dimecres, 29 de gener de 2014

Dos antifes

Es coneixien de feia anys i panys. Tots dos eren anti-racistes i antifeixistes. Vivint al barri on vivien, i havent anat a l'institut al que havien anat, la radikalitat ja els venia de sèrie.

Un va decidir predicar l'antifeixisme: llargues assemblees, redacció de revistes i pamflets, pintada de murals, enganxada de cartells, propaganda a les xarxes socials i, massa sovint, lluita al carrer, enfrontant-se a policies i boneheads.



L'altre va optar per practicar l'antifeixisme, l'anti-racisme i l'anti-xenofòbia: sopars a restaurants exòtics, compres a comerços d'immigrants, discoteques de salsa i una escandalosament llarga xifra de xicotes i amants de les races i ètnies més diverses, tot fugint d'autoritarismes.


Anys després es retrobaren: un amb antecedents penals i una gran animadversió per part dels veïns, a causa de les destrosses en el mobiliari urbà. I l'altre, si fa no fa, també.

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Ja, tots els extrems piquen... però també podria haver anat d'una altra manera.

MaRía [Capri ] ha dit...

a mi es que los anti... me causan un poco de urticaria

xavier pujol ha dit...

Avui a Sants la policia està escorcollant Can Vies, majoritàriament okupat per antifeixistes.
Mai no he vist un desplegament tan colosal com el d'avui, per detenir els veritables feixistes.
Fita

Anònim ha dit...

I tu ets dels que prediquen amb l'exemple, oi?

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

La veritat és com la cançò que cantava el Víctor Jara: "... entre morir i no morir em quede amb la guitarra...". Jo crec que hi ha moltes maneres de lluitar per un món més just, però totes passen per l'ètica, malgrat que de tant en tant i només si cal cal fer servir una ètica políticament grollera, se m'acut les revolucions pels drets dels treballadors o les guerres justes, si les hi ha, que jo crec que sí.

Vicent

Joana ha dit...

No cal anar d'un extrem a l'altre... m'agrada que siguin anti, sobretot, anti injustícies.

Anònim ha dit...

no per defensar la mateixa causa s'ha de fer de la mateixa manera

Cesc ha dit...

M'ha fet molta gràcia, l'extremisme no és bo, però una cosa esta clara, el feixisme avança sinó se'l combat, després serà allò: "quan em varen a venir buscar ja no hi havia ningú per defensar-me", de totes maneres el capitalisme actual és tant o pitjor que el propi feixisme.