diumenge, 10 de juliol de 2011

Del 10 al 9

Aquest cap de setmana s'ha commemorat el primer aniversari de la gran manifestació del 10 de juliol del 2010.

Per a celebrar-ho, a Barcelona s'ha demostrat que la fusió entre revival i partitofòbia té menys poder de convocatòria (13.000 manifestants segons l'Ajuntament i 40.000 segons els convocants) que un concert de Ramoncín, mentre que els espanyols del PSOE han proclamat l'Alfredo Pérez Rubalcaba candidat a la presidència del govern espanyol.

Però per a proclamació bona, la del Sudan del Sud, que aquest dissabte ha fet la proclamació de la seua independència. El referèndum d'autodeterminació, celebrat mesos enrere, va guanyar el amb el 98.83%. A la cerimònia celebrada a Juba —capital del nou estat— hi havia representants de molts països: fins i tot el dictador i genocida del Sudan àrab del Nord, Omar al-Baixir.

Tot i ser un estat de Dret amb constitució democràtica, els sudanesos del sud van haver de respectar una mínima diplomàcia i no van arrestar al dictador àrab. I això que el TPI el té en cerca i captura. Val a dir que fa només vuit mesos, Mubàrak i Gaddafi havien promés suport incondicional a Omar al-Baixir.

La República de Sudan del Sud ha esdevingut el 193è estat membre de l'ONU. Segons els meus càlculs, Catalunya podria ser el que fa 200. Però molt em temo que no ens donaran cap premi.

Alfabèticament, en anglès, estarem ubicats entre Cap Verd i la República Centre-africana. Així que no hem d'enviar l'Anglada a fer d'ambaixador a les Nacions Unides.

Darrera reflexió: si un parell de friquis et diuen que facis una cosa, el més aconsellable pot ser fer just el contrari. Víctor Alexandre i Jordi Bilbeny han signat un manifest demanant l'abstenció independentista a les properes eleccions generals.
Així que caldrà començar a treballar una gran coalició, a veure si aconseguim que Espanya, igual que Bèlgica, s'evapori també.

10 comentaris:

pons007 ha dit...

jo que pensava que lo de la manifestació seria per lo de "la roja"...

Jordi ha dit...

a Intereconomía no en diuen res.

Alyebard ha dit...

A primer cop d'ull pensava que m'havien canviat l'estelada. Llavors he recordat la notícia. A aquest pas serem independents d'aquí a cent o dos-cents anys.

Pere Llufa ha dit...

En Víctor Alexandre fa temps que pateix un deteriorament mental fruit d'empassar-se la pròpia bilis.

Txisky ha dit...

Josep Guia, Núria Cadenes,... potser que també es regeneri el personal independentista!

MARTELL DE REUS ha dit...

l'Anglada que faci d'embaixador a España segur que s'hi sentirà d'allò més còmode degut a la compatibilitat dels respectius tarannàs.

Ramir Guiu ha dit...

Mira que d'organitzar una manifestació al mateix temps que es celebra el poparb, sense suport d'intitucions (que en principi es suposa volen l'autodeterminació)
En fi...
Referendum ja!!

Toni Cano ha dit...

Em sembla q s'haurà d menjar molt de pa amb tomàquet per assolir la independència.

Aris ha dit...

fa vuit anys, quan Zapatero va arribar al poder, Intereconomia va dir que l'any que ve ens donaven l'independència i que Espanya estava perduda...

Josep ha dit...

Benvolgut Pons 007:
he he he... alguns anaren a totes dues.

Benvolgut Jordi:
no, i és curiós que anomenant-se Intereconomía parlin tan poc d'economia i d'internacional.

Benvolgut Alyebard:
pessssimisssstaaaa


Benvolgut Pere Llufa:
+1

Benvolgut Alyebard:
+1, també!

Benvolgut MARTELL:
home, tampoc el veig gaire dotat per a la diplomàcia.

Benvolgut Ramir Guiu:
he he he, molt bona!

Benvolgut Toni Cano:
i dürüms, que mai se sap qui ens pot donar un cop de ma.

Benvolgut Aris:
no són grans visionaris, ni tenen dots de profeta.