dilluns, 12 de gener de 2009

Si m'obliguen a triar


Ja tinc prou sarau al meu país com per haver-me de ficar en saraus aliens. No m'agraden els uniformes militars (a excepció dels que porten a l'interior una noia guapa). Però pel que sembla, de les dotzenes de guerres i conflictes armats que sacsegen aquest planeta, n'hi ha una que és molt mediàtic i —sembla— és important.
No vull participar-hi, però si no queda més remei, i he d'abandonar la meua còmoda neutralitat, tinc ben clar el bàndol que triaré:
— Els que poden vendre lliurement vins i licors.
— Els que tenen sex shops.
— Els que tenen tavernes (d'eixes on entren paios com jo).
— Els que tenen discoteques gais.
— Els que tenen botigues on comprar llavors de cànem (Cannabis sativa indica) i khat (Catha edulis) .
— Els que tenen casinos.
— Els que tenen platges nudistes.
— Els que presenten una transsexual al Festival d'Eurovisió.


Siguem honestos: qui coi vol viure en un règim islamista com el de HAMÀS?


Qui vulgui les arguments d'un jueu que visiti el blog del senyor Moré.

I com que ja són molts els que em fan la mateixa pregunta, jo ja us anticipo la resposta: jo no sóc jueu. Si alguna senyoreta té curiositat científica, que en l'apartat de comentaris deixi el seu nom i número de telefon. Amb molt de gust li ensenyaré la diferència entre descapotable i descapotat.

64 comentaris:

Spinne ha dit...

No hi puc estar mes d'acord.
Com a Dona tinc si cap mes rons que tu per definir a quin costat vull estar. (Mes que res es que els mocadors de cap no m'escauen gens)

Sergi Bernal ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Isabel ha dit...

No sé si val la pena repetir tant les coses que ja s'ha dit, però vull recordar, breument, que Hamàs és una organització declarada terrorista per la Unió Europea, que té com a principi declarat la destrucció de l'estat d'Israel.
L'any 2005 es va cedir la franja de Gaza a una part dels palestins (i enclauaments a la Cisjordània)dins un pla de pau que va crear grans esperances.
Doncs bé, el 70% dels votants de Gaza van escollir lliurement votar Hamàs, que repeteixo, té com a objectiu la destrucció d'Israel.
Israel ha patit a més gran nombre d'atemptats suïcides,em pregunto quin país suportaria això massa temps.
La història és una cosa més complicada del que alguns ens volen fer creure amb ls sevves consignetes.

Isabel ha dit...

Vull afegir que no acepto la desqualificació personal com a argument (i no en contestaré cap). En Josep té un estil molt personal, humorìstic, irònic, potser no és el que a mi més m'agrada (la qual cosa no vol dir res), però té dret a expressar-se com vol. Desqualificar el que diu titllat-lo de "pallasso universitari", em sembla molt pobre i poc imaginatiu. No és més que una manera de desvirtuar el que pugui dir, sense entrar a fons en els seus arguments.
Per cert: em sembla molt bé que tothom qui vulgui porti mocador. Espero que a determinats llocs es respecti també a qui NO en vulgui dur.
Records!!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

jo no vull viure en cap regim islamic, però sé distingir el que és una cosa i el que és l'altra.

Hamas, és la resposta al integrisme colonial dels governs israelians.

la solidaritat no és amb Hamas, és amb el poble que pateix represió, mort i colonialisme.

el problema no és Israel en abstracte, doncs milers de israelians també surten al carrer contra el seu propi govern i es solidaritzen amb la causa palestina.

no confonguem les coses, aquí le debat no passa per triar entre l'islam o els jueus, sinó per la causa internacionalista en favor dels drets dels pobles i per la pau!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

s'ha colat la Pilar Rahola en aquest blog????

Irene Adler ha dit...

BRAVO pel post : )
xDDD Colonialisme xDDDDDD que m'expliqui aquest paio què havien de fer els jueus després de la Shoà. Tornar a les seves, i si no els mataven directament, com passar a Kielce i altres llocs de Polònia....confiar en l'Europa que tant els va protegir. Efectivament, senyor, dret dels pobles....DRET DEL POBLE JUEU A SOBREVIURE. A 1948, l'ONU va demanar la creació de 2 estats, jueu i palestí. Els palestins no van aceptar
Salut

Anònim ha dit...

la rahola us menja el tarro

Anònim ha dit...

MORGANA: ISRAEL ESTÀ PLE DE GENT QUE LLUITA DES D'ISRAEL EN FAVOR DE LA CAUSA PALESTINA I AIXÒ ALS RAHOLISTES US PICA.

Josep ha dit...

Benvolguda Natàlia:
gràcies pel compliment!

Benvolgut Sergi Bernal:
ho he dit moltes vegades, i no em sap greu dir-ho un cop més: lamento i condemno la mort de civils innocents. M'horroritza la mort de nens innocents. Siguin del país que siguin.

I pel que fa als pallasos universitàris...

Benvolguda Júlia:
la història és realment complicada. Jo no sóc historiador, i si ens hem de refiar d'alguns llicenciats en història que conec...

