dimecres, 26 de maig de 2021

Malalties contracorrent

A països com el nostre hi ha molta gent amb hipertensió. És un problema de salut, i els metges de capçalera ho tenen en compte.

També hi ha molta gent amb problemes de diabetis. Hi ha diferents tipus de diabetis, que afecta a persones de diferents edats, i per això els metges de capçalera sempre t'ho miren.

I també hi ha molta gent que té el colesterol massa alt. Aquest també és un problema de salut.


Un servidor de vostès té la tensió baixa, de vegades per sota del mínim.

Un servidor de vostès té el sucre baix, alguns cops per sota del mínim.

Un servidor de vostès té el colesterol baix, en algunes revisions mèdiques ha eixit per sota del mínim.


Automedicar-se no acostuma a ser una bona idea, però prendre'm els medicaments que recepten a les persones amb la tensió alta, el sucre alt i el colesterol alt ja seria, directament, una imbecilitat molt perillosa.

A la nostra societat hi ha també molta gent que està sola. La soledat és també un problema de salut pública. Entenc el malestar de les persones que pateixen soledat.

En els darrers set anys amb prou feines he tingut vuit dies per a mi. Vuit dies per a estar sol, tranquil, fer la meua i no haver d'estar pendent de ningú. Entenc que la soledat és un problema, i potser en un futur sigui també el meu problema, vés a saber, però ara mateix, el meu problema, és just el contrari: no disposar d'aquesta mínima privacitat, solitud i tranquil·litat.

3 comentaris:

jpmerch ha dit...

Estar sa és fantàstic. El futur a vegades tarda però acaba arribant. Aleshores, potser ja no desitges tant la soledat. En eixe moment, si no vas fer la mili, hauràs de tindre alguna cosa per a exhibir. Una malaltia vesteix molt, no cal que siga greu, qualsevol de les que esmentes serviria. Hauries d'anar prenent posicions i no deixar-ho tot per a última hora.

sa lluna ha dit...

Triar moments de solitud no és, ni de bon tros, viure en solitud. Potser encara et queda temps per saber-ho, o millor dit, que mai t'hi hagis de veure.

Salut i petonets!

Josep ha dit...

Benvolguda Lluna: Quan tingui aquests moments us ho faré saber. Espere que donen algun bon fruit.

Benvolgut JP: és ben cert, no he fet la mili, ni he estat a una presó turca, i ni tan sols m'he casat. Quina merda d'històries de vell podré contar!?