dimecres, 15 d’abril de 2020

L'algorisme que em va matricular

Aquesta pandèmia fa que consumim molt de temps i molt trànsit de dades a les xarxes socials. És lògic, tant de temps tancats a casa. Per provar coses noves, i per fugir una mica de la xarxa social més hater (Twitter, d'on no hi ha manera de ser expulsat), he decidit ficar-me a una xarxa social més amable: Instagram.


En cap moment m'han demanat l'edat, el sexe, ni l'opció sexual. Tampoc per la feina, els estudis, ni les aficions. Però des del primer dia que m'ofereixen seguir dones llatinoamericanes que ensenyen pit i cuixa.

Ja puc fer una cerca temàtica, que abans de tres fotografies ja tindré la meua dosi de carn d'ultramar. Si cerco submarinisme, la primera imatge ja serà una khamelga amb tanga i esnòrquel; si busco microbiologia, la segona foto serà d'una mulata mirant per un microscopi; i si accidentalment teclejo ghůkmolfrs, sortirà una bellesa mexicana dient que no hi ha coincidències per la paraula buscada.
Pel que fa la cerca per llocs, no hi ha cap diferència entre buscar a Caracas, Helsinki o Pyongyang: sempre apareixerà una llatinoamericana en bikini.

Aviat podrem dir, quan ja tenim ben clixada una persona, que "Et conec millor que l'algorisme del teu mòbil".

2 comentaris:

Joana ha dit...

Jo fa bastant de temps que en tinc d'Instagram, i mai he trobat aquests anuncis.
Fas dolenteries? :)
Ara seriosament, una cosa que m'empipa, i molt, cerco de normal receptes de cuina, puc veure anuncis de coses al respecte un mes seguit!
Estem ben vigilats...

Josep ha dit...

Benvolguda Joana: em temo que tens raó. Però no diré gaire cosa més.