Benvolguda Tati-Pagès-Soulbizarre:
els anys 90', a la Catalunya del Nord, un de cada quatre habitants va votar el Le Pen i l'FN. Atur, delinqüència, corrupció... sí, però a mi em repugna Le Pen i l'FN. I l'atur, la delinqüència i la corrupció no justifiquen donar suport als fatxes.

Benvolguda Morgana Le Fay:
gràcies!

Benvolgut comunista antiDISCURS GODÓ:
a mi la senyora Rahola no m'ha menjat el tarro, ni cap altra cosa.
A mi tampoc m'agrada el Grupo Godó. I pel que fa el comunisme, deixa'm que et recordi que el socialisme autogestionari que millor funciona és el dels Kibbutz

Benvolgut AGNÉS RAJOLA:
raholista? qui?

Isabel ha dit...

Rajola:
Jo, almenys, sóc grandeta, i ningú no em menja el tarro.
El que us pica és que no combreguem amb les "rodes de molí" de les vostres consignes

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

crec que el bon sentit de l'internacionalisme ha de passar per solidaritzar-se amb el poble de Palestina, també amb el poble tibetà per les persecucions i la tirania del règim capital-socialista de la Xina. No veig incompatible cap dels dos casos. El tema neocolonial també està lligat a les polítiques xineses a l'Africa, com la resta de variables imperials que es multipliquen arreu des de la caiguda dels esquemes de la guerra freda. Els focus de tensió tenen molts agents, tot i el domini del policia imperial per excel·lència (USA) i del paper reconegut dels lobbies sionistes, dels fonamentalismes reapropiats per les dictadures del petrodolar o altres punt de dominació. Lluny del xoc cultural o religiós, el que perdura és el repartiment injust del planeta i l'acumulació de capital transnacional. És una vella història, tampoc descubrirem la sopa d'all (ho escrivia un jueu comunista, barbut i rebel: Karl Marx).
En quan a les experiències autogestionàries d'Israel, certament són un referent, d'allí ha sortit la digna resposta de l'esquerra social israeliana que surt al carrer de Tel Aviv per combatre la barbarie del seu propi govern (entra al web de revolta global.cat i descarrega el video de la mani de Tel Aviv on els jueus pacifistes mostren banderes de Palestina, rojes i anarquistes!!!).

Sobre el tema dels totalitarismes, un ja està curat d'espants, la meva familia política (la IV Internacional, els trotskos, vaja) ja va passar per les urpes del feixisme, del nazisme, de l'estalinisme i del fonamentalisme gaullista que ens va il·legalitzar el maig del 68).

Una abraçada.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

amics i amigues comentaristes,

us passo l'enllaç que us portarà al video de la manifestació de TEL AVIV protagonitzada per ciutadans israelians en favir de la pau i de la causa palestina.

no tot és com sembla i els matisos compten molt....

està aquí:

http://revoltaglobal.cat/article1936.html

Anònim ha dit...

el xicot trotskista fa un raonament interessant, és un angle que obre altres perspectives a una polèmica que s'està portant de manera sesgada. Certament el problema té un rerafons economic i tots plegats estem picant de l'esquer del xoc de les religions i tota aquesta cosa dels sentiments. Em sembla una hipotesi digne d'estudi. per cert, Revolta Global és com a LCR oi?

Enzo ha dit...

Doncs encara no sé com us podeu posicionar, sincerament.

Si jo fos israelí, hagués ordenat sense cap tipus d'escrúpul la destrucció total del territori palestí amb tota la seva població inclosa. Perquè no solament els israelís maten nens innocents, benvolgut Sergi. I no em fa cosa dir-ho, és tan simple com sentir-te atacat cada dia o no estar segur si el que puja a l'autobús s'immolarà per no deixar rastre del teu cos i ser un més de l'estadística.

També, si jo fos palestí, estaria tot el puto dia enviant missils terra aire als cabrons israelís que estan destrossant el meu poble amb armes, aquestes sí, de destrucció massiva.

No ho oblidem, amb el vist i plau de la comunitat política mundial i del propi Obama, el revolucionari. Aquí tothom diu que és una indecència, però ningú actua.

I si fos un nen israelí o palestí, estaria resant, al meu déu, per la cura de la malaltia mental que tenen els dirigents del meu poble, que no són capaços ni seran mai, de trobar una solució no massa dolenta per cap dels dos bandols.

Per què penseu encara que això té solució?

Anònim ha dit...

igual la solució és que ens deixem de pàtries i propugnem la revolució social, no?

Anònim ha dit...

gràcies per el video de revolta, és molt important per desmuntar els topics.

SERGIBR ha dit...

No sé perquè t'emboliques. Jo penso que aquest tema és tan complicat, que hi haurien arguments dels dos bàndols per donar i per vendre durant dies. És un conflicte que em queda gran, que vols que et digui. No tinc gaire clar que opinar al respecte. Uns són terroristes i els altres practiquen terrocràcia. Mai aniré a una manifa a favor de palestina a on es cremen banderes d'Israel i es vanaglorieja l'holocaust jueu, així com mai donaré suport verbal al colonialisme sionista més ortodox.

