divendres, 20 de maig de 2011

Reflexions indignades

Com que és jornada de reflexió, reflexionarem.

Meditació: Hi ha algú que realment reflexioni durant la jornada de reflexió? Hi ha molta gent als temples zen o a les cel·les de Montserrat?

Senyals de dol: Un terratrèmol a Llorca (Múrcia) provoca vuit morts. En senyal de dol tots els partits polítics catalans suspenen la campanya durant tot un dia. En canvi, una dona mor en ensorrar-se el seu pis a Santa Coloma de Gramenet (el Barcelonès) i només suspenen la campanya a Santa Coloma. Uns dies més tard, també a Santa Coloma, un incendi provoca un mort i uns quants ferits i no suspenen la campanya electoral ni a Santa Coloma.
Un accident aeri provoca 22 morts a l'Argentina i ni ho comentem.

Què passa? Què Girona és més a prop de Llorca que no pas Santa Coloma de Gramenet? Que no hi ha argentins visquent a Catalunya, ni argentins d'origen català? O és que la vida dels murcians és més important que la dels altres!?

Cal destacar que a Cantàbria, el president Revilla i el seu PRC no van suspendre la campanya electoral en senyal de dol pels murcians. És clar que els càntabres en general, i Revilla en particular, no cal que demostrin la seua espanyolitat.Revolucions sense el 2.0: Ara sembla molt fàcil mobilitzar la gent i llençar eslògans mitjançant el telèfon mòbil, el correu electrònic i les xarxes socials. Però us imagineu la feinada que va tindre Lenin enviant telegrames als seus? O Robespierre llençant consignes amb coloms missatgers?
Abans les revolucions (com el ciclisme) sí que tenien mèrit, sense tanta tecnologia!

7 comentaris:

zel ha dit...

No declararé en contra meu, senyor, però si que ens enfadem plegats...callem o no callem?

paraula de pas: tahir

Arcangelo ha dit...

La reivindicació vintage que no falti. Abans era molt díficil i meritori revolucionar-se. Ara és més fàcil però no oblidem que hem trigat a fer alguna cosa que molesti de debó.

sergibr ha dit...

Jo no comparteixo pas aquestes sentades. La única revolució social és aquella que es fa amb bats de beisbol.

Alyebard ha dit...

Els francesos i els anglesos sí que ho van fer bé, van tallar el cap del seu rei i miri ara, els reis del mambo en comparació a nosaltres. Aquí juguem a fer l'egipci, i el borbó esquiant a Suïssa.

Txisky ha dit...

Amb mobilitacions pacífiques no s'arriba a enlloc: de què collons li va servir a Gandhi?. Índia independent... paparrutxes!!!.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Doncs si Lenin li devia costar tenint teléfon i telégraf a Danton, Marat i Robespierre ni t'explico...

Josep ha dit...

Benvolguda ZEL:
cal actuar, sí, però amb intel·ligència.

Benvolgut Arcàngelo:
molestar? Però si les acampades no molesten gens la banca ni els polítics.

Benvolgut Sergi BR:
ben dit!

Benvolgut Alyebard:
totalment d'acord!

Benvolgut Txisky:
i Gandhi es va enfrontar a una democràcia com la Gran Bretanya.

Benvolgut CETINA:
ningú ha provat la telepatia??