dimecres, 12 d’octubre de 2011

Holimonday

Enguany l'1 de maig ha caigut en diumenge, igual que l'11 de setembre i el 9 d'octubre. El poc estimat 12 d'octubre ha caigut en dimecres. Amb la quantitat de gent a l'atur que hi ha no es nota tant, però hi ha anys en els que el calendari és amable i deixa que els festius caiguin en dilluns o en divendres, permetent un cap de setmana llarg. Alguns festius molt propers en el temps, com el 9 i el 12 d'octubre, havien arribat a caure en divendres i dilluns, permetent unes curtes vacances als valencians.

Fa molts anys que algunes veus proposen passar tots els festius a dilluns, evitant així el catxondeig dels ponts i els aqüeductes. Alguns proposaven la paraula Holimonday.

Sóc partidari de celebrar els festius a dilluns, i així guanyar un cap de setmana llarg. També sóc defensor del laïcisme, i que les festes de caràcter religiós, qui les vulgui fer, que se les agafi els dies d'afers propis. Però també sóc realista i sé que costa canviar inèrcies. Per això proposo un calendari variable, segons les necessitats de festius. A tall d'exemple:

Setembre. Què enguany la Diada Nacional ha caigut en diumenge? Doncs res, celebrem la Diada Nacional de Cap Verd, que es celebra el 12 de setembre, que cau en dilluns. El 2012 podríem triar entre celebrar la Diada Nacional de Belize o la de Gibraltar. Jo voto per la segona.

Octubre. Que la Diada Valenciana, commemorant l'entrada de lo Rei Jaume I a València ens ha caigut en diumenge? Doncs res home, el 10 d'octubre és dilluns i podem celebrar la Diada Nacional de les Illes Fiji (allò sí que és una Terra Mítica, i no el que va fer S'Aplana!). El 2012 es podria celebrar el Dia Nacional de Nigèria, l'1 d'octubre que cau en dilluns. Tenint en compte el nivell d'honradesa dels polítics nigerians i valencians, ningú notarà la diferència.

Novembre. Cal celebrar el Dia de Tots Sants, també anomenat dels Difunts o Halloween? Al cap i a la fi, si el que volem és anar a passar uns dies a Port Aventura, el Dia Internacional de la Obesitat o el Dia Internacional de la Diabetis ja van bé. Sobretot tenint en compte l'afartamenta de castanyes, panellets, moniatos i ratafia. Si algú vol insistir en la cosa sinistra, pot celebrar el Dia del Príncep Rainier de Mònaco.

Desembre. El que originàriament era la festa pagana del Solstici d'Hivern fou adoptada com a Natalici de Jesús. No està malament, sobretot si també celebres Sant Esteve i fas dos dies seguits de festa, però posats a quadrar millor els festius al calendari, sobretot havent la cosa aquella de la Constitució i la Puríssima, jo proposo celebracions alternatives: el Dia dels Advocats Indis, cada 3 de desembre; el Dia Internacional Anticorrupció, el 8 o 9 de desembre; el Dia dels Primats, el 14 de desembre; el Dia dels Treballadors i Treballadores Sexuals, cada 17 de desembre.
Espanya. No m'he oblidat d'aquest bonic país. Quin dia podrien celebrar la seua Diada Nacional (i no nacionalista)? L'1 d'octubre, aniversari d'Antonio Gala, Emilio Botín i Francisco Álvarez-Cascos (lírica, poder i testosterona nacional).
Ara, que si volen seguir celebrant el 12 d'octubre, que ho facin per una bona raó: l'aniversari de la cantant Melody.
6 comentaris:

pons007 ha dit...

totalment d'acord amb la iniciativa, on s'ha de firmar? puc marxar de cap de setmana llarg ja?

zel ha dit...

Nen, el millor el darrer, molt bo!

Srta. Tiquismiquis ha dit...

Així proposa que no hi hagi ponts? Pensi que aquest desembre amb la purissima i la constitució a mi em donen tota la setmana de festa! No em cardi els casi 10 dies de festa seguits que tinc!

Aris ha dit...

em de matar els dimarts!

Alyebard ha dit...

Però llavors ja no podré dir com els "The Cure" I hate mondays :(

cantireta ha dit...

Falta el del Diluvi Universal, que sempre cau en dilluns a les 7 de la tarda!