dimecres, 28 de setembre de 2011

Morbonomia

A dia d'avui l'economia europea en general, i la catalana en particular, està molt malament, i no hi ha cap dada objectiva que ens faci pensar que d'ací a un any estigui millor. Però tampoc hi ha cap dada objectiva que ens faci pensar que d'ací a un any estigui pitjor.Aquests dies és notícia el senyor Alessio Rastani i les seues declaracions a la BBC. Si als anys 80' es va parir el terme Reaganomics per a referir-se a les teories i propostes econòmiques de l'administració Reagan, als 90' la Infonomia (en anglès Infonomics) per a l'economia del coneixement, i ja al segle XXI van aparèixer els Freakonomics. Podem dir que aquesta setmana ha nascut la Morbonomia, o economia del Morbo. En anglès Morbidnomics.

Cadascú farà les valoracions pertinents de les paraules d'aquest broker. Jo només donaré dos apunts:

1) En àmbits com la sismologia o la vulcanologia els fenòmens succeeixen independentment de la voluntat humana. Podem ser previsors i allunyar-nos dels llocs amb més risc, o posar sensors per detectar activitat perillosa, però els terratrèmols i les erupcions volcàniques succeiran igualment. L'economia en canvi, en tant que ciència social, és sensible a la voluntat de les persones, ja que són les persones els agents econòmics (cadascú segons les seues capacitats).

2) En economia, com en qualsevol ciència social, es donen les profecies autorrealitzades. I el senyor Alessio Rastani, que profetitza l' imminent enfonsament de l'euro i la pèrdua de milions d'euros estalviats, gestiona importants inversions en or i plata. Or i plata, dos valors segurs fàcils de transportar.

Mireu, un broker!

BREAKING NEWS: sembla ser que el broker és només un modest inversor particular. Sí, és cert que fa anys que es mou per la City i que ha comprat i venut molts actius financers, però no ha fet cap fortuna. L'home tenia ganes de cridar l'atenció.
Això li dóna encara més valor a les seues declaracions, ja que el Morbo no cal que es basi sempre en fets reals, però sí que ha de ser original i creatiu.
Comptat i debatut, aquest andova s'ha limitat a dir el que molts volien escoltar. Sobretot els que estan totalment en contra. Eus ací l'èxit de gent com César Vidal o Salvador Sostres.

10 comentaris:

Estudiant ha dit...

Crec tiu, que eres insuportablement gilipollas. Ho deixe en aquesta entrada però podria haver-ho deixat en qualsevol altra. No obstant, tens dret a la vida.

Albhert ha dit...

http://www.microsiervos.com/archivo/mundoreal/falso-experto-bolsa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+microsiervos+%28Microsiervos%29

Senyor Manel, sembla que tot plegat era un hoax.

I per si la meva opinió serveix d'alguna cosa, el que sí que és de gilipolles és seguir un blog d'algú que penses que és gilipolles.

Alyebard ha dit...

Molt bo això del broker de la segona imatge.

Josep ha dit...

Benvolgut Estudiant:
gràcies per aquesta crítica constructiva, m'ajuda molt.
Per cert, és interessant la combinació d'oriental i occidental que empres.
I, si no és indiscreció, que estudies?

Benvolgut Albhert:
BONÍSSIM!!! La BBC s'ho ha empassat!
A tot això, he aprofitat el teu enllaç per actualitzar l'entrada.
Al cap i a la fi, aquest paio només diu el que molts volen escoltar.

Benvolgut Alyebard:
moltes gràcies!!

Colau ha dit...

No, no és un hoax.

Simplement, aquest senyor és un "quiero y no puedo".
Ell somnia a ser un gran broker i n'imita la ideologia.
Sense èxit, però, perquè ha demostrat ser un bocamoll i ha dit en veu alta allò que els "mercats" no volen encara se sàpiga.

Molt s'hauria de parlar dels obrers que voten el PP, havent-ne pres la ideologia, però sense adonar-se que mai arribaran al món que veuen als anuncis.

Sia com sia, aquest afer fa palesa la immoralitat del capitalisme.

El senyor gerent ha dit...

Segur que és una bola?
O més aviat un globus sonda?

Aris ha dit...

A mi les declaracions d'aquest tio m'han semblat genials
"Golden Sachs es qui governa"

Jordi ha dit...

Molts fantasmes com aquest votaran el PP.

Gabriel ha dit...

Totalment d'acord amb la frase de que ha dit el que molta gent vol sentir.

Aquest discurs de que hi han unes grans fortunes que controlen el mon i fan el que volen em fa pensar en aquella frase "De que tenen por el monstres per la nit?"

Es clar que ha de ser molt xungo el que faci por als monstres millor pensar que no tenen por a res.

Josep ha dit...

Estimat Colau:
entre aquests aspirants a capitalistes hi ha un cosí meu d'Elx. Un dels que anava a esquiar a Baquèira (tot el Pirineu és Baquèira, segons ell), tenia xalet a Santa Pola i caseta al camp i ara està fotut pels quatre costats. El totxo li ho donà, el totxo li ho prengué.
Ignore si seguirà votant el PP.

Benvolgut Senyor Gerent:
és un paio que ha dit el que molts volien escoltar. Qui sap, igual ara li donen una bona feina a Wall Street.

Benvolgut Aris:
doncs sí, tenen bastant de poder.

Benvolgut Gabriel:
+1