dissabte, 29 de desembre de 2018

Si ho diu l'algorisme...

Un algorisme és un conjunt finit d'instruccions que serveixen per a executar una tasca o per a resoldre un problema. Els algorismes formen part de la nostra vida de forma natural, i des de fa uns anys també de forma artificial, en això que anomenem Intel·ligència Artificial.

Segons diuen els experts, tot el rastre digital que deixem serveix per a que les grans corporacions ens coneguin, ens controlin, i ens convencin de comprar els productes que ells ens venen. Segons diuen molts analistes, hi ha exèrcits de boots rastrejant les xarxes, manipulant informació i creant opinió.

Aquests dies m'estic mirant més el Facebook i m'he trobat aquesta publicitat al meu mur:


El meu TL és ple d'independentistes, catalans, occitans i corsos, i de gent que ja criticava el Manuel Valls quan aquest era el flamant (de flama incendiària) ministre de l'interior a la República Francesa. Però si la Intel·ligència Artificial diu que l'he de votar, serà perquè tabulant totes les meues dades ha arribat a una sèrie de conclusions que jo encara no tenia gens clares. Per exemple:

— El maig del 2019 encara seguiré viu.
— El maig del 2019 encara no hauré marxat a l'exili, ni estaré tancat a la presó.
— El maig del 2019 encara seguiré visquent al municipi de Barcelona.

D'acord amb aquest darrer punt, entenc que l'Algorisme ja sap que jo renovaré el contracte de lloguer. I això vol dir que, o bé no ens apugen el lloguer, o bé a mi m'apugen molt el sou.

Una cosa em queda clara de l'anunci: el Manuel Valls, contràriament al que diuen, és progressista i d'esquerres. I com a bon fill del Maig del 68, creu que sota les llambordes hi ha una platja. I com a persona amb cultura, està cercant aquesta platja a una ciutat que té mar.


3 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Els algorismes, a vegades també fallen?
O bé hi ha gent que passa molt dels algorismes i que envia publicitat indiscriminadament?

Anònim ha dit...

A veure si és que en el fons ets de dretes i no ho saps.

MADRIDISTA MORREADOR ha dit...

¡¡¡ CHUSEP !!!
SE ME ANTOJA QUE NO TE CAE BIEN MANUEL VALLS, PERO TAL VEZ SEA MEJOR CONOCEDOR DE LA CIUDAD DE BARCELONA QUE LO QUE PUEDA SER CUALQUIERA DE LOS MONGOS DE LA CUP O DE LOS CERBATANOS DE CHUNQUERAS. YA NO HABLO DE GRADOPERITA GRAUPERITA. PERO LO QUE ME PONE A MIL ES TU ESTAMPA CON CINTI-TA ROJA EN LA FRENTE EN VERSIÓN BOBA DEL ZORRO O DE CUALQUIER MIEMBRO DE LOS GOLFOS APANDADADORES DE WALT DISNEY.

MIRA CHUSEP, A TU COMENTARIO EN CASA BOGARDI-TA LE SIGUE MI EJEMPLAR RESPUESTA.
DALE AL RABILLO DEL OJO EN LA CASA DE LOS LOQUEROS CULEROS Y VERÁS DE LO QUE SOY CAPAZ DE HACER DIEZMANDO ZOQUETES.

ESPERO DE ESTE AÑO MUCHOS TÍTULOS PARA EL REAL MADRID Y QUE VUESTRA CIUDAD TENGA UN ALCALDE FRANCÉS DE TOMO Y LOMO, ANTES MEJOS QUE UN CATALINO SIN CULTURA.


2018 SABE A POCO, EL 2029 SERÁ FELIZ, TE INVITO A ENTABLAR ENTENTE CON MI MANERA DE SER Y A COMPARTIR AMISTAD.

NOS VEMOS EN BOGARDILANDIA. MORREANDO, POR SUPUESTO.