No sé, no contesto. Em rajo.

Josep ha dit...

Benvolgut Sergi:
la teua sinceritat i el teu pragmatisme són dignes d'admiració. T'ho dic molt sincerament.

Benvolguts lectors, benvolgudes lectores:

us vull agrair els enllaços que poseu. No m'agraden els tertulians que opinen (massa sovint) des d'el desconeixement. Sincerament, gràcies per aportar informació, un bé escàs.

SERGIBR ha dit...

No entenc aquest enllaç del "revolta social". Els dos vídeos no són coherents.

En el primer vídeo s'observen tan banderes israelianes com palestines i queda palesa la bona voluntat dels assistents.

El segon però, és més del mateix: Dies confosos i fanatisme.

Agnès Setrill. ha dit...

Aplaudeixo al sergibr perquè el tema es prou complex,li queda gran diu, i el que està clar es que no es a ell sol que li passa.

MARTELL DE REUS ha dit...

Jo també m'apunto al pais que tu vols.

Per cert tot just ara em ve a la memòria que aquests dies està fent els 70 anys que la guàrdia mora del General Franco va dedicar-se a assassinar compatriotes nostres i violar a les nostres àvies i besavies durant l'ocupació de Catalunya. No ho oblidem.

sr. Manel ha dit...

Jo soc bastant simple, aixi que nomes li dono les gracies per possibilitar-me la possibilitat de tornar a fantasejar amb la Dana Internacional. Sap voste si te penis?? Si no te penis es travelo o ja es una dona?? Mai ho he entes.

. ha dit...

doncs jo prefereixo obviar-ho i quedar-me amb la primera frase del text: "Ja tinc prou sarau al meu país com per haver-me de ficar en saraus aliens".
Què carai. Ben mirat, tant els uns com els altres són uns ultres de la seva religió. I no hi ha radicalitat més pèssima que la que defensa a ultratge un grapat de mites i dogmes.

Anònim ha dit...

Després de llegir tots els comentaris, afegeixo la meva humil aportació:

Si m'obliguen a triar entre dos bàndols, trio el bàndol on em pugui manifestar a favor de l'altre bàndol.

Lula ha dit...

Vulies muntar un pollo oi??


Besotes!

Anònim ha dit...

Pues en ese estado "democrático" en el que te has posicionado:
- las mujeres no pueden divorciarse por decisión propia, solo pueden hacerlo con la firma del marido.
- los hijos fuera del matrimonio o de mujeres que sus maridos han desaparecido y, por lo tanto, no han firmado el papel para estar divorciadas y han tenido hijos con otro hombre serán BASTARDOS. Estos serán rechazados socialmente y solo podran casarse con otros bastardos.

Sí, ese es el bando que elegiste. Yo, yo me quedo con el otro. Porque de hecho, las mujeres judías también llevaron y llevan pañuelo, para aquellas a las que este "mocador" desagrade.

Saludos

zel ha dit...

Com que hi ha molt marro, no comentaré, però m'apunto als desvalguts, i lamento profundament un posicionament pro israelià en una persona decent. Ja ho he dit tot.

Ells viuen enmig de totes les benediccions, els altres enmig de totes les condemnes. Qui escull on neix?

EvitaBlu ha dit...

Carai, casi que marxo per on he vingut.

Llibertat senyors.

Josep ha dit...

Benvolgut Sergi:
tu has fet el titular "Dies confosos i fanatisme. "

Benvolguda Agnès:
i jo t'aplaudeixo a tu!

Benvolgut Martell de Reus:
dolorós record, silenciat encara avui. "Los tradicionales lazos de amistad hispano-árabes..." colla de criminals!

Benvolgut Senyor Manel:
és una DEESA. I amb això ja està tot dit. Mmm... jo també la recordo amb un somriure enamorat!

Benvolgut JMC:
doncs sí, la primera frase és tota una declaració de principis. I la cançó de Siniestro Total

Benvolgut Anònim:
té vostè molta raó!

Benvolguda Lula:
no he insultat ningú, tampoc he dit cap mentida. El Pollu ha vingut tot solet, només esmentar les paraules màgiques "Israel, Palestina, Hamàs..."

Benvolgut Anònim:
algunes de les coses que dius són inexactes. Demana informació a gent que coneix eixe país.

Estimada Zel:
gràcies per dir-me persona decent. Jo també et tinc en gran estima. Però deixa'm matisar dos punts:

1) Jo també defenso els palestins, i el millor per a ells és acabar amb la tirania de HAMÀS. Insisiteixo: la primera víctima de HAMÀS són els palestins.

2) "pro-israelià"? Bé, també podries dir "pro-suís" o "pro-finès", o "pro-andorrà"... per a ser més exacte podries dir "pro-democràcia".

Benvolguda Eva al Desnudo:
demà serà diferent. I divendres i diumenge, encara més.

... ha dit...

