divendres, 31 d’octubre de 2008

El Benachmòbil


Ja fa una setmana que els opinaires oficials d'aquest país, i els del país veí també, parlen del tema. No es cansen, i mira que estan passant coses importants. Doncs bé, un servidor li dedicarà uns breus minuts al gran debat sobre els vehicles oficials del Parlament de Catalunya, i de les encertades tries que fa l' Ernest Benach. Miraré de ser breu i esquemàtic:

- Cada vegada que hi ha problemes a la indústria catalana de l'automòbil, molta gent proposa el mateix: que els vehicles i complements que compri la Generalitat (i les altres administracions públiques) siguin fabricats ací. Per ajudar a la indústria del país. Doncs bé, quan el senyor Ernest Benach decideix comprar els complements de l'automòbil a fabricants catalans, el critiquen perquè 9000 euros són massa. O això embla.

- És poc habitual que els responsables polítics donin la cara per les decisions que prenen. És tan poc habitual, que quan ho fa el senyor Ernest Benach el critiquen.

- El Govern Espanyol està disposat a entregar centenars de milions d'euros al rescat i reforçament bancari. Segons alguns economistes, això equival al quinze per cent del PIB espanyol. Però segons els opinaires, si a Catalunya no hi ha prou pressupost per ajudar a les persones depenents, la culpa és del senyor Benach i els altres malbaratadors.

- Aquests dies, a la xarxa de metro i rodalies, tant de Barcelona com de València, apareixen cartells publicitaris extremenys. No fan publicitat de productes típics extremenys, no promouen el turisme a Extremadura. És limiten a mostrar fotos de famosos que afirmen ser Extremadura. Somos Extremadura diu l'anunci.

- Aquesta campanya publicitària no és cap malbaratament? O és que els opinaires no van en metro?

- En tot cas, aquesta campanya és incompleta.

Té el seu atractiu, sí

Però hi falten els productes més exportats


I els que realment són beneficiaris de la nostra solidaritat.

15 comentaris:

SERGIBR ha dit...

Tu et preguntes per la solidaritat amb Extremadura, el Nenuko es pregunta qui la té més llarga dels dos i jo em pregunto si reintroduiran d'una vegada rinoceronts al Pirineu.

Anònim ha dit...

crosta nacionalista?

Josep ha dit...

Benvolguts lectors, benvolgudes lectores:

No feu cas dels desordres compulsius-obsessius dels meus amics i coneguts. Tenen fixacions fàl·liques, crosta onanista i una perversa fíl·lia envers els rinoceronts amb bufanda (a l'hivern fa fred al Ripollès).

Sigueu comprensius amb ells.

El Concurs ha dit...

Benvolgut doctor Josep:

Permeteu-me desviar un poc el tema del post i fer-vos una consulta; Creieu que avui -revetlla del dia de Tot Sants- és de llei celebrar el Jalouin -amb disfresses i borratxera inclosa? O, per el contrari, ens hem de limitar a menjar castanyes, panellets i fotre'ns uns "tientos" de Moscatell? O encara diré més, passar de tota la merda aquesta i jugar una bona partida a "la Crida de Chtulhu"?

Salutacions, espero el vostre consell.

Josep ha dit...

Benvolgut senyor Barberà, miraré de ser breu i concís:

- La cultura catalana, com qualsevol altra cultura, té narracions i tradicions relacionades amb el misteri i el terror.
- La cultura catalana, com qualsevol altra cultura hereva de la Vella Roma, té festes de disfresses i de borratxeres.
- La cultura catalana, com qualsevol altra cultura, consumeix els productes que té a l'abast. En la seua gastronomia, però també en la seua etnobotànica (tant la farmacològica com la lúdica). Licors d'herbes i bolets al·lucinògens també formen part del nostre llegat cultural.
- Jugar a rol, sobretot a Cthulhu, Chill o qualsevol altre de caràcter mistèric i terrorífic, és molt adient en un jorn com aquest. Ans i després de jugar a rol pot vostè beure moscatell, menjar castanyes i gaudir de bones pel·lícules de terror amb els amics.
- Els nostres pares aprofitaven els films de terror per arrambar. Tot és posar-s'hi!

I tinc entès que durant molts anys, per les terres del Maestrat, el Matarranya i els Ports, corrien històries de soldats i genets, derrotats a les carlinades, que sembraven el pànic pels boscos. Crec que ja s'han perdut, oi?

