diumenge, 28 d’agost de 2016

Estivacions 4

L'inevitable contaminació acústica

Molta gent fa vacances per a descansar. Bé, alguns fan vacances per a desfassar a sac, però per més estimulants que prenguis, o redueixes les teues vacances a tres dies, o hauràs de descansar. Però, de debò descansem a l'estiu?

Els joves que viuen amb els pares només descansen si aquests marxen ben lluny i li deixen la casa per a ell sol (cal ser fill únic o tindre els germans emancipats).  En cas contrari, no.
Les persones que tenen fills només descansen si les criatures fan colònies, casal d'estiu, campaments escolta o alguna cosa semblant. En cas contrari, no.

Les persones sense càrregues familiars poden tenen problemes per a descansar, i aquests els provoca la contaminació acústica. Anem a pams:
Si et quedes a la costa d'aquest país, patiràs soroll i saturació.
Si et quedes a una ciutat mitjana o gran d'aquest país, patiràs el soroll i les vibracions de les obres que es fan a l'estiu.
Si et quedes a a una ciutat mitjana o gran del litoral, patiràs les dues coses anteriors simultàniament.

Durant l'estiu el nostre país s'omple de festes majors. Si hi ha un indret del Món on es clonen éssers humans, no ho dubteu: és ací. Com si no es pot aconseguir que les mateixes orquestres estiguin tocant les mateixes cançons a diferents poblacions?
A Escòcia clonaren l'ovella Dolly, però a Catalunya clonarem el Georgie Dan. Temps al tempsPerò encara que vagis a un llogaret perdut i aïllat, encara així, tampoc podràs descansar. Poca gent va a missa, però com si d'un crit desesperat és tractés, les esglésies cada quart d'hora fan sonar el seu campanar. Algunes, cinc cops a l'hora, ja que repeteixen el toc horari (per si algú s'ha descomptat?)

He dit crit desesperat, però potser caldria dir revenja, ja que gairebé ningú va a missa, i el campanar no sona pas. El que sona és un altaveu connectat a un equip de so, no hi ha cap campaner fent sonar les campanes.

En fi, que si voleu descansar, munteu-vos un búnquer, o llogueu un estudi d'enregistrament.