dimecres, 9 de juliol de 2014

Àrabs morts

No tots els àrabs són iguals, ni tant sols quan són morts. Per a certa esquerra europea, hi ha quatre categories segons el causant de la mort:

— Quarta categoria (la més baixa i la que no requereix la nostra atenció): Àrabs morts per altres pobles no occidentals. És el cas dels àrabs del Khuzestan, que moren a mans dels perses. De fet, la majoria d'occidentals és incapaç de situar el Khuzestan a un mapa.

— Tercera categoria: Àrabs morts per d'altres àrabs. És el cas, per exemple, dels sirians. En aquest cas el dolent de la pel·lícula serà l'àrab més proper a Occident. I, òbviament, la culpa la té Occident.

— Segona categoria: Àrabs morts a mans d'occidentals. Era el cas dels iraquians fins fa uns anys. No cal recordar que la culpa la té Occident.

— Primera categoria (la més alta i la que requereix la nostra atenció i solidaritat): Àrabs morts per Israel. És el cas dels àrabs de Gaza.

I ara ja em podeu insultar on posa Comentaris

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Un criteri molt ajustat a les respostes de l'esquerra occidental. Caldrien grans estudis per explicar les justificacions d'aquest patró de respostes.

xavier pujol ha dit...

Àrabs o occidentals, jueus o palestins: només hi ha una sola categoria. Tot són persones.

Judit ha dit...

Ara entenc perquè tenen tanta descendència... (acudit cutre)

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Després del camí suïcida cap a la globalització Occident es va adonar, no sé si inconscientment o concient, de que calia un enemic, un boc expiatori i aquest són els àrabs o millor, els musulmans, que deixate'ls anar també.

Vicent

Josep ha dit...

Benvolgut Sergi:
Doncs sí. I no sé per què, ni com, hem arribat a aquesta situació.

Benvolgut Xavier Pujol:
Això és el que tothom proclama, però poca gent practica.

Benvolguda Judit:
però cert. Això ja ho deien (sembla ser que ho deien) les dones espartanes.

Benvolgut Vicent:
"Camí suïcida cap a la globalització".... açò requerix un aclariment.

miki ha dit...

He anat a parar aquí, pero realment aquest post es desafortunat, per ser fi, perdona però ho havia de dir, frivolitzar amb morts, cosa que critiques de les esquerres es el que estas fent en aquest post.

Anònim ha dit...

L'antisemitisme està de moda.

Loles ha dit...

No sé jo si la importància que li donem als àrabs morts depén d'aquesta classificació que proposes. Més bé diria que, en general,són els mitjans informatius els qui condicionen l'atenció del públic en general, i els nostres sentiments en particular. Fixa't que se'ns enfronta diàriament amb els nens morts d'un territori del qual coneixem l'arrel i l'essència del conflicte.
Ara caldria explicar per què els mitjans cobreixen més els àrabs morts per Israel que els àrabs del Khuzestan morts pels perses. És molt interessant la categorització que realitzes, però potser no siga precisament l'esquerra europea qui la segueix, sinó els interessos occidentals... que no són molt d'esquerres.