dijous, 8 de març de 2018

Piquets i vaga de dones


Una petita reflexió sobre la vaga de dones: l'objectiu d'aquesta aturada de dones és demostrar a tota la societat (homes i dones) que, sense la força de treball de les dones, la nostra societat no se'n pot sortir.

Aquesta aturada, inspirada en la vaga de dones a Islàndia del 1975, està adreçada específicament a dones (treballadores assalariades, treballadores autònomes, mestresses de casa...) per a aturar llur activitat (remunerada o no) i demostrar com en són de necessàries.
Seguint aquest raonament, no té sentit que els piquets boicotegin els mitjans de transport, impedint als homes d'anar a treballar. El que han de fer els homes és anar a la feina i comprovar que, efectivament, sense el 51% de la població la cosa no rutlla. Així doncs, donades les especials característiques d'aquesta convocatòria, aquests sabotatges (res greu, tot s'ha de dir) van en contra dels interessos de la pròpia vaga. Perquè, insisteixo, el que volem és que el masclista de torn entengui que, sense el treball de les dones, això no funciona.

I, posats a filar prim. els piquets informatius (sí, informatius) havien d'adreçar-se exclusivament a les dones i explicar-les-hi l'efectivitat de la mesura (perquè, a aquestes alçades, totes i tots tenim clara la necessitat d'acabar amb el sexisme).

I ara, si voleu, em podeu insultar on posa Comentaris.

4 comentaris:

Joana ha dit...

Bé, home... insultar per?
Jo, feminista al 100%, dialogant, crec que ha de treballar qui vulgui. Els piquets mai m'han agradat, la llibertat individual ha de ser el primer.
Bo i així, avui, estic emocionada i encantada.

xavier pujol ha dit...

No acostumo a insultar els iguals. Si de cas insultaria els opressors.
Per acabar: Visca la lluita feminista!!

Pons ha dit...

Em devia saltar la part informativa sobre aquests piquets, últimament reconec que m'informo massa en diagonal

Carme Rosanas ha dit...

Trobo que ho expliques bé! No acostumo a insultar ningú, però n'hi ha que s'ho mereixerien i no és el cas.

A part d'això anava a dir el mateix que diu la Joana. D'acord amb ella al 100%.