Per cert:
http://www.cthulhulives.org/CoC/trailer.html

http://www.youtube.com/watch?v=XHuY2wXTd0o

SERGIBR ha dit...

Que el Nenuko no reconegui la Claudia em preocupa...

Josep ha dit...

Anem a vore Sergi:

la rossa de la foto és la Berta Collado, periodista. L'animaló és un porc(Sus scrofa).

Quina relació hi veus entre el Nenuk i Extremadura?

Chet Casey ha dit...

Jo opine que els extres han de ser costejats pels que ho disfruten. Una altra cosa es la seguretat: blindats...
En quant a extremadura, crec q'es la publicitat més inútil del mon, diners cremat. Mai aniré a aquella terra depresiva, ni tan sols per anar a portugal (depression one more time). Que n'hi ha a extremadura?
Pernil, sí.
y?
no pot vindre el pernil a mi?

wehehe ha dit...

Abans que res, salut a tothom!

És ben curiós com en un escrit sobre un tema (al qual, al meu parer s'ha donat una rellevància exagerada) s'ha acabat derivant a posar links sobre La Llamada de Cthulhu. (Ja em disculpareu, però estic massa acostumat a llegir tots els relats de Lovecraft, i tot el material que tinc sobre el joc de rol en castellà).

Em crida l'atenció sobretot per què d'aquest enorme món (en extensió i en magnificència) vaig treure el pseudònim que utilitzo en alguns xats en ocasions: Nyarlathotep.

Per cert Josep, ahir a barraques de Girona vaig veure una persona que ben bé podria haver estat vostè, si més no, posant una banda vermella imaginària sobre els seus ulls, diria que era extremadament similar al seu avatar.

M'acomiadaré reivindicant el dret de lliure invocació a Cthulhu, ja n'hi ha prou de dormir a R'lyeh !

Modgi ha dit...

He sentit a dir que han vist el Sr.Benach al Racing Mania. És cert?

Josep ha dit...

Benvolgut Haller:
recorda vostè els temps del President S'Aplana? Recorda quan contractaren el cantant galaico-madrileny Júlio Iglesias, resident a Miami i Punta Cana, per a promocionar turísticament el País Valencià? Frases memorables com "me conservo joven porque cada día como paella y hago el amor, yeah!".

Benvolgut Wehehe:
efectivament, hom comença a parlar dels cotxes oficials del Parlament de Catalunya i acaba esmentat la literatura de H.P. Lovecraft (i autors propers com August Derleth, R. H. Barlow i Duane W. Rimel).

És força probable que un servidor anit estiguera per les barraques de Girona. També em poden haver vist al Saló del Manga a Barcelona o fins i tot a la discoteca Sabrosura de València.
Algun dia li parlaré de ELS NENS DEL FERROL.

Benvolgut Síncirily Modgi:
hi ha moltes llegendes urbanes sobre el Benach. N'hi ha una que diu que és ell el "polític espanyol" que ha prenyat a la ministra Rachida Dati. Un altre que afirma que és ell qui va segrestar el nuvi del Falete.
Fins i tot hi ha males llengües afirmen que l'Ernest Benach milita a E.R.C..
Jo ja no sé què creure'm...

Chet Casey ha dit...

Deu meu!!!! jajajajjaajajajajjajaja. Es vosté un cabró sr. josep!!! Gracies a algún deu la memòria es selectiva i ja habia oblidat eixe episodi de la meva prostituida terra... Ara "la rita" i "el sr. burns" (camps) util·litzen caramelets electorals com la formul·la 1. Conec gent que n'ha votat al PP sols perque volia fer la formula 1 açí... Açí convéncer a un electorat tan compromés no es cossa fàcil.

Julio Iglesias!!!.... redeu!

Josep ha dit...

Benvolgut senyor Haller:
algun dia la memòria selectiva també esborrarà açò de l'ensenyament d'Educació per a la Ciutadania en anglès.

Chet Casey ha dit...

Però aixo de ciudatanía ho recordarán millor els joves, que cuan tinguen 20 anys es cagarán en la puta per tindre una merda de nivell d'anglés i farán cursets de merda. Acabe de tornar d'un erasmus(berlin) i, es posible, que m'haja acostumat a rebre clases a les que no entenía res...

Josep ha dit...

Benvolgut Haller:

com seran d'ací a 20 anys els adolescents d'ara?