Doncs jo de tot això només m'he quedat amb la cobla que al seu mapa de visites hi ha un puntaco força gros a la zona Israelianopalestinojordana que no se'l salta un torero. Jo només li recordo que un ICBM (wiki power) amb mala folla podra encertar la finestra del lavabo de ca seua amb la precisió d'un pam...
Ah, i el puntaco gordo de les estadístiques que està sobre San Paco deu ser meu... que maco... sóc un punt gros vermell!
Salut !

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

el problema és social.

per cert, els que us molesten els mocadors, us diré que els sionistes es passen el dia fotent-se cops de cap, de cara a la paret, resant i resant, vestits de negre, amb barret, tirabuixons i hermeneutica superlativa.

a tots ells es deu l'existència d'aquest paradís israelià que tan uns mola.


en comptes d'analitzar les variables socioeconòmiques, els desplaçaments de capital, la formació de les estructures d'estat... us fiqueu en un exercici maniqueu de identitats comparades.

menys rac-1, menys vanguardia, menys tertulies, i més nivell:
el viejo topo, new left review, le monde diplomatique, viento sur, rebelión, publicacions unesco, etc...

i no farem tertulietes supeficials sobre mocadors i matrimonis.

apa siau!

apa, siau!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

m'oblidava d'una cosa: NO SOC DEMÒCRATA.


socialisme (no vol dir PSC)
o
barbarie.


ara sí, bon dia i adeu siau.

Josep ha dit...

Benvolgut Albert:
si vostè uneix els punts vermells per ordre creixent de visitants, trobarà la ruta que segueixen els traficants d'opi des d'el Sud-Est Asiàtic fins el barri de Sant Cosme.

Benvolgut Tati-Pagès-Soulbizarre
:
anems a pams

- Socialisme i autogestió? Els kibbutz, que ja fa més de 90 anys que funcionen.
- Variables socioeconòmiques? Sí, evidentment. Parlem dels petrodollars que en comptes de fer escoles i hospitals, fan mesquites o compren armes?
-Le Monde Diplomatique? Segons qui, segons com. El Viejo Topo, fa temps que passo molt. Del Grupo Godó mai me n'he enrefiat.
- Vestir de negre i amb barret? Sí, igual que els gitanos del meu barri!
- Rinxols i tirabuixos? Doncs a mi em surten naturals, ben negres i brillants... i a les dones els hi agraden ;-))
- Hermeneutica superlativa? Home, per a hermenèutica wapa la que faig jo en aquest blog, oi?

Anònim ha dit...

cert. els comentaris són molt superficials i això de la democràcia entesa així n'hi ha per passar d'ella.

jo tampoc em vull deixar menjar el coco per les tertulies.

aquesta polèmica sembla la tertulieta del cuni

visca el poble palestí i els israelians solidaris amb ells

Enzo ha dit...

Josep, amb posts així t'estas carregant el nom del teu blog :-D.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

nen josep,

si davant d'una massacre com la que està caient seguiu amb aquestes tonteries, francament val més canviar de blog.

aquest país s'està omplint de conyeta davant de tot.

si voleu riure fem-ho amb altres temes.

és la moda, fer de la realitat una auca i parlar de tonteries.

lo dicho:

socialisme o barbarie!

estat sionista, estat colonial
palestina -malgrat hamas- terra agredida.

no tinc prejudicis anti.jueus,m'he format amb karl marx, walter benjamin, roth, kafka, klein, löwy, i molts més... tot ells jueus, totes ells internacionalistes, tots ells partidaris de desmuntar els parametres indentitaris i discernir altres variables com la lluita de classes, a escala internacional i local.

la conyeta d'aquest blog aporta més arguments a l'auca.

el que passa aquests dies no mereix aquest tractament d'humor tevetresià.


estem parlant d'una massacre abominable i vosaltres vinga a parlar de mocadors, eleccions, casaments i divorcis.

foteu pena.


adeu!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Rebelión judía contra el ataque de Israel

Intelectuales judíos rechazan los métodos empleados por el Gobierno israelí contra los palestinos

Martes 13 de enero de 2009

Todas las versiones de este artículo:

* [Castellano]Versió per a impressió

Por Pere Rusiñol [1]

El historiador Ilan Pappé sostiene que hay que calificar de "genocidio" la campaña militar de Israel en Gaza. Su colega Yakov Rabkin se muestra escandalizado por la "masacre". La periodista Naomi Klein afirma que toda la economía israelí depende en realidad de su músculo bélico. Y la activista Diana Ralph advierte que los "crímenes de guerra" no pueden quedar impunes.

Si está pensando que la Liga Antidifamación debería intervenir inmediatamente para frenar este tipo de declaraciones y cortar así la extensión del antisemitismo, aguarde un segundo: todos ellos son judíos. La invasión israelí de Gaza ha desencadenado un alud de actos y proclamas de ciudadanos de tradición judía contrarios a la política de Israel. En ocasiones, la rebelión apunta a la esencia misma de este país como "Estado judío". Y casi siempre se dirige contra la pretensión de Israel de representarles y de hablar en su nombre.

