dissabte, 6 de desembre de 2008

Reflexions constitucionals de cap de setmana

Tinc una sospita. Tothom (PP, P$O€, CiU, IU...) està d'acord en que cal reformar la constitució. Però fa anys que en parlen i no es posen d'acord. Quina n'és la causa? Quines són les raons?

Jo crec que un dels obstacles per reformar la Carta Magna és el dia de la seua aprovació. Estic convençut que els valencians volen que el referèndum de la reforma es faça un 10 d'octubre, i així assegurar-se un bon pont amb la Diada i la Hispanitat. Segur que a la Comodidad de Madriz volen que la reforma s'aprove un 4 de maig, i així tindre un bon aqüeducte amb el dia del Treball i el dos de maig. I així a cada comunitat autònoma, segons com cauen els festius.

Què no us enganyen amb els debats competencials, el Senat o la successió al tron (tots sabem que el millor hereu per a la corona és el Jaime de Marichalar): El principal obstacle per a la reforma constitucional es troba als fulls del calendari.

9 comentaris:

Chet Casey ha dit...

No descansa vosté ni al cap de setmana, deuría cambiar-li el nom al blog.
Ja parlant "seriosament", sí. Ha donat vosté en el clau. Fins i tot els polítics volen que el dia coincideixi amb el seu aniversari. La millor sol·lució és fer-lo el 29 de Febrer, per a que la constitució no semble tan antiga...

Enzo ha dit...

joder, qué cabró ... ni havia pensat en una cosa així. Me cabrea que no se me haya ocurrido a mi, pero estoy totalmente de acuerdo. Sobre el dia, no tinc ni puta idea, faré una proposta d'aquí a un rato

Josep ha dit...

Benvolgut Haller:
interessant proposta. Açò vol dir que fins l'any 2012 ja no se farà la reforma. I si el 2012 no es pot, ho posposem fins el 2016.

Benvolgut Enzo:
espere la seua proposta amb il·lusió. Algú que pensa igual que jo ha de ser, per força, una persona bona, intel·ligent, culta, erudita, valenta, seductora, sexy, pragmàtica, àgil, alta, forta, musculada, amb un penis molt gran i, sobretot, MOLT MODESTA.
Una cordial salutació, Enzo.

Modgi ha dit...

Ben vist, Josep. Però a mi el que em preocupa és: el dia que es faci, el Peces-Barba es canviarà finalment les ulleres llardoses?

Anònim ha dit...

ui si, que tu mai fans ponts ni t'escaquejes de treballar

MARTELL DE REUS ha dit...

Com molt bé diu el President español Sr. Rodrígues, seria una greu irresponsabilitat suprimir el Pont de la Putíssima Constitució.

Enzo ha dit...

Haller ha tingut una gran idea. També es podria fer el 28 de desembre. Porquè com a broma no ha estat malament, però ja és hora de canviar el puto libro.

Què t'anava a dir ha dit...

Per cert, molt bo "Contra el feisbuqueig" de l'1 de desembre, sobre les actualitzacions d'estat. Hem de fer reventar aquesta maquinària diabòlica.

Josep ha dit...

Benvolgut Modgi:
és un secret i no n'hauria de dir res, però tractant-se de vostè faré una excepció. En Peces-Barba en realitat és una autòmata del Museu del Tibidabo. Per això té les mateixes ulleres, indumentària, cara, veu i ideologia de fa 40 anys.

Benvolgut Anònim:
jo sóc un home que s'esforça i sacrifica molt per no haver de treballar.

Benvolgut Martell de Reus:
el president Sabatot (Zapatero) ha promès recolzar totes les festivitats que aprovi el Parlament de Catalunya!? Quina por, em veig sense vacances fins el 2033.

Benvolgut Enzo:
qualsevol que hagi estudiat oposicions -és part del temari obligatori la constitució- et dirà que aquesta s'assembla molt a les aventures de Harry Potter.

Benvolguda Que t'anava a dir:
Gràcies pel compliment! Si algun dia els catalans som independents, la nostra Constitució tindrà un apartat dedicat al Facebook.