divendres, 26 d’octubre de 2018

Rato, el biopic


Avui molta gent està sorpresa i contenta perquè Rodrigo Rato (ex-vicepresident i ex-director de l'FMI) ha entrat a presó. Molts no s'esperaven que fos condemnat. Un cop condemnat molts no s'esperaven que entrés a presó. I ara que és a presó molts auguren que en sortirà aviat.

No es pot negar que el sistema judicial espanyol genera desconfiança, i tampoc es pot negar que la figura de Rodrigo Rato genera rebuig. La primera cosa està justificada i sembla impossible de canviar, la segona també està justificada però pot canviar en poc de temps. Com? Amb una pel·lícula o sèrie biogràfica. Allò que en diem biopic.

Què tenen en comú Frank Lucas, Pablo Escobar o Jordan Belfort? Doncs que són persones que en el seu moment foren motiu de rebuig i odi (per estafar, robar, intoxicar i assassinar) i que avui en dia generen simpatia i són motiu de samarreta i fins i tot tatuatges. Pel·lícules com The Wolf of Wall Street o American Gangster, o sèries com Narcos han convertit en icones aquests personatges. I, a sobre, ho han fet sense ensucrar la seua vida, ni sense amagar la seua maldat.

No sé si la indústria cinematogràfica espanyola (o europea) està preparada, però aquest personatge ho pot petar a sac.

2 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Aquest sí que és un "un home que descansa"... d'estafar.

Anònim ha dit...

I el productor serà el Bárcenas pagant en sobres.