"Israel actúa en nombre de todos los judíos del mundo, pero muchísimos consideramos un error tremendo su política: por la violencia que genera y porque nos perjudica gravemente", explica, en conversación telefónica desde Montreal, Yakov Rabkin, catedrático de Historia de la Universidad de Montreal y autor de La amenaza interior. Historia de la oposición judía al sionismo, publicada en España por Hiru.

La creación del Estado, en 1948, supuso un auténtico cisma en el mundo judío, nunca resuelto. Pese a que el país tiene desde entonces las puertas abiertas para todos los judíos del mundo, la mayoría ha declinado establecerse en Israel, que alberga a menos de un 40% del total, aunque suele hablar en nombre de todos ellos. Portavoces cuestionados

"Muchos de los autoproclamados portavoces de la comunidad judía en el mundo son en realidad portavoces del Estado de Israel pero, en los países democráticos, las comunidades culturales o religiosas no necesitamos portavoces", añade Rabkin. Y agrega: "Los demás somos gente corriente y no nos organizamos tanto ni tenemos tanto dinero, pero somos la mayoría".

¿Una exageración? Nadie lo sabe. Los portavoces de las organizaciones judías son mayoritariamente proisraelíes. Pero ello no significa que los ciudadanos de tradición judía compartan sus postulados.

Las elecciones de EEUU, que cuentan con radiografías demoscómicas muy precisas, demuestran más bien que existe un divorcio notable. En los últimos años, las principales organizaciones judías han apoyado de forma entusiasta a los republicanos George W. Bush y John McCain. Pero los judíos han votado masivamente demócrata: siempre por encima del 70%, entre 20 y 30 puntos más que la media del pueblo estadounidense. En la pasada campaña, McCain incluso se rodeó permanentemente del senador Joe Liberman, judío proisraelí. Pero el 77% del voto judío fue para Barack Obama.

"Creo que hay una mayoría silenciosa de judíos en el mundo que apoya la aplicación de los derechos humanos para toda la gente", recalca CecilieSurasky, portavoz de Voz Judía para la Paz, organización con sede en California. "El problema es que una minoría de extrema derecha ha logrado imponer su agenda mientras los judíos no militantes están en los márgenes. Sucesos como los de estos días en Gaza convencen a los judíos que hasta ahora han estado callados de que deben levantarse y decir basta", añade. "¡No en nuestro nombre!"

Su organización cuenta ya con 43.000 afiliados y la tendencia es al alza. La invasión ha activado iniciativas pacifistas similares en todos los lugares donde hay una comunidad judía importante: en Francia, Otra Voz Judía ha programado una catarata de actividades, incluyendo conciertos de rap palestino y obras de teatro. Hay entidades parecidas en muchos países de Europa, aunque no en España, donde la comunidad judía es reducida.

En Canadá, Voces Judías Independientes y otros grupos han promovido acciones como la ocupación del consulado israelí al grito de "¡No en nuestro nombre!". Y más de 340 profesionales judíos han firmado un manifiesto que pretenden publicar como "carta abierta a los soldados israelíes" en periódicos de este país contra la campaña militar en curso y los "crímenes de guerra" y las "atrocidades".

"Esta actividad criminal no hace nada para mejorar el bienestar y la salud de los judíos. Al contrario: desde Sderot hasta Sidney, pasando por Ashkelon y Amsterdam, todos nos beneficiaremos de que haya justicia para los palestinos", recalca este llamamiento a la insumisión impulsado, entre otros, por Judíos Americanos por una Paz Justa.

Que los judíos hostiles o indiferentes a la política de Israel son muchos más de los que el activismo de las organizaciones sionistas puede hacer pensar lo demuestra un estudio reciente publicado en EEUU por Steven M. Cohen y Ari Y. Kelman: Más allá del distanciamiento. Los judíos americanos jóvenes y su alienación de Israel. La investigación, que explota los datos de la Encuesta Nacional de Judíos Americanos de 2007, muestra el choque que provoca Israel en el mundo de tradición judía y subraya de manera rotunda que la desafección entre los más jóvenes es muy acentuada: entre los menores de 35 años, menos del 20% dice estar "siempre orgulloso de Israel".

El fenómeno va mucho más allá de rechazar las acciones militaristas o campañas como la invasión de Gaza y se refieren a los cimientos mismos del Estado de Israel. Son judíos, pero no sienten que Israel o el sionismo tenga nada que ver con ellos: por ejemplo, entre esta franja de menores de 35 años apenas el 50% se siente "confortable con la idea de un Estado judío". Y el dato más extremo: sólo el 50% dice que "la destrucción de Israel sería una tragedia personal", porcentaje que llega hasta el 80% en la franja de mayores de 65 años encuestados.

"Un Estado judío es intrínsecamente racista y no puede ser democrático porque por definición discrimina a todos los que no son judíos", opina desde Canadá Diana Ralph, coordinadora de Voces Independientes Judías. "El sionismo es desde su inicio un proyecto imperalista y racista condenado al fracaso si no fuera por el apoyo masivo de EEUU y sus aliados", remacha.

