dimecres, 8 de juliol de 2009

Rap, i no siguis lluç

Feia mesos que no deia res sobre Israel i Palestina. I he pensat que estaria bé dir alguna cosa dels nostres veïns, amb els que compartim la Mediterrània. Espero no rebre les crítiques violentes de fa uns mesos.

Bàsicament, el que voldria plantejar-vos és:

אם אתה לא יודע כל ישראלי, כולל אלה שאתה שונא את כולם?
לא כולם חייבים להיות רע, יש כמה טוב אתה לא חושב?

Bé, en català vol dir: Si no coneixes cap israelià, com és que els odies a tots? No tots han de ser dolents, algun n'hi haurà de bo, no creus?

Bé, millor que ho digui cantant un paio d'eixe país. A ritme de rap.
___________________Traducció a cura del senyor Moré.

20 comentaris:

Markutis ha dit...

El felicito, aquest video és una metàfora perfecte d'Israel: anar fent la víctima mentre es cometen assassinats, en aquest cas li ha tocat el rebre al rap.

Marc Peris ha dit...

Touché!

Anònim ha dit...

Penós, com l'altre

Això de considerar-se una civilització superior moralment als paios als quals bombardeges i fas la vida impossible per fotre'ls fora del seu país no és nou, és el racisme que es feia servir per justificar el colonialisme. "Mireu els indis-negrets-etc no saben la bíblia i van despullats, exterminem-los".

A finals del segle XX en quedaven 2, de llocs així: Sud-Àfrica i l'estat d'Israel

Ara només en queda un, Israel (bé, els espanyols ho intentarien encara si no fos tant evident que de superiors a nosaltres -i a ningú- res de res)

A veure quan cau aquest últim reducte colonial, de fet ells mateixos han fet impossible la seva supervivència com a estat jueu, és qüestió de temps, si no acceleren la neteja ètnica amb alguna mena d'extermini massiu d'àrabs

Josep ha dit...

Benvolgut Markutis:
certament, aquest noi està molt lluny dels vells i enyorats RUN DMC i Public Enemy.
En tot cas, crec que Israel no té un govern que vagi de ploramiques. De fet, la majoria de governs del Món no van pas de ploramiques.

Benvolgut Marc Peris:
no sé si això és bo o dolent.

Benvolgut Anònim:
el racisme té moltes cares, i a tot arreu hi ha racistes. És cert que trobarem israelians que odiïn els àrabs, i també àrabs que odiïn els israelians.

En tot cas Europa és generosa i sap odiar àrabs, israelians, negres, gitanos, paioponis, asiàtics, homosexuals, discapacitats... No m'escau dubte: els europeus som els millors odiant a tort i a dret.

Unknown ha dit...

Què puc dir?

אני רוצה לעשות אהבה עם בחורה יפה

Que en català bé a dir quelcom com: "Jo, a la pava aquesta del vídeo li fotria un polvo que la deixava mirant a Palestina"

Per cert, està bé això que es posin etiquetesm hi ha adjectius que no coneixia i que a partir d'ara utilitzaré quan vegi algun jueu.

PS: A veure quan tardeu sr. Josep, a treure-us el guinet vermell de la cara i posar-vos-en un de groc sobre el cap.

Anònim ha dit...

Molt bo! M'agrada la part quan la noia va al bar i comença a llegir la propaganda de... El País.

Marta ha dit...

Cap de les dues parts en conflicte té mai la veritat absoluta. Tant condemno els atacs suïcides dels palestins com els bombardejos d'Israel. Israel va tenir la desgràcia de que els seus fills visquessin l'Holocaust i hauria de saber que ja coses que no les pot fer, no pot traspassar la ratlla i convertir-se en botxí com els hi van fer a ells. Per altra banda Palestina ha d'optar per la negociació pacífica i acceptar l'estat d'Israel, tot i que evidentment les colònies implantades a Cisjordània i Gaza han de ser reubicades dins del territori israelià. La violència no és la solució. Ai Jerusalem, Jerusalem que en farem de tu! Ciutat sagrada per tres religions i focus etern d'injustícies i violència...

mekanikles ha dit...

No suporto l'antisemitisme que es respira a Catalunya. Independentment de la política (i d'altra banda mireu-se la història perquè ara tot s'ha descontrolat però té un origen concret i Israel no sempre han sigut els dolents de la pel·lícula.)

sr. Manel ha dit...

Jo pensava que ja s'havia acabat el "lio" aquest d'israel i palestina. Com ja no diuen res a la tele... A veure si aquests periodistes només expliquen el que volen... no sé, no sé...

Marc Peris ha dit...

M'explique:
Coincidia amb en Markutis, tant en una cosa com en l'altra.
Sí, Israel = estat genocida de merda. Res a dir dels israelians. Res a dir? Bé si, em pareixen una colla d'al·lienats, fanàtics, racistes, i psicòpates, que justifiquen un estat genocida de merda. Com els europeus, però amb armes d'assalt a l'abast de qualsevol killo. No tots, hi ha gent que lluita dins Israel per canviar la situació, però aquests són considerats traïdors.
Pel que fa a l'engendre musical, és una barreja de Vanilla Ice, Mc Hammer i el pseudorap aquell de Mi Abuela.
http://www.youtube.com/watch?v=OgSVXjNLFgo&feature=related
De totes maneres, felicitats pel blog!
PD Res com un post sobre Israel, per a collir centenars de comentaris, no falla.

