dimarts, 7 d’abril de 2020

El gran experiment (1)

Aquesta pandèmia ha esdevingut, entre d'altres coses,  un gran experiment sociològic.- Balconazis. Hem pogut constatar com una part no menyspreable de la gent del nostre voltant té una gran vocació de delator, àdhuc de kappo. Potser ja ho sospitàvem, però ara en tenim la certesa. Si mai arriba un règim autoritari, sigui del signe que sigui, trobarà un bon grapat d'entusiastes de la força i l'auritarisme.

- Xarxes de suport. Ja els havíem conegut en d'altres ocasions, però ara tenen la seua oportunitat. Alguns han demostrat ser més organitzats i capaços del que semblava, però uns pocs han confirmat el que sospitava:són uns sapastres.

- Rics i inconscients. Alguns dels privilegiats que tenen segona (i tercera, i quarta) residència han aprofitat per a saltar-se el confinament i fer córrer el virus. Hores d'ara ignoro l'impacte epidemiològic d'aquesta desplaçaments (sobretot comparats amb d'altres desplaçaments), però sociològicament parlant confirma una cosa: la magnitud dels merders on et fixarà és directament proporcional als diners i contactes que tens.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Jo afegiria també 'inconscients' a alguns dels de les xarxes de suport. Davant d'una amenaça com aquesta no n'hi ha prou amb la bona voluntat...

Josep ha dit...

Benvolgut XeXu: veient algunes actituds, jo començo a tindre por.