Las disidencias, que existen desde siempre en la tradición judía y que ahora se han acentuado, empiezan a dar signos de anidar también directamente en Israel. El apoyo a la contundencia bélica "como derecho a la autodefensa" sigue siendo muy alto en este país, pero las grietas existen, como demuestra el importante movimiento de objetores de conciencia.

Uno de sus miembros destacados es Jonathan Ben-Artzi, sobrino del halcón Benjamin Netanyahu, que ha hecho un llamamiento al Gobierno de EEUU: "Hablo como un israelí que apela a los estadounidenses para decirles que no tienen que apoyar ciegamente a Israel. Las acciones de Israel no son todas santas (...) A veces es necesario que se dirijan con firmeza a Israel y nos digan, le digan a nuestro Gobierno, que ponga fin a sus acciones."

El todavía embrionario cisma interior israelí ha dado un salto notable en el campo intelectual en muy poco tiempo con la publicación de obras revolucionarias por parte de los "nuevos historiadores", que han puesto en cuestión desde dentro los grandes dogmas de Israel, aunque suponen una corriente netamente minoritaria.

Quizá el caso más notorios es el de Ilan Pappé (Haifa, 1954), que ha sacudido Israel con la publicación de La limpieza étnica de Palestina (Crítica). El libro sostiene que la limpieza étnica ha sido deliberada y organizada desde el principio del Estado con el fin de asegurar una mayoría judía en Israel.

Las principales autoridades del mundo intelectual israelí, con Benny Morris al frente, se han volcado en rechazar el trabajo y en cuestionar su rigor. Pappé vive ahora en Reino Unido e incluso se ha sumado a las campañas de boicot académico contra las universidades israelíes, incluida la suya de siempre: la de Haifa.

En estos días de furia, el blog de Pappé echa humo. "Parece que incluso los crímenes más horrendos, como el genocidio en Gaza, son tratados [por la comunidad internacional] como acontecimientos discretos, sin conexión con nada del pasado y sin asociación con ninguna ideología", escribía en un post del 3 de enero.

A juicio de Pappé, es crucial que la opinión pública comprenda la naturaleza de la "ideología sionista" como "la mejor manera de explicar las operaciones genocidas como la que vive ahora Gaza" y al mismo tiempo avanzar en acciones que prevengan "cosas incluso peores" en el futuro.

Shlomo Sand (Linz, Austria, 1946), historiador de la Universidad de Tel Aviv, acaba de publicar otro libro rompedor, aún no traducido al español, Cómo y cuándo se inventó el pueblo judío, en el que hace añicos los mitos fundacionales. La academia oficial también ha salido en tromba a criticarlo, pero su extraordinario éxito de ventas en el país -más de 20 semanas consecutivas en la lista de más vendidos- muestra hasta qué punto las cosas están cambiando incluso en Israel.

El fenómeno ha sacudido la política tradicional en episodios aislados, pero de gran impacto simbólico. Abraham Burg, ex presidente del Parlamento de Israel, de la Agencia Judía y de la Organización Sionista Mundial, ha abjurado de manera estruendosa del sionismo y trata de agitar a la sociedad israelí para que empuje hacia un cambio de rumbo radical. De lo contrario, advierte, Israel no tiene ningún futuro.

La crítica de Burg va a la raíz del sionismo mismo: ha llegado a decir que la presión que observa en Israel contra los árabes tiene paralelismos con la que sufrieron los judíos en los regímenes nacional-socialistas antes de la Segunda Guerra Mundial. Su tesis es que Israel, en su actual formato que privilegia a los judíos, sólo puede sostenerse a través de la violencia y augura que esta será cada vez más brutal. Responsables

El catedrático Yakov Rabkin le secunda desde Canadá: "Toda la idea de crear un Estado étnico contra la voluntad de gran parte de la población implica uso de la fuerza. ¡No hay otra manera de hacerlo!", opina. El historiador se pregunta cómo es posible que la comunidad internacional y la potencia colonial en la zona, Reino Unido, se laven ahora las manos ante una situación explosiva que a su juicio contribuyeron a crear.

"¡Hannah Arendt tenía razón! Ella advirtió exactamente qué iba a pasar: es imposible que este Estado viva en paz. Y los judíos de todo el mundo pagamos las consecuencias", concluye Rabkin. La consecuencias, aclara, es el aumento de ataques e intimidación contra los judíos en todo el mundo y la minimización del Holocausto.

"Hay una gran confusión entre los términos israelí, judío y sionista. El propio Estado de Israel la fomenta, pero es muy peligrosa", lamenta. Y concluye: "El antisemitismo tradicional sigue existiendo, pero ya no es la mayor causa de acoso a los judíos. Ahora, el principal riesgo de sufrir una agresión son represalias por la política de Israel".

La confusión causa estragos: si Rabkin estuviera hoy en Madrid y decidiera ir a la manifestación contra la guerra, muy probablemente avistaría más de una pancarta equiparando el símbolo nazi con la estrella de David. O haciendo lamentables juegos de palabras con el Holocausto.

