha presentat cap familiar meu a les seues llistes municipals d'Elx. I per primera vegada en 32 anys, el PSPV-PSOE ha perdut l'Ajuntament d'Elx. I per primera vegada en 32 anys, el PP ha ficat un parent meu a les seues llistes d'Elx. I per primera vegada en 32 anys, el PP ha guanyat, obtenint majoria absoluta, a Elx.
Casualitat? Fent una repassada de la biografia política dels meus parents, d'Elx fins a Paris, de la Segona República fins ara, s'observa una clara tendència: sempre guanyen!
Ara el que cal saber és si les victòries es deuen al seu gran carisma i encertada estratègia electoral, o si el que passa és que, genèticament, els meus estan condicionats a acostar-se al Sol que més escalfa (fins i tot quan les enquestes deien el contrari, cosa que implicaria clarividència).

9 comentaris:

Neandertal Total ha dit...

Però estic segur que l'alcaldessa d'Elx no sap fer ni la meitat el ridícul que la de Novelda. I aquí tens la prova. Les coses són com són.

http://www.youtube.com/watch?v=bBNk9V86Xfg

Arcangelo ha dit...

No s'estranyi d'això de Santa Eulàlia. L'estratègia de PxC és òbvia: enfrontar la primera immigració (la dels meus pares i avis, extremenys, andalusos, gallecs...) amb la segona immigració, estrangera. Si obviem que és menyspreable... l'estratègia és genial!

Toni Cano ha dit...

L'abstenció desgrava?, pq sinó no s'entén que a dia d'avuí no sàpiguen que l'abstenció participa en les votacions.La propera vegada que un abtencioniste em mengi el cap amb política, li foto un perro-flauta pel cul.

Remitjó ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Remitjó ha dit...

Benvolgut Josep, el truc per augmentar la participació el tenim aquí al País Valencià, perdó vull dir a la Comunidad Valenciana (escric des de l'únic ordinador d'una biblioteca pública valenciana i en escriure País el windows volia penjar-se).


El que han de fer és presentar llistes farcides d'imputats i corruptes. Si tenen a mà un personatge patètic, ridícul i amb els pantalons a l'alçada de l'aixella, poden posar-lo de cap de llista, però no és imprescindible.

Tothom anirà a votar (això sí, votaran els dolents, però)

reflexions en català ha dit...

haha, els que trauríem les armes sort en tenim, de tu.

molt bo!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Doncs que fas que no et presentas?

Jordi Vàzquez ha dit...

Sobre el fet què tots són minoritaris una dada. L'alcalde de BCN ho serà amb el 14 % dels vots del cens.

Josep ha dit...

Benvolgut Neandertal:
homeeee, Novelda té el seu nivell!

Benvolgut Arcàngelp:
totalment d'acord.

Benvolgut Toni Cano:
jo reduïria a la meitat la despesa electoral, i els diners estalviats sortejar-los entre els votants. Com una loto.

Benvolgut Remitjó:
cleptocràcia!!

Benvolgut Reflexions en Català:
moltes gràcies!

Benvolgut CETINA:
ara no és el moment. D'ací a sis mesos ja vorem.

Benvolgut Jordi Vàzquez:
i el de Lleida amb el 12% del cens.