dilluns, 9 de març de 2020

Esport professional femení


Des de que existeix l'esport que hi ha dones que practiquen l'esport. Però l'esport professional ha estat diferent, fins fa poc.
Feia temps que volia fer quatre reflexions sobre l'esport professional femení:

1) Estic a favor de l'esport professional femení.

2) El punt 1 té la mateixa transcendència que dir "estic a favor de que demà surti el Sol": passarà igualment, vulgui jo o no (i malament si no passa, certament).

3) La major repercussió de l'esport professional femení ve donat per una combinació de factors: esportistes brillants, directius d'empreses, clubs i federacions (dones i homes) més sensibles i més pragmàtics (no són conceptes excloents), espectadores i espectadors més exigents, i periodistes (dones i homes) amb ganes de trencar el monocultiu informatiu i parlar de més esports i més esportistes. Qui menys ha influit en aquesta millora de l'esport professional femení és cert feminisme sorollós i perpètuament emprenyat.

4) L'impuls de l'esport professional femení hauria de servir —també— per a aprendre dels errors i encerts de l'esport professional mascuí. Els temes són molts, i diversos: des del calendari de les competicions fins a la jubilació dels esportistes, passant per l'horari dels partits, i el mercat de fitxatges.

5) Molt em temo que el punt 4 serà desaprofitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

al punt quatre tb hi aniria la violència al camp??