dimecres, 5 de febrer de 2020

Pauses, reptes i SMART


Una baixada de feina em dóna una bona quantitat d'hores lliures, d'hores per a mi. He començat a fer un llistat de les coses que vull fer, puc fer i he de fer amb aquest temps lliure.

1.- Posar-me en forma. Imprescindible. La salut és molt important, i dotze quilos de més són una molèstia a curt termini i una amenaça a mig i llarg termini. A més a més, estant en forma et sents millor, es lliga més, i fins i tot prosperes laboralment.

2.- Formació. Imprescindible, i ara no tinc excusa. Anglès, universitat, cursos i cursets de tota mena. No em puc aturar, i això que encara no tinc perfil a LinkedIn.

3.- Literatura. He d'acabar les novel·les i relats que vaig començar a escriure ja fa anys. Sabeu una cosa? De vegades vaig a les llibreries i espero trobar-me un autor que ja hagi escrit la història que jo tenia en ment i tot just havia començat a escriure.
No ha passat mai, però si passés seria tant frustrant com alliberador... Crec.

4.- Cinema i teatre. També tinc idees per a curt-metratges i obres de teatre. He comnçat a escriure, però en algun moment m'aturo. I sovint em passa el mateix que he dit al escrit al punt 3.

5.- Jocs. També tinc idees per a jocs de taula i videojocs. I també he començat a escriure i a dissenyar, però mai he acabat la feina.

Fent una ullada als cinc punts anteriorment exposats, hom arriba a dues conclusions:
1) Quan jo mori, les meues obres inconcluses seran una Gran Enciclopèdia d'Espais en Blanc.
2) El temps lliure pot arribar a ser estressant.

5 comentaris:

Pons ha dit...

Em sento afortunat de no tenir temps lliure, l’hauria d’omplir de coses, quina feinada!

XeXu ha dit...

A l'hora de la veritat, sempre acabem trobant moltes coses a fer quan tenim temps lliure i no podem fer allò que tenim pendent. Som uns autèntics especialistes en excuses.

Anònim ha dit...

L'autoajuda ha fer molt de mal

Sergi ha dit...

Això de les obres inconcluses m'ha fet pensar en una idea. Tenir un "testament literari" en el que anomenis un escriptor que, després de la teva mort, s'encarregui de finalitzar aquests projectes.

No sé quina cara faria en heretar tota aquesta feina...

Josep ha dit...

Benvolgut Pons: el temps lliure, és realment lliure?
Benvolgut XeXu: crec que d'això en diuen procastrinar.
Benvolguda Anònima: fa nou anys vaig escriure sobre això, L'autoajuda al descobert
Benvolgut Sergi: em sembla bona idea.