dijous, 25 d’agost de 2011

Desconnexió de Sants

Aquest agost hi ha hagut desconnexió de Sants. No desconnexió a Sants, cosa impossible amb la festa major i el xivarri generalitzat, sinó desconnexió de l'estació de Sants. Desconnectada de Bellvitge i de L'Hospitalet, i de les línies que van cap el sud.

De l'objectiu de l'obra, la cobertura de les vies que farà que els veïns d'un segon pis passin a viure a un soterrani, i els de la planta baixa a l'infern, no en diré res, de moment. Els veïns ja estan prou emprenyats. Del que sí que parlaré és de la gestió d'aquesta desconnexió.Una obra d'aquesta envergadura no s'improvisa. Fa més d'un any que sabien que haurien de desconnectar el servei, així que haurien pogut planificar una mica:

1) Màquines expenedores de bitllets Mitja Distància. Anem a vore, a Sants hi ha aquestes màquines, que funcionen igual que les de Rodalies o el Metro. Si ja sabien que farien aquest tall, costava gaire portar-ne un parell a L'Hospitalet i a Bellvitge?

2) Pagament amb targeta. Qualsevol botiga de barri té un lector de targetes, per a poder pagar sense diners en efectiu. Però les estacions de Bellvitge i de L'Hospitalet no. Tant costava? A Sants bé que es pot pagar amb targeta!
El més greu és que dins d'aquestes estacions no hi ha cap caixer automàtic, així que t'has de buscar la vida fora.

3) Personal a la finestreta. Si fruit d'aquesta desconnexió d'ha de multiplicar el nombre d'usuaris que van a Bellvitge i L'Hospitalet, no fóra més lògic augmentar el personal de finestreta que ven bitllets? Sobretot si no hi ha màquines expenedores de MD. Poden contractar gent a l'atur, o desplaçar alguns dels que són a Sants.
El que és un despropòsit és que només una persona —només una!— atengui tots els viatgers.

4) Informadors. Això sí, han contractat moltíssims informadors. Són persones amb armilles llampants que et diuen per on has d'anar. El problema és que molts d'ells són sudamericans que no saben un borrall d'anglès, ni de francès, ni de català.
M'ha tocat fer de traductor: un informador (paioponi, per si us interessa l'ètnia) parlava en espanyol sud-americà i jo havia de traduir a uns guiris.

Us preguntareu si el tall amb Bellvitge i Cornellà, entre el 4 i el 27 d'agost, ha reduït l'afluència de killus a les festes de Sants. La resposta és no: venen en metro, caminant o en cotxe tunejat.

1 comentari:

MARTELL DE REUS ha dit...

Ara entenc per què al meu barri hi ha més lloc per aparcar i els killus brillen per la seva absència. Sic transit gloria mundi.