dimecres, 7 de gener de 2009

L'heterosi

L' heterosi, o vigor híbrid, és un fenomen genètic que fa que els descendents de dues races animals, o de dues varietats agrícoles, estiguin més sanes i siguin més resistents i amb més capacitat de sobreviure que els seus progenitors.

Aquest fet podria semblar paradoxal, ja que els programes de selecció genètica que a més han donat moltíssims bons resultats en la millora d'espècies tenen com a finalitat la selecció d'al·lels de manera que els més bons quedin fixats en homozigosi.
El resultat visible és explicat per dos motius bàsics:

- Els al·lels defectuosos són estadísticament, en més freqüència recessius i a través de l'hibridació s'emparellen amb altres al·lels que "els eclipsen".

- Una varietat més gran de gens -i una hibridació perfecta ideal donaria la màxima possible- en un mateix organisme dóna més versatilitat i capaç d'actuació front al medi a aquest.
Aquest fenomen genètic ha estat molt emprat sobretot en l'agricultura, de manera que s'encreuen varietats molt homozigotes de llavors obtenint una descendència molt més vigorosa i que aporta molts més guanys als pagesos. Com el blat de moro de la foto.Així que, si no us sap greu, vaig a practicar una mica d' heterosi amb aquesta senyoreta que he conegut a la discoteca Caribe Caliente (Travessera de Collblanc número 93, metro L5 Collblanc).


NO SÉ A QUE ESPEREN PER A DONAR-ME LA CREU DE SANT JORDI

8 comentaris:

Chet Casey ha dit...

Aquesta senyoreta no és la del post d'ahir???

Josep ha dit...

Benvolgut Haller:
si es fixa bé en l'expressió facial (cara d'emprenyada) i fa un zoom a les faldilles (on podrà vore eixir el cordillet del tàmpax), comprovarà que és una dona XX de tota la vida.

Enzo ha dit...

però ja tens amiguets il·lustres per tal de que et donin la Creu? Il·lustres = babosos polítics plens de calerons, no em refereixo als lectors del teu blog.

Com estàs d'influències?

Tens feisbuc?

La palmarà Fraga aquest 2009?

L'Avi ha dit...

Voleu dir, benvolgut Josep, que el cordillet és el del tampax?... No serà el cordill en que s'aguanta el samalé enmig de les cames?... Vagi en compte...

SERGIBR ha dit...

També és un "trans"? Té cara de mala baba. Què li has fet?

Josep ha dit...

Benvolgut Enzo:
il·lustres? Home... no sé... un dia vaig anar a una conferència on participava el Tomàs Molina. I l'altre dia vaig fer de públic en un programa de ràdio.

Benvolgut Avi:
interessant observació. Exploraré el tema amb interés científic

Benvolgut Sergi:
només hi ha una manera de saber-ho. Pel que fa a la cara de mala hòstia és comprensible, ja que encara no s'ho ha fet amb mi. Però jo sóc estricte, que es posi a la cua! (no amb les que tenen cua)

Markutis ha dit...

lamento dir-li que aquesta 'senyoreta' té la polla més gran que vostè.

Josep ha dit...

Benvolgut Markutis:
darrerament hi ha una mena de fixació (o psicosi) amb el tema. Vostès les veuen per tot arreu.

Haurem de palpar per a estar segurs...