dissabte, 27 de juny de 2015

Mas i els transversals

Si el Mas fos independentista i valent, hauria proclamat la independència l'endemà del ‪#‎9N‬.
Si el Mas fos independentista i pragmàtic, hauria convocat eleccions constituents l'endemà del #9N. I no li calia cap llista unitària per a guanyar-les, amb l'embranzida de la consulta anava sobrat.

Potser l'Artur Mas és independentista, però el que no és —o no li deixen ser— és valent, ni pragmàtic. Ha perdut temps i embranzida, ha permès que UDC i el Club del Pont Aeri li marquessin l'agenda, ha deixat que una colla de frikis ataquessin obsessivament ERC (agradi o no, l'únic partit que porta trenta anys defensant la independència a les institucions) i ara, amb una visió estratègica nefasta, està plantejant com a conceptes antagònics «independència» i «esquerra» (sí, el mateix President que l'any 2010 pactà i fou investit amb els vots del PP). Malgrat, el PSAN, l'MDT, ERC o la CUP, ens vol fer creure que hem de triar entre una cosa i l'altra.

Artur Mas podria haver estat el President que proclamés la independència, però ja podrà donar les gràcies si no passa a la història com el president que no va saber (voler o poder) assolir la República Catalana.
Ens veiem el ‪#‎27S‬.

3 comentaris:

XeXu ha dit...

Estic molt d'acord amb tu. Ja no sap què fer per posar pals a les rodes al procés. Separar dretes i esquerres així. Posar l'ANC, la societat civil més cohesionada que tenim, en un compromís flagrant perquè es divideixi. S'ho està carregant, i al final ho arreglarà amb un 'ja ho deia jo que si no anàvem units no arribaríem enlloc', i a tornar a guanyar les eleccions. Aquest és el nostre líder messiànic. Estem ben arreglats.

Helena Bonals ha dit...

El que voldrien els dirigents d'esquerra és que Mas tirés pel dret i declarés la independència perquè automàticament l'empresonessin i aleshores tindrien la possibilitat de manar ells. Potser els votants d'esquerra són independentistes, però els seus dirigents només ho fan veure. L'únic que fa tot el possible per la independència és el partit de Mas. A mi Esquerra em fa fàstic.

xavier pujol ha dit...

El 27 S sortirem de dubtes.
Tant de bo guanyi per una ample majoria de diputats independentistes amb la suma de la CUP, Esquerra, Convergència i alguns independents que vagin a d'altres llistes.