dimarts, 14 d’octubre de 2008

Trenes i totxanes


Com ja sabeu, el Principat de Catalunya és la única comunitat autònoma que té transferides les competències en matèria penitenciària. I a les presons del Principat ja hi ha 10.000 reclusos. Alguns opinaires es mostren escandalitzats per una xifra tan alta. Jo, en canvi, em mostre esperançat. M'explique.

En aquest país tenim milers d'habitatges buits. Pisets nous que ja fa més d'un any que no troben comprador. Tenint en compte la mala qualitat dels acabats i les petites dimensions dels immobles, hi podríem posar els reclusos en aquests pisos buits impossibles de vendre. No hi ha grans diferències amb una cel·la. Tenint en compte que aquests habitatges incol·locables es troben a urbanitzacions i barris aïllats, la població normal no hauria de patir (només els burgesos sociòpates que fugen de la massa).

Al cap i a la fi, la funció dels centres penitenciaris és rehabilitar el condemnat i servir a la societat, oi? Doncs això, serviran als més febles i desvalguts (promotors i constructors) acabant amb la crisi i es rehabilitaran (amb la manca d'opcions de lleure que tindran, de ben segur que aprofiten per aprendre una feina honrada).

Ara toca el més difícil: que dos consellers del trist-partit (Tura i Baltasar) es posen d'acord.

8 comentaris:

xavi ha dit...

Mentrestant no arribem a les presons flotants que hi ha a Anglaterra...

SERGIBR ha dit...

Company, una vegada més, tens tota la raó del Món. A qui no li agradaria compartir pis amb un simpàtic assassí en sèrie i compartir l'espai vital amb un agradable atracador toxicòman?

newyorkDC ha dit...

Cony, que mel donguin a mi un d'aquets pisos.

"Pisos presó", recent "rehabilitats", tindria sortida, si senyor

Super Coco ha dit...

Bueno,

en comptes de pagar nosaltres per els presos, que venguin roses a las discos y que recaptin calers per fer una super prisio/urbanitzacio de luxe i aixi també donen feine als promotors i constructors. I deixa que els promotors especulin tranquils amb un be protegit per la constitucio (en teoria) com es la vivenda, Que sino, com es faran rics?

Josep ha dit...

Benvolgut Xavi:
Segons la premsa econòmica, la bombolla immobiliària i la crisi financera han fet augmentar les vendes d'autocarabanes i iots. És més barat viure així, sembla.
Així que, si segueix l'oposició de veïns i ajuntaments a la construcció de presons, no fóra d'estranyar que acabessem així.

Benvolgut Sergi:
Mmm... tu mai has compartit pis, oi?

Benvolgut NewYorkDC:
No! Mai de la vida!! La teua obligació com a home jove és viure dels teus pares. Ací la gent s'emancipa als 30 (o més tard!). Que vols? Fer-nos baixar l'única mitjana on Catalunya guanya!? Antipatriota!

Benvolgut Super Coco:
No t'has fixat que, darrerament, els venedors de roses ja no són magribins ni pakistanesos? Fixa't-hi bé, són catalans, socis del Barça i amb un màster a ESADE. Frases com "una rosa per a la senyoreta? si no tenen lloc on anar després, jo els puc vendre un pis" els delaten.

Marina Raurell ha dit...

I a Sants hi ha...? jaja. Semblava el joc dels disabarats el post que m'has deixat. La veritat es que la meva companya de feina es de Les Corts però em va explicar que fot anys que no va a la festa major... suposo que depèn del barri, a Sarrià es viu mes.

No te conec però merci per passar.

Aida ha dit...

osti si prosperes aquesta idea teva tinc uns quants amics que es tirarien a la delinqüència... xDDD

Josep ha dit...

Benvolguda Marina:
a Sants hi ha de tot. Okupes, fatxes, multicultis, mudarnillus, homeless, paioponis...

Benvolguda Aida:
ja ho deien els vells anarquistes, "Si no haguessin lleis, no hi hauria delictes". Val a dir, en la mateixa lògica que "si no existís el matrimoni, no caldria el divorci; si no hi haguès tele, no hi hauria zàpping; sense els ordinadors no patiríem els virus informàtics..." també deien coses com "on és la meua dentadura?".

En fi, els vells anarkes.