diumenge, 24 de setembre de 2017

Piolin com a símptoma


Com hores d'ara tothom ja sap, el desplegament militar i policial a Catalunya ha obligat al govern espanyol a llogar tres vaixells per a fer-los servir com allotjament pels agents desplaçats. Un vaixell a Tarragona i dos a Barcelona. I un dels que hi ha atracats a Barcelona és el Moby Dada, de la companyia genovesa GNV. Aquest Moby Dada, pensat per a trajectes curts i festius, està pintat amb personatges de Looney Tunes, com el Wile Coyote, el Correcamins i Tweety (Piuet o Piolín).
No cal dir que aquesta imatge ha provocat un allau de facècies i conyes que ridiculitzen les forces d'ocupació.

No fa ni una hora que les autoritats competents han decidit desplegar una gran lona que cobreixi el Tweety. Simptomàtic: en comptes d'aprofitar els personatges de la Looney Tunes per a donar una imatge simpàtica han preferit tapar-los. Creuen que això els minva l'autoritat? Creuen que això els treu credibilitat? Amb aquesta acció només han aconseguit que es parli més del Piolín, i que augmentin les conyes marineres.

No en sembla agosarat dir que, en circumstàncies semblants, els catalans en general, i els independentistes en particular, aprofitaríem l'ocasió per a fer-nos la broma nosaltres mateixos, i vendre una imatge de gent amable i gens perillosa (si la imatge és certa o falsa ja és un altre tema).

Ignoro si en un futur la República Catalana haurà de participar en missions internacionals. Si és així, suggereixo que ho facin amb aquesta saludable alegria.


I el millor de tot: només han tapat la part que dóna a la ciutat, ignorant que l'aeroport és just al costat i es veu la part no coberta.


4 comentaris:

Oliva ha dit...

HOME NO ENS AMARGUIS EL FESTIVAL,LA REPUBLICA CATALANA NO OCUPARA CAP VEI,SOM GENT FORÇE ASENYADA....

Carme Rosanas ha dit...

#freepiolin també el volen fer callar...

xavier pujol ha dit...

Encara que el tapin amb lones, ja han fet el ridícul.

Anònim ha dit...

Àixò té un guió