diumenge, 9 de febrer de 2014

Enyorarem l'Anglada


Aquest dies és notícia la forta crisi que viu la Plataforma per Catalunya: El consell executiu del partit identitari ha cessat Josep Anglada, argumentant "deficiències en la gestió". Molts antifeixistes i antiracistes ho estan celebrant, però jo no compartisc la seua alegria. Crec que és una gran pèrdua, i que el trobarem a faltar.

Al nostre país hi ha més xenofòbia de la que molts es pensen. Al nostre país hi ha més frustració, ressentiment i desconfiança de la que es pot gestionar. Un percentatge important de la població combrega amb la ma dura, i sap molt bé quin és el culpable ideal.

Si hi ha tant d'electorat potencial per aquesta opció política, com és que mai han superat el 2% dels vots? Bé, bàsicament hi ha tres motius:

1) El lideratge de Josep Anglada: té un passat franquista que pesa, i molt. Té un nivell cultural molt baix i no sap debatre. I comença a acumular causes judicials.
2) la mala organització del partit: el procés de selecció dels candidats és pobre i ha deixat perles com aquesta, tampoc tenen un programa comú clar i coherent. I tampoc aprofiten el potencial de la seua gent (no tots són garrulets).
3) La descol·locació de la PxC en el procés sobiranista: no es pot anar a l'homenatge a Heribert Barrera i després a la concentració espanyolista del 12 d'octubre. O pesques entre els decebuts del PP (com farà VOX), o intentes ser la dreta independentista, o intentes defensar la tercera via (una mena d'UDC sense CDC), però les tres coses a la vegada no pot ser.

Què passarà si la PxC tria un nou dirigent, sense passat feixista (o fins i tot amb passat esquerranós, com en Pim Fortuyn), amb una mica de cultura i unes mínimes capacitats dialèctiques? A la que unes sigles una mica més civilitzades (com les del PP)  han posat un candidat més digerible fent les propostes de la PxC (com és el cas d'Albiol a Badalona, o Reyes a Castelldefels), han triomfat. Us imagineu una Marine Le Pen catalana?
Què passarà si els la dreta indentitària millora la seua organització interna? Què passarà si són capaços de trobar el seu nínxol electoral en el procés sobiranista?

El target electoral ja el tenen, ara només els cal oferir un bon producte.

Fins ara en Josep Anglada ha estat el millor aliat que els antifeixistes han tingut a Catalunya. El trobarem a faltar.

10 comentaris:

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Mira, va passar amb el tema de la llengua una cosa semblant ací a la CV, i és que Francesc Camps, que fins i tot era anomenat i li agradava el seu nom en català-valencià va ser destituït i molts van dir, ja hem llevat un blavero de la Generalitat, doncs era menys blavero que el qui vindria després el Alberto Fabra, que fins i tot no parlava la llengua d'aquest poble, el Camps era un bon polític que sabia que no podia ser portat pel seu propi "ideal" i era això, un polític, que s'hi va clavar en merders, cert, però el que ens ha vingut és si no antivalencianista si anti llengua catalano-valenciana, caldria parlar-ne molt de si el mou un "ideal" o la professió de polític, que açò darrer sempre és d'agrair en un polític.

Vicent

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Tot posant la paraula "blavero" entre cometes, doncs el tema dels símbols va ser molt ben orquestrat per l'anterior govern, tot i que ja et vaig dir que qui talla el bacallà o abadejo fa inevitablement "baixes" amigues.

Sergi ha dit...

Ben vist. L'Anglada i PxC són ridículs i per això no han aconseguit un bon tall del pastís xenòfob.

També afegeixo que el pastís xenòfob existeix perquè no s'ha gestionat bé la immigració. Jo enviaria els polítics (sobretot els d'esquerres) a viure a Salt o al Raval una bona temporada, que des de Gràcia és molt fàcil portar-se les mans al cap per la xenofòbia i molt difícil trobar solucions reals per aquests barris.

xavier pujol ha dit...

A risc de que el proper líder racista-feixista de PxC no estigui tan poc preparat com l'Anglada, particularment no el trobaré a faltar gens.
Un feixista és un feixista, tant si és un ignorant com si és un advocat.
Fita

Anònim ha dit...

Embolica que fa fort
Pujada de UPiD
aparició del VOX
i ara només ens falta que PXC tingui un líder amb un discurs que pugui arribar a més gent
Temps ideal per la demagògia i el populisme

Jaume ha dit...

Calla que no tinguis raó…

kira permanyer ha dit...

crec que personatges com aquest son necessaris entre cometes. Fan veure lo absurd del seu discurs i crea molta més gent raonable en contra del seu tarannà que no pas a favor...

Jaume ha dit...

Acabo d'escoltar la "perla" que ens has deixat i encara estic en estat de shock. Quin nivell… eh? Quina profunditat argumental…
Ara sí que estic encara més d'acord amb tu. El trobarem a faltar, i molt!

Jaume ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...

Benvolgut Vicent:
l'Anglada valencià és José Luis Roberto, tot i que no té el carisma de Vissente Gonçales Liçondo.

Benvolgut Sergi:
pel que conec de Salt, jo ho limitaria al barri de la Font de la Pólvora, i ho contraposaria al hippy-chics del barri vell de Girona.
Pel que fa el Raval, gracieja: és molt cèntric, té turisme i hi viu també gent amb diners. El conflicte és a la Via Trajana, Bellvitge, Sant Cosme, Llefià... Bé, llocs com el barri terrassenc de CA N'ANGLADA (famós pels aldarulls).

Benvolgut Xavier Pujol:
hi ha advocats molt ignorats. I pel que fa el líder, jo l'enyore precisament perquè era un inútil inofensiu.

Benvolgut Gregori Sansa:
sí, riurem molt aquest mes de maig.

Benvolgut Jaume:
el temps ho dirà ☺☺☺

Benvolguda Kira:
doncs sí