Anònim ha dit...

Amics:
Amb tota modèstia: jo no he viscut a aquesta zona, com sembla que han fet tots els presents, per tant només puc parlar del que he llegit i m'han dit, la meva opinió sobre la guerra no té massa importància.
De tota manera si puc contestar a la pregunta d'en Josep: si hagués de triar, escolliria per viure Israel, perqùe fins i tot si estigués en contra la guerra, em podria manifestar, en canvi a "Can Hamas" no crec que em deixessin fer una manifestació per la pau amb Israel.

Anònim ha dit...

En realitat, el que estem expressant aquí són CREENCES. Creiem en un poble, creiem en una ideologia, com podem creure en déu. Però l'hem vist?
Com que tothom creu el que vol creure, d'entre les moltes, moltíssimes informacions de tot tipus que hi ha, sempre interessades, per bé o per mal, triem la que més ens agrada i descartem les demés, i així podriem anar debatent fins a la fi del món, que alguns diuen que està a prop, toquem fusta.
Es un blog molt xulo!!!

Anònim ha dit...

cullons 40 missatges!!nen l´has liat parda eh!!!

jo tinc les mateixes paraules que el comentari nº18(que aqui s´ha d´especificar!!)el del sergibr

Josep ha dit...

Benvolgut Salat:
un servidor té clares les seues limitacions. És per això que, en comptes de voler sentar càtedra, faig conyeta.

Benvolgut Enzo:
m'agrada el teu blog. De fet, el tinc enllaçat a la part dreta de la pantalla (visites blogàrquiques)

Benvolgut Tati-Pagès-Soulbizarre:
si llegeixes el meu blog, veuràs que sempre he comdemnat la mort de civils innocents. I sempre m'ha horroritzat l'imatge d'una nen mort.
Fer broma contra els totalitaris islàmics crec que és legítim.

Benvolgut Anònim 1:
el que dius és molt assenyat.

Benvolgut Anònim 2:
gràcies!

Benvolguda Pepa Loves:
tens raó. Crec que em limitaré a posar fotos de travestis.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

jo el que no entenc és que davant d'un genocidi estigueu fent un debat sobre si es viu millor a Israel o a Gaza, o si és millor l'islam o el judaïsme, o si la gent pot fumar porros a Israel i les dones rebre garrotades (com a tot arreu) a Palestina.

Aquí es parla de topics, quan el que augmenten són les morts innocents.

Em sembla que les frases fetes dels debats televisius i de les columnes sensacionalistes estan fent forat.

Si voleu podem fer un debat sobre llibertats socials i personals, sobre costums i tradicions, sobre com es viu a cada lloc... segur que trobarem defectes a tot arreu, i aspectes lloables a Israel o a Mongolia Exterior. Si voleu podem parlar de Buthan , un país majoritàriament budista, governat per comunistes, amb sindicats lliures, eleccions i portes obertes a Occident.

Podem parlar de totes les variants que volgueu, i dir que els integrismes han de ser condemnats i tot el que calgui, d'acord.

Però ara estem davant d'un genocidi, d'una intervenció desmesurada, d'una reacció desesperada dels de Hamas -amb els quals no sento cap simpatia- i un capitol d'una història impossible, la d'una terra disputada per els seus nadius originals, que va veure l'arribada d'un poble perseguit (el jueu) que va decidir per "inspiració divina" que allò era seu.
Davant de tot això, el conflicte estava assegurat.

Vist això, no crec que amb la que està caient, la cosa passi per simplificar el cas amb una cursa de declaracions sobre usos i costums d'uns i altres.

pdt: no crec que aquest sigui un blog de dretes. En tot cas, penso, de tant en tant està bé un cert mètode i les barreges poden ser ficades de pota.

salut!

(Josep: cadascú aguanta la que li cau, imagina't doncs, que un servidor ha de fer front a fatxes, lliberals, estalinistes i mossos, pel sol fet de tenir idees trotskistes en temps de "pau")

Anònim ha dit...

els troskistes s'ha de reconeixer que teniu el cos preparat per tot de les garrotades del feixisme al piolet dels estalinistes, segur que teniu l'esquena tocada de dalt a baix. Sempre m'heu resultat interessants. Mira per on, em caus bé tati.-angel-soulbizarre o com vulguis dir-te.
au que bé i d'acord amb el teu mega-text sobre palestina on s'explica allò que has tret de revolta global sobre que a la mateixa terra israeliana hi ha molts que recolzen la gent perseguida de Gaza.
ai coi, els trotskistes per aquí, em fa il·lusió, mira per on, m'en fio.

Sergi Bernal ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Moré ha dit...

No puc dir pas que sigui un article que jo signaria, ni que sigui del meu estil. Ara bé , els comentaris? Uff, n'hi han que fan una mica de por i per damunt de tot fan vergonya.

Sergi Bernal ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...

Benvolgut Senyor Moré:
vostè i jo tenim estils diferents. Vostè mai ha intentat convèncer-me de que jo visqui a la seva manera, ni jo a vostè de que visqui a la meva. Som diferents i ens respectem. I això és el més important.

