dimecres, 1 de febrer de 2017

Esther i jo

Facebook m'ofereix insistentment aquesta publicitat


No sóc ciutadà equatorià, així que no puc votar aquesta senyora. De fet, mai hi he estat a l'Equador. Tampoc hi tinc família allà. Als pocs equatorians que conec no els tinc prou confiança com per a suggerir-los-hi a qui han de votar. I, si us he de ser franc, tampoc tinc molt clar quin perfil polític té la senyora Esther Cuesta.

Podria guiar-me pels colors i els eslògans: el blau sovint és emprat per la dreta i el centre-dreta. Però que digui Lenin Presidente em fa pensar en alguna candidatura de caràcter marxista-leninista. Però no hi surt pas la falç amb el martell, ni l'estrella vermella, ni el puny alçat.

Que es destaqui com Asambleista em faria creure que té un caràcter llibertari, o demòcrata-radical....  O potser vol dir que es candidata a l'assemblea legislativa?

Patria Altiva y Soberana, tan pot ser d'extrema dreta com d'extrema esquerra.

Si clico la imatge se m'obre una pàgina amb la mateixa foto i el següent text: ¡#VotaTODOTodito35 por el verdadero cambio del Ecuador, porque aún tenemos muchas metas por alcanzar! #EstherCuesta #AsambleístaEsther #ContigoPAISEuropa #ElFuturoNoSeDetiene


Encara és més desconcertant: Si vol el canvi és que no forma part del govern. Però diu el veritable canvi, ergo formava part de la coalició governamental i l'ha deixada decebuda? No ho tinc clar.

En tot cas, tot i que al principi semblava l'anunci d'una agència de viatges, crec que EUROPA, ASIA Y OCEANÍA fa referència a la circumscripció electoral per on es presentava aquesta senyora: la dels equatorians residents a l'estranger, en concret a Europa, Àsia i Oceania. Dedueixo que n'hi haurà una pels que viuen i treballen als EUA i a d'altres països de Llatinoamèrica. Hi ha equatorians vivint a l'Àfrica? En cas afirmatiu, a quina circumscripció electoral voten? Els equatorians de l'antàrtica, on voten?

Arribats a aquest punt, dues darreres reflexions:

1) La publicitat a les xarxes socials té la (teòrica) virtut d'adreçar-se directament al públic que interessa a l'anunciant. A què es déu aquesta errada? De tant posar vídeos de Tecnokumbia al meu mur de Facebook m'han pres per equatorià?

2) Per què carai no sóc capaç de fer una simple guglejada i esbrinar d'una vegada de quin pal polític va l'Esther Cuesta? De ben segur que la majoria de vosaltres ja ho haureu fet.

4 comentaris:

jpmerch ha dit...

Potser et considera un influencer.

jpmerch ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Aixo es perquè vas a les discoteques de salsa

miquel zueras ha dit...

Doncs he consultat al google i em surt com la cònsul equatoriana a Gènova.
No sabia que fossis del Rosselló, acabo de llegir un llibre que m´ha agradat molt: "El dia de l´ós" de Joan Lluís Lluís.
Salut!
Borgo.