diumenge, 5 de juny de 2011

Mediterràniament

Amb això del canvi climàtic la gent va molt desorientada. Afortunadament les principals autoritats del país, conscients de la gravetat del problema, s'encarreguen de recordar-nos a quina època de l'any som.
Així doncs El Corte Inglés ens informa de l'arribada de la primavera i Estrella Damm ens notifica l'inici de l'estiu (en principi, i si l'autoritat competent no diu al contrari, va després de la primavera i abans de la tardor).
Estrella Damm, amb lloable voluntat pedagògica, no només ens informa del moment, sinó també del lloc. Cada estiu ens recorda on som: a la Mediterrània. Així doncs l'any 2009 filmaren el seu espot a Formentera, el 2010 a Menorca i el 2011 a l' Empordà.

Com que el Mare Nostrum és gran i divers, i els publicistes agafen idees d'on sigui, no em puc estar de proposar nous emplaçaments per enregistrar els anuncis dels propers anys.

Lampedusa. Bonica illa situada entre Tunísia i Sicília. Un mosaic de multiculturalitat: amb refugiats kurds, àrabs, senegalesos, etíops...
Ja veig el videoclip d'una voluntària de la Creu Roja rescatant un nàufrag mandinga i evitant que que mori d'hipotèrmia.

Sant Cosme. Entre l'aeroport d'El Prat i Barcelona es troba aquesta bonica urbanització de low standing a segona línia de mar. Tot i que hi ha gent acampada no s'hi fa cap mobilització d'els indignats. El que passa és que hi ha xabolisme [sota les llambordes hi ha cable de coure].
Ja m'imagino l'espot on els nois que visiten el barri i aprenen a fer interessants combinats de cervesa amb opiacis. També aprenent a reciclar el vidre de l'ampolla, convertint-la en un arma blanca.

Albània. Un país on hi ha més kalaixnikovs que habitants ha de ser divertit per força.

Gaza. Una ciutat governada per Hamàs ha de ser oberta i tolerant. Ja veig el vídeo amb els protagonistes banyant-se despullats a la platja, bevent cervesa i fent unes tapes de pernil.

Melilla. Us imagineu un espot enregistrat a Melilla? Legionarios, una presó xunga, un centre d'internament d'immigrants, una estàtua de Franco i un club de golf just a la tanca fronterera.

Marina d'Or. La Ciutat de Vacances, després de l'esclat de la bombolla immobiliària, és una festa de pisos en venda.
8 comentaris:

Jordi ha dit...

Nàpols, amb la Camorra.

Txisky ha dit...

Ascó-Vandellós-Flix el triangle de les Bermudes català!.

Anònim ha dit...

Aquest any surt el meu poble...mediterraniamente, es clar!

Alyebard ha dit...

la cosa va millorant, l'any que ve amb pilotes però de cares. Aix, Noa, vos viu entre runes grecoromanes, que no li arriba per un mobilhome? A no, que ara viu sota una olivera.

Anònim ha dit...

Només de pensar de començar-me a trobat pijipis d'aquests a les platges altempordaneses, m'agafen tots els mals.

Mort a tots.

Sergi ha dit...

O a polaris world, la urbanització fantasma que anunciava el camacho. Més glamour impossible.

Lo rat ha dit...

L’espot quedaria preciós en qualsevol dels llocs que esmentes. A l’epíleg hi podrien aparèixer els protagonistes alcoholitzats, jaient inconscients en una platja molt mediterrània plena de condons, xeringues, gossos morts i xibeques Damm.

Josep ha dit...

Benvolgut Jordi:
bona idea.

Benvolgut Txisky:
un anunci d'Estrella Damm inserit a Cuarto Milenio.

Benvolguda NOA:
i quin és? Roses? Cadaqués? Llançà?

Benvolgut Alyebard:
la NOA no és gaire de grecs.

Benvolguda Iaia Punkä:
per anar a una platja empordanesa cal un permís especial? El donaràs tu? Quins requisits calen?

Benvolgut Sergi Ewok:
sí, sí, amb el Camacho suant al camp de golf!

Benvolgut LO RAT:
doncs sí, al cap i a la fi és un anunci de begudes alcohòliques, oi?