Avui sí: Xalom.

I per a eixos drecks que vostè ja sap: kush meer in tokhes


(ho he escrit bé?)

Josep ha dit...

Benvolgut JLPSOSCI:
i si resulta que els trotskistes ens cauen simpàtics perquè sabem que no tenen (ni tindran) el poder?

Benvolgut Tati-Pagès-Soulbizarre:
crec que m'he expressat clarament, no m'agraden els exèrcits. Però el totalitarisme de HAMÀS encara m'agrada menys. I insisteixo: sóc solidari amb els palestins, que són les primeres víctimes de HAMÀS.

Benvolgut Sergi Bernal:
estic fermament convençut que vostè és una bona persona. Ho dic seriosament, crec que quan vostè critica Israel, ho fa perquè creu que és el millor pels civils indefensos de Gaza.
Però també crec que vostè està equivocat.
Jo crec que el millor pels civils indefensos de Gaza és desfer-se dels fatxes de HAMÀS i construir un estat lliure i democràtic, que en comptes de voler destruir el seu veí, aposti per construir un futur millor.
Algun dia, quan es desfacin dels fanàtics del cinturó de bombes, seran lliures i pròspers.
Gaza l'Andorra del Mediterrani? No és cap utopia, si volen poden

Ah, i pel que fa el senyor Moré, bé... ell és una mica puretilla, és cert, però també és cert que no ens obliga a seguir el seu estil de vida. No podem dir el mateix de la COPE, ni de la Conferència Episcopal.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

davant de les victimes només sento parlar de si Israel mola més que Palestina. lamentable espectacle d'humor al servei de l'statu quo i del matrix capitalista, Adeu!

Josep ha dit...

Benvolgut Tati-Pagès-Soulbizarre:

ja he dit moltes vegades que condemno la mort de civils innocents, allà on sigui.

El que diuen els altres, és assumpte seu.

Vols que ho escrigui en vers?

Anònim ha dit...

La comobricola de blasco a un posto piu sicuro ma il buio spinta

israel estato terrorista

Moré ha dit...

hahaha, Josep, no sabia que ara escribies en Idish. Totes les expressions "lletges" corren de seguida eh? Per als quei no hagin entès dreck ("basura"), i "kush meer in tokhes" ( besa'm el cul)
La transcripció fonètica de l'Idish varia d'un idioma a l'altre, en l'original s'escriu en caràcters hebreus.

Josep ha dit...

Benvolgut vespacciano italiano:
ovunque vi è tutto, ovunque ci sono persone buone

Benvolgut Moré:
el jidix l'he vist escrit "a l'anglesa" i "a la alemanya". Ja sospitava que no tenia unes normes ortogràfiques oficials.

Irene Adler ha dit...

xDDDDD Coi, en aquest blog una apren fins i tot a insultar en íddix xdDDD M'encanta xDD

Anònim ha dit...

quin blog més tontorrón

Sergi Bernal ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...

Benvolgut i respectat Sergi Bernal:

començo a sospitar que jo, per a vostè, tinc presumpció de culpabilitat. Seré breu i esquemàtic:

- La meua llengua materna és el català. En jídix, com en alemany, només sé dir quatre xorrades. Els insults no anaven contra vostè, ni contra els altres lectors d'aquest blog. Si us plau, no es doni vostè per al·ludit.

- Estic totalment d'acord amb vostè: . VISCA ELS POBLES MORIN ELS IMPERIS.

Josep ha dit...

Benvolguda Morgana:
com es nota que no m'has sentit "parlar" mai en anglès, alemany o qualsevol altre idioma que no sigui el català. Tinc una gramàtica tan rara, un vocabulari tan pobre i una fonètica tan catalana, que els guiris que xerren amb mi acaben dient el mateix: és igual, ja aprendré jo a parlar en català.

Benvolgut anarquia i aneu a fer la ma:
doncs sí, tontorró, com el seu autor.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

totalment d'acord amb el company Bernal. I que consti, em passo el dia fent bromes, però sobre Palestina i Israel no estic disposat a seguir fent l'orni i el frivol. La lluita continua, i la broma serveis per moltes coses més que escarnir el domini del combat.

Josep ha dit...

Benvolgut Tati:
el Sergi Bernal s'ha enfadat amb mi. I tot per fer un comentari en jídix.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

company, tú que ets punk, coneixes
GODSPEED-YOU! BLACK EMPEROR???


au, són canadencs, jueus, marxistoides, anarcos, rebels i solidaris amb palestina i la lluita contra el putu capitalisme.

vinga: premeu el google i el youtube!

Josep ha dit...

No els coneixia pas...
acabe de connectar el youtube i... no sé que dir-te...

Sergi Bernal ha dit...

He esborrat totes les meves aportacions en aquest blog, penso que tot plegat ha estat una pèrdua de temps i no tolero que se'm perdi el respecte, ni aquí ni enlloc.

Reitero,...que us vagi de gust....