divendres, 17 d’abril de 2009

Reflexions periodístiques de cap de setmana

Un cop més, un guiri enamorat d'Espanya i resident a Madrit (l'impagable capital dels Països Castellans) ha escrit un article ple d'errors i/o mala fe. El podeu llegir en aquest enllaç.

Tots els opinaires del país han dit la seua (com si ens calguès benedicció de la premsa anglosaxona) i els més indulgents han repetit el mantra: "és clar, viuen a Madrit i no coneixen Catalunya, ni Euskadi", "el seu entorn és només mesetari, no toquen la diversitat", "hem de fer pedagogia".

Ara bé, això també ens ho podríem aplicar nosaltres. Quan el corresponsal de TVE a Nova Delhi parla dels conflictes a l'Himalaia. O quan el de TV3 a Moscou parla de la guerra del Caucas. O el de Canal 9 a Madrit, parlant dels indígenes de Bolívia (Canal 9 és així).

O és que els periodistes catalans no fan el mateix?

6 comentaris:

SERGIBR ha dit...

Per què no adjuntes l'escrit sencer? Jo no hi veig cap bestiesa amb les 4 primeres ratlles.

Simó Martí i Olmos ha dit...

el guiri aquest deuria de clavar-se el seu comunicat per la punta de la polla a veure si li explota i se li queden els collons penjant dels campanaris
(parafrasejant al gran Rubianes)

Anònim ha dit...

Pareix que aquest homo confon un poc ses coses, una cosa és la política i l'altre la llengua, la nostra si que corre perill, a més xerra del mallorquí oblidant Ses Pitiusses i Menorca.
L'altra cosa és que la gent estigui defraudada dels polítics, en general, siguin autonòmics o no.

Bàrbara

MARTELL DE REUS ha dit...

Per una vegada i, sense que serveixi de precedent, els españols fan bé la seva feina i han sabut guanyar-se la premsa internacional amb la intenció de despretigiar-nos. Jo intento fer el mateix (humilment) i quan vaig a l'estranger faig el mateix i procuro deprestigiar tan com puc els españols. Si faig quelcom vituperable dic que sóc español i si en canvi faig quelcom laudable dic que d'español no en tinc res i que sóc català.

Simó Martí i Olmos ha dit...

Molt bé, Martell de Reus... jo faig el mateix però a nivell local... si faig quelcom vituperable, tot i que no sàpiga què vol dir, dic que sóc d'Almussafes, el poble del costat, i si faig quelcom laudable, que m'imagine el seu significat, dic que sóc de Benifaió, el meu poble.

Josep ha dit...

Benvolgut Sergi:
Les quatre primeres només? Igual que un periodista de TELE 5 !

Benvolgut Simó:
sublim el Rubianes

Benvolguda Bàrbara:
aquest confon DELIBERADAMENT. I el terme correcte crec que és MANIPULACIÓ

Benvolgut MARTELL DE REUS:
Seguiré el teu exemple