Anònim ha dit...

tinc molts motius per odiar els israelites, els del "país de la I" ke en diem a la meva feina on contínuament hem de tractar amb akesta "gent".

Mal educats, molt més rates ke els catalans, un accent en anglès ke fa vomitar i, sobretot, desconfiats. Akests són els adjectius ke descriuem millor akesta lacra. El còctel perfecte per dir: YES WE HATE THEM.

Ei, jo no sóc racista, eh? M'és igual un blanc, un coi de negre, un putu israelià desconfiat o el més boludo dels argentins, ke li kedi clar.

Josep ha dit...

Benvolgut Pere Llufa:
Jo també voldria fer l'amor amb aquesta noia. I si en comptes d'amor, només hi ha sexe doncs també m'està bé.

Benvolguts Martí, Marta, Mekanikles i Kusdoninpelkul:
és legítim criticar el govern d'un país, de qualsevol país. Però això no dóna dret a voler expulsar tot un poble.
Quan veig el Lech Kaczyński no puc evitar la temptació d'escupir-li a la cara i pixar-m'hi a la seua boca, però no per això odiaré a TOTS els polonesos, ni voldré la desaparició de l'estat de Polònia.
I repeteixo la pregunta; Els hem d'odiar a TOTS?

Josep ha dit...

Benvolgut Senyor Manel:
És que quan arriba l'estiu, posar imatges de països càlids és molt desagradable. És millor parlar de Groenlàndia, que és més refrescant.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Si Israel és va crear amb la invasió de Palestina....

...i jo odio als invasors...

...ergo jo odio a TOTS els israelians.(que no jueus)

I de pas odio al negat aquest del videoclip.

Núr ha dit...

L'únic jueu que he conegut volia que li parlés en alemany al llit... Què en puc extreure, d'això? Sigui el que sigui no ho penso generalitzar.

D'altra banda, si bé els jueus no són tots iguals, no ens arriben gaires notícies de moviments del poble jueu contra les accions del seu govern. Ni dins ni fora d'Israel.

Josep ha dit...

Benvolgut C.E.T.I.N.A.:
els polonesos de Silèsia i Pomerània, són invassors? Els russos de Königsberg i Crimea, són invassors? Els marroquins al Sàhara Occidental, els xinesos al Tibet... Si hem de redibuixar les fronteres nascudes el 1945, repassem-les totes.


Benvolguda Nur:
alemany o jíddix? En qualsevol cas, no superaràs a les noies fineses que em parlaven en finès al llit. És meravellós, pot ser que la tia digui "folles fatal i la tens petita" però com que no l'entens interpretes "ets genial, vull més de tu".

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Benvolgut Josep, he dit israelians no pas jueus. Odio als isrelians que son uns paios que, amb la col.laboració dels USA i de Great Britain es van asentar al 1947 a uns territoris on no pintaven res i on es van dedicar a fer la vida imposible als que ja vivien allà.

Odio a l'estat d'Israel i a tots els israelians, que no és el mateix que jueus. Jueus hi han a tot arreu i conviuen tranquilament sense necessitat de tirar a terra las cases dels seus veins, ni de deixar-los sense aigua, ni llum, ni medicines...

Aquest es l'estat d'Israel que odio. I aquest estat el formen la totalitat dels israelians, per que de manera activa o passiva estan col.laborant en la massacre dels habitants originaris d'aquells territoris.

El que tinc claríssim és que la solució al conflicte d'Orient Mitjà passa per la desaparició de l'estat d'Israel i per la creció d'un nou estat co-governat per jueus i àrabs. Clar que, com que evidentment ningú em farà cas, millor m'en vaig una estona a la platja i això que hauré guanyat

Salutacions

Josep ha dit...

Benvolgut C.E.T.I.N.A.:
un parell d'apunts

1) La presència de jueus a la colònia britànica de Palestina és molt anterior a 1947. De fet, segons el primer cens realitzat per les autoritats otomanes fa un segle, a Jerusalem hi havia més armenis i grecs que no pas àrabs musulmans i jueus.

2) Els jueus que tenen l'àrab com a llengua materna, són àrabs o són jueus?

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Benvolgut Josep

No tergiversi las mevas paraules. Quan dic israelià vull dir israelià, no pas jueu. O sigui que las sevas qüestion s'haurien de plantejar en aquests termes:

1) No hi havien israelians a la colònia britànica de Palestina abans de 1947. De fet, es impossible que hi haguessin israelians abans de la creació de l'estat d'Israel.

2) Els israelians que tenen l'àrab com a llengua materna, són àrabs o són jueus? Doncs segurament la gran majoria sòn àrabs, no creu?

Josep ha dit...

Benvolgut C.E.T.I.N.A.:
bona observació
Israelià: ciutadà de l'estat d'Israel, independentment de la llengua materna i les creences religioses.

Israelita: membre del Poble d'Israel. Concepte cultural (o ètnic), que en alguns casos pot romandre al marge de la religió.

Així doncs parlarem "d'israelites a l'Imperi Otomà" o "israelites a la colònia britànica de Palestina"