dimecres, 26 de febrer de 2020

Viatge a Madrid (2)

Tothom que hagi viscut al Regne d'Espanya sap el que és la xarxa radial de transports, i l'AVE. La porta d'entrada a Madrid és l'estació d'Atocha. Quan arribes a Atocha et trobes que l'IFEMA (la Fira de Madrid) és molt lluny: gairebé una hora en metro, havent d'agafar tres línies. I només hi arriba una línia de metro. Millor no anar-hi en taxi o autobús, ja que els col·lapses de trànsit són espectaculars.

El recinte IFEMA és lluny del centre. A un costat de l'IFEMA hi ha hotels per a firaires i congressistes, i a l'altre costat res: només l'autovia per anar a l'aeroport. Això sí, l'aeroport és a només una parada de metro. Això contrasta amb la Fira de Barcelona. Fira de Barcelona té dos recintes: Montjuïc i Gran Via (polígon Pedrosa, o Montjuïc 2). Baixant de l'estació de Sants (la porta d'entrada a Barcelona) trigues uns 10 minuts caminant en arribar a Montjuïc (només has de baixar pel carrer Tarragona), i si et fa mandra caminar pots agafar la L3 i arribar-hi en cinc minuts (són només dues parades). Si véns d'un altre lloc hi pots arribar amb tres línies de metro (L1, l3 i L8). El recinte Gran Via està un xic més lluny: vint minuts caminant des de Sants, i uns dotze en metro (has de fer transbord). Al recinte Gran Via hi arriben només dues línies de metro, la L8 i la L9.

Eixint de Fira Barcelona tens la ciutat, barris normals i corrents (Santa Eulàlia, Poble Sec, Sants...),  una muntanya que dóna verd urbà (Montjuïc). A l'IFEMA només tens hotels o taxis.

No sóc expert en el tema, però probablement aquesta sigui una de les claus de l'èxit de la Fira de Barcelona. Perquè, siguem realistes, el MWC no es celebra a Barcelona perquè a Catalunya hi hagi les millors empreses del món de la tecnologia mòbil.