dimarts, 18 de febrer de 2014

Torna l'ADAP?


En pocs dies han començat a sorgir tota mena de fets sorprenents i/o inquietants: un persona s'amputa dos dits i els deixa en un parc de Girona; apareixen a Barcelona i Sabadell fotocòpies amb la inscripció "64 x 78 = 4992"; apareix un cartell pedòfil a una marquesina d'autobús a Barcelona; es descobreix un peix mutant; un fakir corre una mitja marató amb els ulls embenats i descalç a Terrassa...

Després de mesos —o, més ben dit, d'anys—d'una actualitat farcida de notícies de gran contingut polític i econòmic, després de molt de temps en el que l'opinió pública —i no només l'opinió publicada— ha parlat i debatut en profunditat sobre la monarquia, el sistema capitalista i la independència de Catalunya, entre d'altres temes importants, ens trobem que es comencen a obrir pas en els mitjans notícies d'una altra mena. Coses curioses, inquietants i sovint inexplicables, que tenen el seu què, però que no són especialment transcendents. Notícies interessants, sí, però d'escàs interès.

No és la primera vegada que passa: a principis dels noranta hi havia moltes notícies d'aquesta mena als mitjans russos, i a mitjans dels setanta es multiplicaren les aparicions marianes i els "avistaments" OVNI a l'estat espanyol. Sembla com si aquelles societats que han viscut un període llarg i intens de debat polític (i econòmic, i jurídic) necessitessin després una desconnexió informativa.

Això, o és que hi ha una conxorxa per a desviar l'atenció pública. Algú que no vol que es facin els canvis que la majoria vol fer.
Qui sap? Ves que no tornin els aerolits!

8 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Diumenge va guanyar l'Espanyol...
Serà una notícia de distracció?

Fita

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Estem en un moment crític, el sistema capitalista està consumint les seues i nostres darreres brasses i sembla que si no hi ha una gran sotragada no canviarà res, però en el coll de l'ampolla en què estem ficats hem d'eixir sí o sí, com dieu del referèndum, si és no l'únic que passarà serà una hecatombe que com tot i en un miracle succeeix sempre com en una casualitat que ho és, tot seguit i junt fins la fi, ara tothom escriu a la xarxa, el que abans i parle en temps històrics ho feien només uns dos mil o tres mil persones a tot el món que era publicar, ara ho fa tothom amb la qual cosa els deliris o pensaments, tant em fa, de la gent impregnen l'inconscient col·lectiu d'aquesta societat que no ha començat més que a delirar, però caldrà posar-li un límit, sense llevar la llibertat ni traient els carros al carrer, i eixe és el coll de l'ampolla en què estem ficats.

Vicent

Sílvia ha dit...

"Notícies interessants, sí, però d'escàs interès", suposo que aquí hi ha el per què de tot plegat. Com tu dius, són ideals per a distreure del que realment és important.

Anònim ha dit...

T'oblides del futbol.

Anònim ha dit...

T'oblides del futbol.

El senyor gerent ha dit...

Doncs miri que a un servidor li sembla que precissament és a l'inrevès... que tots els debats que vostè anomena són justament dissenyats per distraure l'atenció del poble... i per vendre paper, clar.

Marc de Vic ha dit...

Just anava a comentar l'època dels aerolits. Veig que estàs en tot.

Anònim ha dit...

Hurrah, that's what I was looking for, what a stuff! existing here
at this web site, thanks admin of this web site.


my weblog :: buy vine followers