dijous, 22 de setembre de 2011

Odissea judicial

La senyora G.Z. fou segrestada, torturada i violada. Per tal de superar la traumàtica experiència, va escriure un llibre on narrava els fets. El llibre fou un best seller i se'n feu una adaptació cinematogràfica, que també va triomfar.
Un tribunal d'Atlanta (Geòrgia, EUA) ha dictaminat que la senyora G.Z. ha de donar el 50% dels beneficis del llibre i la pel·lícula al seu agressor. Al cap i a la fi, sense aquest criminal no haurien existit ni el llibre ni el film.

El senyor X.P. fou víctima d'un atracador que va entrar a sa casa, es va endur tots els objectes de valor amb el cotxe del senyor X.P. Mentre fugia amb el botí, l'atracador va patir un accident.
Un tribunal d'Atlanta (Geòrgia, EUA) ha dictaminat que el senyor X.P. és responsable de l'accident que va patir l'atracador, i que l'ha d'indemnitzar. També ha dictaminat que l'atracador es pot quedar el botí.

Uns assaltants van robar i assassinar uns americans. En la seua fugida amb el botí, el vaixell en el que anaven fou enfonsat. Dos-cents anys més tard, l'empresa Odyssey, arqueòlegs marins i rescatadors de tresors, van trobar i treure del fons del mar el botí.
Un tribunal d'Atlanta (Geòrgia, EUA) ha dictaminat que el tresor robat als americans pertany als espanyols.No sé a que esperen per a nomenar Fèlix Millet magistrat del Tribunal Suprem.

7 comentaris:

El senyor gerent ha dit...

No sé si el títol del seu post és el més adequat... permeti'm suggerir-li que el canviï per Tragèdia Judicial

Ina Blackwood ha dit...

¿Els dos primers cassos són reals o els ha inventat per fer una comparativa?

Anònim ha dit...

Seguint el que diu el sr. gerent jo crec que el títol del post hauria de ser judicial oddity, jugant amb el nom odissea i el diccionari d'anglès que regalaven a "opening".

MARTELL DE REUS ha dit...

De ben segur que aquests jutges nord americans que han fet aquestes sentències tan exemplars, han fet els seus estudis judicals (o algun post-grau) al Reino de España.

Anònim ha dit...

no se per què perdo el temps sent "honrat" quant podria estar robant i després denunciant a la gent per no deixar-se amb comoditat

Alyebard ha dit...

Que són parents dels jutges del Constitucional Espanyol? Ara van i es foten amb l'aranès. De fet l'odissei segeueix el mateix argument jurídic, es van deixar enfonsar per americans.

Josep ha dit...

Benvolgut Senyor Gerent:
home, jo havia posat el títol pel nom de la companyia de caçadors de tresors.

Benvolguda Ina Blackwood:
són inventats, però al pas que anem...

Benvolgut Anònim:
bona observació.

Benvolgut MARTELL DE REUS:
o no. Recordi vostè que l'AZNAR dóna classes a Georgetown.

Benvolgut PONS 007:
faça vostè, faça faça...

Benvolgut Alyebard:
igual sí. Si hi ha nissagues de lladres i de pallassos, també en poden haver de jutges. Al cap i a la fi, molts magistrats venen a ser la combinació d'ambdues coses.