dijous, 1 de setembre de 2011

Posats a fer reformes

Una persona va començar penjant un quadre a la sala d'estar, però mentre el posava bé va veure una taca d'humitat, arreglant les canonades que provocaven la taca va notar que els cables elèctrics estaven mig cremats i calia canviar-los, i per a tal fi calia obrir el fals sostre... quan es va voler adonar, ja estava envaït per un allau d'operaris fent reformes a la llar.Sense molestar-se en dissimular, el PP i el PSOE han pactat a corre-cuita una reforma constitucional. No s'amaguen de dir que ho fan per la pressió dels líders europeus (Merkel i Sarkozy) i els mercats financers internacionals. Volen reformar l'article 135 de la Constitució Espanyola, que fa referència al dèficit fiscal.

I com era previsible, molta gent ha plantejat que hi ha més reformes constitucionals a fer: el Senat, la successió al tron, el model centralista, el model federal, el Dret a decidir... Sembla que trenta-tres anys després, la constitució del 78 necessita un lífting.

Un servidor, amb la voluntat de servei que em caracteritza, no serà menys i proposarà la reforma d'alguns articles. Ací en teniu alguns.

Article 5. Actualment diu "La capital de l’Estat és la vila de Madrid". Home... tenint en compte que Madrid és una ciutat cara, on el trànsit està impossible, on no hi ha edificis ni solars disponibles, jo proposaria una altra capital. Una vila amb pisos i edificis lliures, ben barat i on es pugui jugar al golf, l'esport nacional espanyol. "La capital de l'Estat és Polaris World". O fins i tot "La capital de l'Estat és Seseña de gener a juny i Polaris World de juliol a desembre".

Article 12. Ara hi diu "Els espanyols són majors d’edat als 18 anys". Considerant que la patologia més extesa entre la població és la Síndrome de Peter Pan, i que les lleis protegeixen molt els menors d'edat, jo retardaria la majoria d'edat. La retardaria fins a fer-la coincidir amb l'edat de jubilació: "Els espanyols són majors d’edat als 67 anys".

Imagineu-vos els avantatges: s'acabaria amb l'atur (tot i que augmentaria l'explotació laboral infantil, d'infants de 40 anys), la gent votaria pensant en el llegat que li deixaria als seus néts, els jurats populars estarien formats per persones que tindrien tot el temps del Món per estudiar el cas... Una reforma imprescindible!

Article 18.4. Actualment diu "La llei limitarà l’ús de la informàtica per tal de garantir l’honor i la intimitat personal i familiar dels ciutadans i el ple exercici dels seus drets". Està bé, però per a ser més concisos hauria de dir "Queda abolit el Facebook".

Article 20.1, apartat A. Ara hi diu "Es reconeixen i es protegeixen els drets:
a) A expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l’escriptura o qualsevol altre mitjà de reproducció
", també hauria de dir alguna cosa com "Es reconeix i es protegeix el dret a no voler saber que pensen els altres i a no ser bombardejat per tertúlies de tota mena".

6 comentaris:

Anònim ha dit...

dono suport a la moció per posar la majoria d'edat als 67. On s'ha de votar?

Aris ha dit...

si, l'article de la majoria d'edat al 67 m'agradat molt, em poden seguir mantenin els pares? puc tornar a estudiar?

Jordi ha dit...

Molt bo!

Arcangelo ha dit...

Hòstia, ja era hora: reformes! A mi no m'agrada que hi fiqui España, Nación Española... Té arreglo?

Alyebard ha dit...

Genial, però perquè no ens declaren lander alemany directament i ens estalviem feina?

Lo rat ha dit...

I un paper de vàter amb el text de la constitució apanyola per commemorar la bonica reforma com van fer amb la bandera del Vaticà per celebrar la visita del Papa?